duminică, 19 decembrie 2021

Fă totul Acasă! (1)

Fă totul Acasă! (1)

Atunci când alegi să pleci pentru totdeauna din oraş şi să te muţi într-un cătun izolat de pe dealuri sau într-un sat de la şes şi vrei să fii Antreprenorul Vieţii tale şi al Familiei tale, tu alegi de fapt, să nu depinzi de nimeni altcineva, alegi să trăieşti din ceea ce tu ai ales să faci sau vei alege să faci. Te-ai gândit la acest aspect? Te-ai gândit, că te poţi bizui cu adevărat doar pe ce faci tu împreună cu Familia ta?

Cu sigurnţă că te-ai gândit, că după ce vei avea Grădina şi Livada ta, tu şi Familia ta, vă veţi putea bucura de o Hrană Curată. Sunt sigur că te-ai gândit că îţi vei creşte copiii într-un mediu mai puţin poluat decât cel de la oraş. Te-ai gândit poate, că îţi vei putea construi un Atelier în care să meştereşti câte ceva, pentru casă sau pentru plăcerea ta, pentru o pasiune pe care o porţi în Interiorul tău de foarte mult timp.

Te-ai gândit vreodată, că te poţi desprinde cu totul de obişnuinţa de a merge la magazine, pentru a-ţi cumpăra alimente, veşminte, unelte şi felurite alte obiecte? Te-ai gândit vreodată, că poţi face tot ce ai nevoie, Acasă? Pare imposibil să nu mai cumperi nimic, să nu mai depinzi de utilităţi, să nu mai depinzi de magazine. Suntem atât de obişnuiţi să cumpărăm totul încât nici nu ne gândim, că ar fi posibil să nu mai cumpărăm nimic.


Vei spune probabil, că aşa ceva este cu neputinţă. Pentru o singură Familie, este cu adevărat dificil să producă Acasă tot ce are nevoie şi să îşi facă toate obiectele de care are nevoie. Pare imposibil să fii în acelaşi timp: fierar, tâmplar, dogar, sticlar, olar, brutar, ţesător, croitor, grădinar, să îţi îngrijeşti livada, să faci preparate pentru iarnă şi să mai faci şi răsaduri, butaşi, să altoieşti, să storci undelemnul necesar, din seminţe, să usuci plante. Să îţi îndrumi copiii prin metodele Şcolii de Acasă.

Te gândeşti că Viaţa ta va fi doar trudă, nimic mai mult. Uneori îţi va trece prin Minte , că poate era mai bine să fi rămas angajat. Ce dacă nu ţi-ai fi împlinit niciodată Visurile tale, ci pe ale Angajatorului...!? Puteai să vii în continuare zilnic de la muncă şi să te aşezi până noaptea târziu în faţa televizorului cu telecomnda într-o mână şi cu berea în alta... Sărmana canapea deformată... Glumesc! Alegerea ta, oricare ar fi aceea, este ceea ce tu îţi doreşti şi este suverană. Nimeni nu are dreptul să încerce să te deturneze de a Alegerile tale.

Este cu adevărat dificil, să faci totul Acasă. Din acest motiv, în vechile Comunităţi Săteşti existau Ateliere de Tâmplărie, de Olărie, de Fierărie şi aşa mai departe. Oamenii au înţeles de timpuriu, că este bine să se adune laolaltă şi împreună să formeze o Comunitatea Puternică. Satul lor de pe timpuri, era o Vatră, cuvânt care semnifică mult mai mult decât Vatra unui Foc. Vatra Satului era un fel de „Acasă” mai mare, un Acasă Extins, în care ardea fără contenire Focul Vieţii, numit de Stră-Moşii noştri, Focul Sacru. Cuvântul Moş înseamnă Înţelept, de aceea am scris cuvântul strămoş în acel fel.

Acest mod de Viaţă a dispărut cu mult timp în urmă. Oamenii s-au distanţat unii de alţii atât de mult încât orice Colaborare a devenit dificilă. Aparent, ei trăiesc laolaltă într-un sat sau într-un cătun şi sunt înrudiţi cu toţii, dar în Realitate, fiecare trăieşte în ocolul său, complet izolat de ceilalţi. Comunicarea dintre ei este doar de suprafaţă, este un soi de „socializare” şi atât. Semnificaţia Distanţării pe care o observăm pretutindeni în jurul nostru, o găsim în Artele Orientale, în cele numite impropriu, marţiale. Se numeşte Distanţa Optimă şi semnifică Prudenţa. Originea Prudenţei este Instinctul de Conservare sau Teama. Pe de altă parte, Distanţarea se manifestă dintr-o dorinţă tot mai accentuată de Dominare, de obţinerea unui avantaj.

Atunci când doi practicanţi ai Artelor Orientale interacţionează, fiecare dintre ei caută să păstreze o Distanţă Optimă faţă de celălalt, pentru a fi şi a se simţi în siguranţă, atunci când celălalt iniţiază o linie de atac. Această Distanţă Optimă este diferită pentru fiecare, este în funcţie de Măiestria pe care fiecare dintre cei doi a atins-o în Arta respectivă.

Cel care a iniţiat o linie de atac, şi-a asumat micşorarea distanţei faţă de cel pe care l-a atacat şi şi-a deschis propria Vulnerabilitate pentru o ripostă despre care nu ştie în ce va consta. După consumarea atacului, Distanţa Optimă dintre cei doi se va modifica în funcţie de Efectele produse de atac. Va apărea starea de dominator şi de dominat, de recunoaştere a superiorităţii sau a inferiorităţii pregătirii unuia faţă de celălalt. În Artele Orientale, acest Principiu al Distanţei Optime hrăneşte Respectul reciproc al celor doi. În Viaţa obişnuită, lucrurile stau complet diferit.

Să aplicăm acum cele învăţate în Dojo, Vieţii celei de toate zilele dintr-o Comunitate Sătească actuală!

Aşadar, să păstrăm Distanţa Optimă faţă de toţi ceilalţi aflaţi în jurul nostru! Noi, cei plecaţi din oraşe, suntem priviţi de localnici, asemeni unor invadatori. Nu întotdeauna în mod conştient, dar Memoria Ancestrală a fiecăruia din cei în satul sau din cătunul în care ne-am mutat, le activează acestora un semnal de alarmă foarte puternic. Acest Semnal de Alarmă Interior, este la fel cu cel pe care îl trăiau atunci când erau invadaţi de cotropitorii mai noi sau mai vechi.

Distanţa Optimă faţă de orăşenii ajunşi în satul lor va fi diferită de Distanţa Optimă pe care o păstrează sătenii între ei. Va fi mult mai mare. Acest lucru se petrece instinctual, la nivel subtil. Se vor acomoda greu cu noii veniţi. Se vor apropia cu greu de ei, mai ales atunci când orăşenii se vor comporta invaziv, fără să îşi dea seama, că Atitudinea lor îi şochează uneori pe săteni.

Orăşenii vor căuta să reducă Distanţa Optimă faţă de localnici, mânaţi fiind de cele mai bune intenţii, dar într-un mod diferit de cel cu care sunt obişnuiţi cei care au ieşit de foarte puţine ori dincolo de Hotarul satului lor. Nu uita, că Hotarul este ceea ce a fost Hotărât cu sute de ani în urmă, uneori cu mii de ani în urmă, de către Sfatul Bătrânilor acelui loc. Nimeni din acel cătun sau sat nu mai ştie de ce este acolo Hotarul, dar îl respectă, chiar dacă acela nu corespunde cu cel administrativ actual.

Orăşenii sunt de regulă, foarte vorbăreţi şi vorbesc vrute şi nevrute, mai tot timpul. Prin acest obicei, ei iniţiază o Linie de Comunicare, de Apropiere faţă de săteni, ieşind astfel din zona de siguranţă reciprocă a Distanţei Optime. Orăşenii, nu sunt întotdeauna conştienţi că tot ce vor spune, va ajunge în doar câteva ore la cunoştinţa tuturor locuitorilor acelui sat şi că fiecare va interprea în fel şi chip ceea ce ei au spus şi vor transmite mai departe felul în care ei au înţeles spusele orăşenilor.

Aşa apar tot felul de resentimente ale acelor oameni faţă de orăşeni şi tot felul de reţineri sau de neacceptări ale acestora. Gândeşte-te că orăşenii şi sătenii au obişnuinţe complet diferite unii de ceilelţi. Ceva ce nouă ne pare o expresie firească a limbajului colocvial, lor le poate părea un afront sau o jignire chiar, aşa că cel mai bine este să alegem să ne integrăm treptat, pe măsură ce înţeleg şi ei diferenţele majore dintre obişnuinţele şi Atitudinile noastre şi ale lor.

Dacă spre exemplu, vei spune vecinului tău de la sat, că tu nu vrei să mai cumperi de la magazin, ci să faci tot ce ai nevoie, Acasă, el nu va înţelege această Atitudine a ta, pentru că el este fericit, tocmai pentru că poate cumpăra totul de la magazin şi nu mai trebuie să muncească din zori până în noapte, ci doar să lucreze la un „patron” care îi dă un salariu.

Pentru ce să frământe şi să coacă pâine, din moment ce poate să cumpere în fiecare zi pâine de la magazin? Pentru el nu are nici o importanţă faptul, că pâine fabricată industrial are tot felul de afânători care numai bine nu îi fac. Pentru vecinul tău nu are nici o logică gândirea ta şi te va considera puţin... ţignit, adică fără toate „ţiglele pe acoperiş”. Dacă îi vei mai spune şi că tu faci brânza fără cheag de la magazin, ci doar că închegi laptele cu petalele florilor de mărăcine şi că o vei ţine la maturat minimum patru ani, te va considera nebun de-a dreptul.

Informaţiile dăruite de tine cu cea mai bună Intenţie, vor ajunge la urechile tuturor sătenilor adunaţi la magazin în aşteptarea maşinii „patronului” care le aduce zilnic pâine. De acolo vor ajunge mai departe în satele din jur. Vor gândi cu toţii că în cătunul X a venit o Familie ciudată care face lucruri nefireşti. Nu ai nevoie de o astfel de „publicitate”. Păstrează Distanţa Optimă şi nu mai povești nimic din ceea ce faci tu sau intenţionezi să faci! Procedind cu Discreţie, nu vei fi agresat de gândurile negative ale celor în mijlocul căruia te-ai mutat.

Revin la subiectul iniţial. Într-adevăr, nu vei putea să faci totul Acasă, dacă te-ai mutat într-un sat în care toată lumea cumpără totul, dar dacă te vei muta într-un cătun părăsit sau în care mai trăiesc doar câţiva locuitori şi dacă o vei face împreună cu alte Familii de orăşeni, atunci veţi reuşi împreună să faceţi tot ce aveţi nevoie în Vatra acelui Cătun.

Ve-ţi avea surpriza să găsiţi prin vechile gospodării ale celor care încă mai trăiesc acolo, tot felul de obiecte şi unelte folositoare: mici fierării amenajate în vreun şopru, unelte de tâmplărie, cuptoare de pământ în care se pot coace douăsprezece pâini mari deodată, războaie de ţesut şi câte un gherghef, treierătoare şi alte unelte agricole, câte şi mai câte.

Le veţi putea recondiţiona puţin pe-acolo pe unde este nevoie şi le veţi putea folosi încă foarte mult timp. Multe dintre acestea nu au mai fost folosite de zeci şi zeci de ani. Trei Familii pot realiza tot ce este nevoie traiului, în Vatra Cătunului în care s-au mutat. Pe de o parte, vor folosi uneltele tradiţionale găsite acolo, pe care le vor cumpăra de la săteni, iar pe de altă parte, vor aduce cu ei Tehnologiile actuale. Nu vor mai avea nevoie de nici un fel de magazin.

Cu timpul Comunitatea Sătească Sustenabilă va creşte şi se va împuternici. Membri Comunităţii vor putea dezvolta orice fel de Afaceri Offline Împreună. Sunt multe Famlii care doresc să se mute în cătunele şi satele aproape părăsite răsfirate pe dealuri şi pe munţi, dar se gândesc, în mod logic, că nu vor avea cum să-şi producă singuri toate cele necesare şi că oricum, la început, vor avea nevoie de bani, pentru plata unor utilităţi - acolo unde există utilităţi.

Afacerile Online reprezintă soluţia ideală pentru aceste Familii. Vor putea obţine banii necesari pentru consolidarea traiului lor în Mediul Rural şi ulterior vor putea să dezvolte singuri sau în Colaborare cu alte Familii, afaceri Offline Durabile. Pentru a veni în sprijinul tuturor celor care doresc să se mute într-un loc de poveste şi să îşi dobândească Independenţa Financiară şi Libertatea Habituală, am creat primul Modul al Programului Calea Prosperităţii. Vor urma alte opt Module ale acestui Program, iar apoi vom trece pe nivelul următor cu alte nouă Module, în prima etapă.

Acest prim Modul al Programului Calea Prosperităţii, poate fi obţinut de pe site-ul nostru, de la acest link: https://bit.ly/3h0avBJ
NOTĂ: dacă aveţi dificultăţi cu accesarea site-ului nostru buyby.ro, contactaţi-mă în privat.

De asemeni, vă îndrum să vă înscrieţi la Ministry of Freedom Program, pentru a deprinde mai multe moduri de a dezvolta o Afacere Online: https://bit.ly/3gUnYv2 

Vă aşteptăm pe toţi cu Drag în Echipa noastră de Afaceri Online şi Offline!

Paul Buică
(va urma) 

 


Sursa:  https://buyby.ro/ro/blog/post/115-fa-totul-acasa-1-.html
Foto: https://pixabay.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu