sâmbătă, 1 ianuarie 2022

Fă totul Acasă (8)

 

Fă totul Acasă (8)

Plăcerea de a munci pentru împlinirea Visurilor tale şi ale Familiei tale şi Detaşarea de tot ce nu se manifestă în Armonie Deplină cu Principiile Firii Înconjurătoare, în lumea noastră şi în locul în care te afli, sunt două dintre Jaloanele care te vor ghida către Succes. Le vom numi Jaloanele Succesului. Plăcerea de a munci şi Detaşarea sunt în fapt Atitudinile fără de care, este foarte dificil să înfăptuieşti ceva cu adevărat Măreţ.

Cu toţii ne naştem cu Dorinţa şi cu Bucuria de „a face ceva”, de a crea ceva, de a lucra ceva, de a munci. Observă un copil care a primit în Dar un joc de construit! El se va strădui să construiască ceva cu piesele pe care le conţine jocul respectiv, indiferent dacă este vorba de un „banal” joc format dintr-o sumă de piese mici, din lemn, de forme diferite, fie că este vorba de un joc format din piese din alte materiale, care se îmbină mecanic.

Copilul despre care vorbim în acest exemplu, va încerca tot felul de modalităţi de a construi ceva cu ceea ce are la îndemână, exact în locul în care s-a aflat atunci când a primit în Dar respectivul joc. El respectă un Principiu vechi de când lumea, un Principiu care sună aşa: fă tot ceea ce poţi, în locul în care te afli, cu ceea ce ai la îndemână! Este un îndemn străvechi la explorarea posibilităţilor locului în care te afli, la activarea propriei Creativităţi şi la manifestarea Atitudinii tale fireşti faţă de muncă.


Este în acelaşi timp, un îndemn la fel de vechi, la Detaşarea de ceea ce se petrece în jurul tău. Dacă nu îţi place Ignoranţa, Superficialitatea şi Aroganţa celor din locul în care te afli, dacă nu îţi place Agresivitatea şi Depravarea Verbală a celor din jur, dacă te tulbură Căderea Morală a societăţii în care trăieşti, practică Detaşarea. Nu este treaba ta ce fac, cum fac sau ce nu fac şi ce nu sunt ceilalţi. Fii tu, aşa cum îi este plăcut Firii Înconjurătoare şi Fiinţei din Inima ta! Cum se manifestă toţi ceilalţi, este Alegerea lor şi atât.

Aceste Atitudini sunt manifestate uneori şi în Mediul Afacerilor Online. Este cunoscută de noi toţi, Agresivitatea Marketingului Online, Exaltarea nefirească a unora dintre cei care prezintă şi recomandă unele servicii, cursuri, cărţi sau produse. Tu, detaşează-te de tot ceea ce nu este în Armonie cu ceea ce eşti tu. Ia doar informaţiile care îţi vor fi ţie folositoare, pentru tot ceea ce ţi-ai propus tu să faci. Fii selectiv!

Documentează-te temeinic şi munceşte cu Bucurie la Împlinirea Visului tău şi al Familiei tale. Atunci când munceşti cu plăcere, la sfârşitul fiecărei zile vei constata că ai realizat cu mult mai mult decât era în Planul tău de Lucru. Bifezi ce ai mucit în ziua respectivă şi te bucuri împreună cu cei Dragi ţie. Muncind cu Bucurie, vei trăi la sfârşitul fiecărei zile, momente care nu pot fi descrise în cuvinte.

Munca la Împlinirea Visului tău nu este o corvoadă, ci un Izvor de Prosperitate. Sunt mulţi cei care consideră că este o corvoadă şi spălarea blidului în care au mâncat. Nu-i judeca, pentru că nimeni nu se naşte leneş, ci foarte activ. Au ajuns în acea stare din cine ştie ce Cauze, pe care tu nu le cunoşti. Dacă poţi să îi ajuţi în vreun fel să îşi schimbe Viaţa, ajută-i cu Detaşare, dacă nu îi poţi ajuta, mergi mai departe fără să judeci.

Munca, indiferent de ce natură ar fi, intelectuală sau fizică, este Manifestarea unei Intenţii. Vrei să faci ceva? Atunci, fă! Începe chiar acum! Aşa cum ştii deja, cel mai potrivit moment pentru a începe să înfăptuieşti ceva, este Acum şi Aici, sau mai exact, în locul în care te afli tu, Acum. Nu trebuie să pleci undeva sau altundeva, pentru a putea să realizezi ceea ce ţi-ai propus.

Visul pe care vrei să ţi-l împlineşti, este şi va fi mereu cu tine. Nu îl poţi împinge înainte şi nu îl poţi lăsa în urmă. Nu îl poţi trimite în alt loc. Începe să împlineşti în locul în care te afli. Dacă vrei spre exemplu, să îţi construieşti o casă de un anumit fel, într-un anumit loc, diferit de cel în care trăieşti acum, atunci începe să lucrezi la Proiectul Casei tale şi a familiei tale. Nu mă refer la Proiectul Tehnic, pe acela îl vor elabora Arhitecţii şi Inginerii de Specialitate. Mă refer la Detaliile şi la Funcţiunile pe care tu va trebui să le pui la dispoziţie, Proiectanţilor.

Dacă vrei ca în apropierea viitoarei tale Case să îţi construieşti şi un Atelier Meşteşugăresc, gândeşte-l şi descrie-l în cele mai mici Detalii. Arhitecţii şi Inginerii vor găsi cele mai bune soluţii tehnice pentru Proiectarea şi pentru Punerea în Operă a Proiectului Casei Familiei tale şi a Atelierului tău. Colaborând în mod firesc cu Proiectanţii, vei obţine exact ceea ce ţi-ai dorit. Toate „poveştile triste” din domeniul construcţiilor se nasc din colaborări nefireşti.

Munca face parte din „Pachetul nostru de Bază”, din „Sistemul de Operare” preinsalat, cu care ne-am născut cu toţii. Este suficient să nu ne cocoloşim copiii şi ei vor deprinde Bucuria de a munci în felul lor, de la vârste foarte fragede. Spre exemplu, atunci când auzi expresii de genul: „lasă, că face Mama, că tu eşti prea mic(ă)” sau „nu umbla în dulap, lasă că îţi caut şi îţi aduc eu tot ce îţi trebuie” sau „lasă mătura, că nu-i de tine” sau „nu te apuca tu să coşi, lasă că îţi cos eu nasturele” sau „nu strânge tu farfuriile de pe masă, lasă că le strâng eu, că tu o să le strângi toată Viaţa, atunci când vei fi mare” sau „lasă că îţi repară Tata maşinuţa” , observă că astfel de Atitudini ale Părinţilor, distrug practic Dorinţa Naturală a propriilor copii de a lucra ceva, de a munci în felul lor, de a experimenta, de a-şi activa Bucuria Muncii şi de a munci cu plăcere.

Lăsaţi copiii să experimenteze ceea ce vine din adâncul lor. Toţi copiii crescuţi în mod firesc, fără cocoloşeală, vor să îşi ajute Părinţii, să repare, să „dea cu aspiratorul”, să strângă masa, să repare ceva, să taie un material textil cu foarfecele, să lucreze în Grădină şi în Atelier, să îşi „asiste” Tatăl atunci când repară ceva la o maşină sau la un utilaj şi să-i dea „la mână” cheile şi şuruburile, şaibele şi piuliţele potrivite. Cum să îşi afle cei mici Abilităţile, dacă nu îi lăsăm să se auto-descopere şi să experimenteze sub supravegherea noastră?

Principiul stupid, „lasă că o să munceşti destul atunci când vei fi mare”, va transforma un copil în care vor să iasă la suprafaţă Calităţile cu care s-a născut, într-un „comod” care în foarte scurt timp, nu va mai dori să facă vreodată ceva. Nu îi va plăcea să facă nimic, ci va trăi cu convingerea, că toţi ceilalţi din jurul său sunt datori să muncească pentru el. Priveşte în jur şi fii vigilent cu copiii tăi, dacă ai observat manifestându-se astfel de exemple în Familia ta.

De regulă, Bunicii sunt campionii cocoloşelilor. Nu toţi, dar o mare parte dintre aceştia procedeaază astfel şi o fac din IUBIRE. Nu îi judeca, ci doar explică-le despre ce este vorba. Aminteşte-le cu Blândeţe şi cu Respectul cuvenit, că pe tine nu te-au cocoloşit deloc, că ai muncit de mic împreună cu ei şi că ai făcut-o cu Bucurie, după puterile tale de atunci. Aşa se face că acum ştii să faci o mulţime de treburi în gospodărie.

Datorită lor, ştii să repari singur tot ce este de reparat, datorită lor poţi să îţi construieşti singur gospodăria ta şi toate acareturile în cătunul sau în satul pe care l-ai ales, pentru a trăi acolo împreună cu Familia ta. Aminteşte-le toate acestea şi ei vor înţelege. Apoi mulţumeşte-le, pentru tot ce ţi-au dăruit, atunci când ai fost şi tu curios şi dornic să cunoşti lumea şi să îţi cunoşti Abilităţile şi mai departe, tot ceea ce se afla în Interiorul tău, aşa cum fac şi copiii tăi acum.

Munca nu este un drept sau o obligaţie, ci o Manifestare Firească a Naturii noastre. Dacă nu ne-am fi manifestat de timpuriu Creativitatea şi nu am fi muncit pentru materializarea Ideilor pe care le-am primit din Interiorul nostru, dacă nu am fi fost perseverenţi în încercările noastre de a face ceva, dacă nu ne-am fi activat Imaginaţia şi dacă nu am fi visat cu ochii deschişi, nu am fi evoluat. Nu am fi depăşit niciodată stadiul de nomazi care se hrănesc cu ceea ce cade din pomi, cu hoituri şi cu rădăcini.

Atitudinea noastră de explorare ne-a făcut să descoperim lumea în care ne-am întrupat, ne-a făcut să descoperim ceea ce se află în Interiorul nostru şi să ne valorificăm Potenţialul cu care ne-am născut. Această Atituine manifestată mii de ani, tot muncă se numeşte. Extinderea pemanentă a Cunoşterii tot muncă se numeşte. Putem afirma, fără teama de a greşi, că Munca ne-a transformat în ceea ce suntem astăzi.

De la o vreme, observăm însă că se propagă un fenomen invers. Deocamdată a depăşit doar nivelul de manifestare punctuală, pentru că este încă restrâns ca manifestare. Dacă vom continua să ne cocoloşim copiii, se va „ridica” o întreagă generaţie de „comozi”, care vor munci fără nici o Bucurie pentru munca în sine. Pur şi simplu, nu le va plăcea să muncească. Această generaţie va procrea la rândul său altă generaţie care va fi asemănătoare lor. Unde se va ajunge? Nimeni nu ştie în acest moment, dar este probabil, ca această Atitudine să reprezinte Calea către Extinţia Speciei OM.

Încă nu este prea târziu să ne corectăm cu toţii Atitudinea faţă de copiii noştri şi să îi implicăm în tot ceea ce facem noi în Gospodărie, în Grădină, în Livadă şi în Atelier, în Afacerea noastră de Familie, fie aceasta Online sau Offline. Se vor bucura şi vor dori să cunoască tot mai mult şi să facă tot mai mult, la început împreună cu noi, iar ulterior doar ei, atunci când vor fi mari. Vor dori să fie la rândul lor Antreprenori Online şi Offline, aşa cum au văzut că am ales şi noi. Vor dori să dobândească Prosperitatea Firească a Omului care munceşte onest.

Pentru a veni în sprijinul tuturor celor care doresc să se mute într-un loc de poveste şi să îşi dobândească Independenţa Financiară şi Libertatea Habituală, am creat primul Modul al Programului Calea Prosperităţii. Vor urma alte opt Module ale acestui Program, iar apoi vom trece pe nivelul următor cu alte nouă Module al căror subiecte le vom face cunoscute din timp. În total, vor fi nouă Programe a câte nouă Module.

Acest prim Modul al ProgramuluiCalea Prosperităţii, poate fi obţinut de pe site-ul nostru.

NOTĂ: dacă aveţi dificultăţi în accesarea site-ului nostru buyby.ro, contactaţi-mă în privat.

De asemeni, vă îndrum să vă înscrieţi în Ministryof Freedom Program, pentru a deprinde mai multe moduri de a dezvolta o Afacere Online.

Pe toţi cei care veţi intra în Echipa Puterea Nisipului, vă vom informa permanent cu privire la noi şi noi resurse utile şi modalităţi de a începe prima voastră Afacere Online.

Vă aşteptăm pe toţi cu Drag în Echipa noastră de Afaceri Online şi Offline, în Echipa Puterea Nisipului!


Paul Buică
(va urma)


Sursa: https://buyby.ro/ro/blog/post/131-fa-totul-acasa-8-.html

Foto: https://pixabay.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu