vineri, 17 decembrie 2021

ASOCIEREA ÎN AFACERILE ONLINE ŞI OFFLINE (3)

ASOCIEREA ÎN AFACERILE ONLINE ŞI OFFLINE (3)

Imaginează-ţi, că eşti împreună cu Familia ta în căsuţa voastră dintr-un cătun aflat pe unul dintre frumoasele dealuri ale ROMÂNIEI, că este iarnă şi că staţi la gura sobei.

Lucraţi câteva ore la Afacerea voastră Online şi câştigaţi de vreo douăzeci de ori mai mult decât aţi câştigat lucrând la serviciul pe care l-aţi avut fiecare dintre voi în oraş. V-aţi ales cu grijă Asociaţii şi Colaboratorii şi aveţi tot mai mult timp, pentru a sta împreună şi pentru a alcătui Visuri, pe care ştiţi că le veţi împlini. Acum nu mai aveţi nici şefi, nici subalterni. Sunteţi doar voi cu voi şi cu copiii voştri şi lucraţi doar pentru voi la Afacerea Familiei voastre.

Întreaga iarnă vă faceţi Planuri pentru Afacerea voastră Offline, Afacere pe care o veţi începe în Primăvară. Acum aveţi şi banii necesari pentru a vă împlini Visurile.

Discutaţi, stabiliţi împreună Priorităţile şi detaliaţi Planul de Afaceri. Înainte de orice altceva, vă veţi creşte legumele şi fructele necesare pentru a asigura o Hrană curată Familiei voastre. La sfârşitul verii următoare, veţi prepara împreună tot felul de conserve pentru următoarea iarnă. Copiii voştri vor învăţa de la voi traiul sănătos şi liber şi bunele obiceiuri, pe care cei mai mulţi dintre noi le-au uitat.

Tote cele de care aveţi nevoie, vi le veţi produce Acasă. Nu va mai fi nevoie să mergeţi la tot felul de magazine pentru a vă cumpăra alimente. Din primii bani câştigaţi în Afacerea voastră Online, v-aţi cumpărat printre altele, un mic dispozitiv de uz casnic pentru extragerea untdelemnului din seminţe decorticate de floarea soarelui şi de dovleac, din seminţe de in şi de rapiţă. Seminţele le cumpăraţi la saci de 25 de kilograme, dar asta doar pentru început pentru că veţi avea dovlecii crescuţi de voi într-un sistem pe care vi-l voi arăta într-unul din filmele pe care le voi face peste câteva luni.


Atenţie! Undelemnul (unt-de-lemn) şi uleiul de pe raft, nu sunt acelaşi lucru! Untdelemnul nu este rafinat, este aşa cum picură din dispozitivul vostru de extragere.

Veţi usca legume şi fructe şi le veţi păstra în borcane din sticlă. Veţi face pulberi din legume, pulberi pe care le veţi adăuga la mâncăruri şi pulberi din fructe uscate pe care le veţi adăuga la îngheţată şi la prăjituri. Viaţa voastră a început să se schimbe încă din clipa în care aţi ales să plecaţi pentru totdeauna din oraş.

Aţi înţeles printre multe altele, că nu este deloc bine şi nici productiv, să intraţi în „logica” celor din cătunul sau din satul în care v-aţi mutat. Nu vreţi să vă petreceţi restul vieţii cosind, strângând fânul şi făcând căpiţe, muncind din greu pentru câteva bucăţi de brânză, o cană de lapte şi pentru câteva kilograme de lână. Nu vreţi să râniţi în grajd şi să mulgeţi vaci, oi, capre. Puteţi să faceţi cu mult mai mult decât să staţi cât e ziua de lungă, în plin Soare în grădină sau lucrând la câmp.

Vă gândiţi la începerea unor Afaceri Offline cu banii pe care îi câştigaţi lună de lună din Afacerile Online.

Una dintre cele mai bune Afaceri pe care le puteţi dezvolta cu un minimum de efort financiar şi fizic, este crearea la început a unei mini-pepiniere. Primăvara, atunci când veţi face primele tăieri la pomii fructiferi, puteţi recolta butaşi. O a doua şi o a treia recoltare le veţi putea face mai târziu. Puteţi pune butaşii la înrădăcinat în recipiente PET, tăiate pe din două. Dacă nu cumpăraţi sucuri, apă minerală sau bere îmbuteliate în recipiente PET, le puteţi colecta de pretutindeni, pentru că unii dintre noi le aruncă peste tot după ce le golesc. Trebuie doar să le spălaţi cu apă, fără detergenţi.

Puneţi cam două degete de apă într-o jumătate de recipient şi puneţi butaşii la înrădăcinat. Nu este nevoie de agenţi chimici de înrădăcinare. Noi am experimentat această metodă simplă şi rata de înrădăcinare a fost de 100%. Este bine ca lungimea butaşilor să fie între 5 şi 8 centrimetri, dar noi am pus şi butaşi mai lungi şi s-au înrădăcinat.

Aveţi grijă ca recipientele să nu rămână fără apă şi aşezaţi-le acolo unde este şi Soare şi umbră. Prea mult Soare nu le face bine. La dealuri Soarele este mult mai puternic decât la şes. Noi le-am aşezat sub un măr. Umbra nu era prea deasă. În circa trei săptămâni, în funcţie de condiţiile de mediu, veţi putea observa primele rădăcini.

La început vor apărea câteva puncte albe la baza butaşilor, apoi din acestea vor creşte primele firişoare de rădăcină. Atunci când vor fi lungi de circa 5 centimetri, plantaţi butaşii în alte jumătăţi de recipiente PET, recipiente pe care le-aţi găurit în parte de jos. Faceţi cinci-opt găuri nu prea mari.

Aşezaţi pe fundul recipientelor un strat de pietris de circa trei centimetri grosime. Peste acest strat de drenare, puneţi compost. Udaţi bine acest strat fertil şi apoi plantaţi cu delicateţe butaşii, câte unul în fiecare recipient PET, pentru a nu le rupe tinerele şi fragilele rădăcini.

În anul următor, va trebui să transferaţi puieţii astfel obţinuţi, într-un recipient PET cu o capacitate mai mare, de exemplu de 5 litri ori de 10 litri. Îi veţi altoi, dar nu este obligatoriu şi peste încă un an îi veţi putea vinde. Există un cleşte-foarfecă special pentru altoit, aşa că puteţi altoi zeci sau sute de puieţi într-o zi.

Reţineţi, că nu toate speciile de pomi fructiferi au nevoie de altoire.

Căutaţi pe internet Cărţi Tehnice pe înţelesul tuturor. Studiaţi-le şi alicaţi metodele recomandate de specialişti. Experimentaţi! Noi ne-am cumpărat o mulţime de Cărţi Tehnice din toate domeniile, de la unul dintre magazinele de materiale de construcţii, mai exact de la Leroy Merlin. Probabil că se găsesc şi la Hornbach şi la alte depozite. Probabil că sunt şi în librării. Puteţi să le comandaţi de pe internet. Este mai comod.

Puteţi să puneţi la încolţit orice fel de seminţe de pomi fructiferi. Noi am obţinut lăstari punând la încolţit nuci, alune de pădure, migdale, castane comestibile şi sâmburi ale altor pomi fructiferi.

Metoda noastră este următoarea: le aşezăm într-o tavă pe o cârpă umedă şi le acoperim cu o altă cârpă umedă. Folosim prosoape vechi sau bucăţi din hainele groase pe care nu le mai purtăm. Le aşezăm la distanţă de circa trei centimetri unele de altele. Înainte de a le aşeza, le crăpăm coaja, cu grijă să nu rănim câtuşi de puţin, miezul, pentru că în interiorul miezului se află Embrionul din care va creşte viitorul copac.

Prin această metodă, le ajutăm să încolţească în doar câteva zile, în loc de minimum treizeci de zile, în cazul în care le-am pune la încolţit cu coaja necrăpată. Aveţi grijă ca cele două cârpe din tavă, cea de jos şi cea cu care le acoperiţi, să fie ude în permanenţă. Umezeala şi întunericul vor imita condiţiile din mediul natural de încolţire. Verificaţi-le prima dată după circa şase zile, dar între timp umectaţi ori de câte ori este nevoie cârpa de deasupra, fără a o ridica.

Atunci când vor apărea primii „colţi” de rădăcini, plantaţi-le cu grijă într-un recipient PET de 5 litri. Nu le afundaţi în compost. Aşezaţi-le cu delicateţe pe stratul fertil şi acoperiţi-le cu trei-patru centimetri de compost umectat.

Aveţi grijă ca stratul de compost cu care le acoperiţi să fie umed în permanenţă, dar apa să nu băltească în recipient, ci să se dreneze firesc, aşa cum se drenează solul în zonele de deal şi de munte. Un drenaj realizat corect va păstra umezeala optimă necesară viitorului copac.

Gândiţi-vă acum, că dintr-o pungă de alune de pădure cumpărată de la magazin, veţi- obţine puieţi pentru o întreagă livadă de aluni. La fel se petrec lucrurile cu nucii, cu migdalii, cu castanele comestibile şi cu toate celelalte fructe.

La un kilogram de castane comestibile, puse la încolţit, am obţinut un randament de încolţire de 100%. Credeam că nu vor încolţi din cele mai diverse motive, dar Natura are Principiile ei nescrise, Principii pe care noi nu le cunoaştem nici pe departe.

Studiază acest tip de Afacere Offline! Dacă iubeşti Plantele, îţi va reuşi în proporţie de 100% sau mult mai mult. Puterea Naturii te va uimi. Vei reuşi, pentru că odată cu stratul de drenare, cu compostul şi cu apa, vei pune în fiecare recipient şi ingredientul magic, agentul magic de înrădăcinare: IUBIREA. Rezultatele te vor uimi.

Afacerea voastră îşi va urma cursul firesc. Îţi vei cumpăra un domeniu pe internet şi îţi vei configura un magazin virtual. Pentru a crea un astfel de site, nu trebuie să ai cunoştinţe de programare, nu trebuie să înveţi să scrii cod, ci doar să implementezi module prefabricate. Este foarte simplu.

Îţi vei promova puieţii, aşa cum ai învăţat în Cursul de Afaceri Online către care te îndrum şi vei face Profit Nu te gândi că există multe pepiniere care vând pe net, prin pieţe şi magazine, produsele lor, tu vei învăţa metode prin care vei face recorduri de vânzări pe internet şi astfel îţi vei dezvolta permanent Afacerea ta şi a Familiei tale.

În articolul următor vom vorbi şi despre altfel de Afaceri Offline care nu necesită eforturi sau investiţii mari, dar care aduc Profituri de necrezut, dacă sunt dezvoltate cu Profesionalism şi promovate conform Principiilor şi Metodelor pe care le vei învăţa la curs.

Paul Buică
(va urma)


Sursa: https://buyby.ro/ro/blog/post/102-asocierea-in-afacerile-online-si-offline-3-.html

Foto: https://pixabay.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu