sâmbătă, 8 martie 2014

Cauzele Spirituale ale Bolilor (1)

Conform învățăturii Maestrului Hilarion

Picioarele reprezinta ancorarea, conexiunea cu Terra și cu manifestarea. Problemele la picioare simbolizează un refuz de a avansa, de a evolua sau teama de a stagna în viață.

Gambele reprezintă personalitatea, Eul inferior. Gleznele reprezintă capacitatea de a lua noi direcții în viață. Ființa încarnată este duală, dispunând de  parte masculină și o parte feminină. Este deci natural ca gamba, ce reprezinta tocmai personalitatea, să aibă două oase: tibia în față și peroneul in spate. 

Pentru o femeie, tibia o reprezintă ca femeie și peroneul simbolizează partea sa masculină, inconștientă. Pentru bărbat, tibia îl reprezintă ca bărbat, în timp ce peroneul indică partea sa feminină, inconștientă. Exemple: dacă un bărbat își rupe tibia stângă, aceasta înseamnă că  el are ceva de înțeles în raport cu o femeie (stânga = femeia, mama, soția) și cu masculinitatea sa, cu afirmarea de sine sau cu puterea de decizie și de acțiune. Dacă o femeie își rupe peroneul stâng, aceasta înseamnă că ea are ceva de înțeles în raport cu o femeie (stânga = mama, prietena, rivala) și cu partea sa masculină, inconștientă. Ea se poate lăsa manevrată de către o prietenă sau colegă.


Coapsele reprezintă Eul superior, sufletul. Sufletul simbolizează principiul unității și nu există decât un os în coapsă: femurul. Dacă individul îți rupe femurul, aceasta înseamnă că el nu și-a ascultat Ființa sa interioară, sufletul său. Dacă fisura are loc aproape de capul femurului, aceasta înseamnă că el trebuie să devină din ce în ce mai creativ și că personalitatea sa trebuie să se integreze din ce în ce mai mult legilor spirituale, pentru autoperfecționare. Dacă problema este situată aproape de genunchi, înseamnă că posibilitatea sufletului de a comunica (intuiția) este scăzută.

Genunchii simbolizează legatura între suflet și personalitatea și calitatea acestei legături. O problemă la genunchi indică o îndepărtare de scopul sau din aceasta încarnare și un refuz de a  evolua. Ego-ul său dorește să întrerupă comunicarea dintre suflet și personalitate. Cu acest simbolism, putem înțelege actul îngenunchierii: gambele (personalitatea) se estompează pentru a pune în evidență coapsele (sufletul). Actul indică faptul că individul se pune în serviciul sufletului său.

Șoldurile reprezintă utilizarea liberului arbitru, pentru a-și găsi propria sa cale în planul material. O problemă în aceasta zona înseamnă o slabă sau lipsă a utilizării  propriului liber arbitru sau faptul de a nu avea un scop în viață.

Bazinul reprezintă aspectele creatoare și procreatoare ale individului. O problemă a bazinului subliniază ca chakra rădăcina (Muladhara) nu funcționează corect. În general, disfuncția se datorează schemelor negative privind sexualitatea.

Spatele blocajele în partea de jos a spatelui indică teama de viitor și lipsa de susținere financiară. Durerile / blocajele în partea de mijloc indică un sentiment de culpabilitate (la stânga față de o femeie, la dreapta față de un bărbat), dificultăți de detașare față de trecut. 

Durerile / blocajele în partea de sus a spatelui indică neînțelegere de către anturaj, lipsa de susținere afectivă, impresia unor responsabilități prea grele pentru acel moment. O sciatică, de exemplu, indică teama de viitor și de problemele bănești, nesusținere din partea anturajului.


Sistemul de reproducere: probleme ale acestuia apar datorită unei proaste utilizări a sexualității în aceasta viață sau în cea precedentă sau legate de creativitate. Culpabilitatea sexuală aduce boli transmise pe cale sexuală, precum SIDA. Problemele de ovare sau testicule: rejecția feminității / masculinității dupa caz. 

Problemele legate de organele sexuale în caz de infecție urinara: manie față de partenerul sexual. Pentru a permite unui suflet evoluat să se încarneze, este necesară multă iubire între doi parteneri în momentul actului sexual. În actul sexual, cei doi parteneri schimbă energie între chakrele rădăcină: barbatul fiind emisiv, femeia primește energii subtile, mai mult sau mai puțin poluate, în funcție de starea sa de conștiință. 
 
 
 
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu