luni, 3 martie 2014

Visul tău este important pentru Tine

„Nu contează cine îți sunt părinții și nici din ce etnie faci parte. Nu contează cine ești și ce pregătire ai. Nu contează în ce țară și în ce sistem politico-economic, în ce contest social te-ai născut. Țările și sistemele lor politice și economice, rasele, etniile, meseriile și profesiunile, frontierele, teoriile filozofice, dogmele, sunt toate, doar proiecții ale minții umane colective. Acelea nu ești Tu. Viața nu știe de toate astea. Prosperitatea ta materială și spirituală nu are nimic a face cu toate astea. Prosperitatea este generată de starea ta interioară și este adusă în manifestare în viața ta de Puterea Intenției tale. De Tine. De tot ce ești Tu în fiecare clipă a Vieții Tale.
Nu contează dacă faci parte dintr-o rasă umană anume, dintr-o mare națiune sau dintr-un trib necunoscut, dacă ai fost botezat sau nu, dacă ești într-un mare oraș cu milioane de oameni sau dacă te-ai născut într-un cătun de munte. Nu contează istoria neamului tău sau al țării în care te-ai născut. Oricare ar fi toate acestea, ele nu-ți vor aduce Prosperitatea materială și spirituală prin ele însele. Doar tu, prin Puterea cu care îți manifești Intenția, prin Intensitatea și Perseverența cu care îți trăiești Visul, îți poți atrage și îți poți trăi deplin clipa Împlinirii Dorinței. Doar Tu poți face asta. Restul, nu sunt decât niște idei filozofice care au menirea de a-ți distrage atenția de la tine însuți, de la Visul tău. Nu merită să investești timp, bani, Energie în așa ceva pentru că nu îți vor apropia cu nici măcar o secundă clipa Împlinirii. Dimpotrivă.

Deși aparent este nelimitată, GRATIS, Energia ta este foarte valoroasă pentru împlinirea Visului tău. Investește-o cu atenție doar în direcția Împlinirii. Dacă nu ești Atent și Alert, dacă nu îți îndrepți atenția doar către Prezent, dacă nu îți strunești mintea, te vei trezi că deși uneori te gândești la Visul tău, în cea mai mare parte a timpului nici măcar nu ești prezent, nu ființezi în prezent ci în trecut. Mintea are această slăbiciune de a se focaliza pe lucruri deja știute, deja trăite, pe lucruri care nu mai pot fi schimbate. Mintea se autoînvinovățește, suferă, se frământă inutil, face scenarii și joacă o mulțime de roluri dintr-o piesă fără sfârșit a suferinței. Ea generează corpul de suferință și îl hrănește ori de câte ori scapi frâiele și o lași să alerge sălbatică prin stepele doar de ea știute. Tu nu ești mintea ta. Tu ai datoria s-o strunești, s-o educi și să o determini să scoată la iveală din străfundurile ei, tot ce este mai bun, mai frumos, mai luminos pentru tine. Tot ce ea poate imagina benefic în folosul tău. Mintea este unealta perfectă pentru împlinirea Visului tău. Dacă o determini să lucreze în direcția corectă. Dacă ești ferm cu ea.

Mintea ta știe. Trecutul nu mai poate fi schimbat. Acceptă-l așa cum a fost. Acceptă-te așa cum ai trăit. Acceptă-ți deciziile de atunci chiar dacă astazi te gândești că ar fi fost poate mai bine să fi decis diferit. Ești în cea mai bună situație posibilă și dacă la un moment dat, în trecut, ai fi decis diferit nu ai fi azi într-o situație mai bună ci diferită. Într-o cu totul altă experiență. Atât. Uni-Versul are grijă ca noi să fim întotdeauna în cea mai bună situație posibilă. Amintește-ți mereu asta și lasă trecutul acolo unde este cu tot ce a fost atunci. Ziua de azi este singura care contează pentru împlinirea Visului tău. Important este ca în fiecare zi să te asiguri că Intenția ta se manifestă în totalitate. La Intensitate maximă.
Investește în Prezent pentru că doar Prezentul ESTE!
Repet: Investește în Prezent!
O vorbă înțeleaptă moștenită de la Stră-Buni spune că, „în fiecare zi trece câte o zi”. Nu pierde timpul în tot felul de gânduri care nu au legătură cu Visul tău. Viitorul și implicit Împlinirea Visului tău, este proiecția care aduce în manifestare, care materializează ceea ce îți dorești. Nu-ți pierde vremea gândindu-te la viitor pentru că, asemenea trecutului, nici acesta nu există. Treaba ta este să îți educi mintea să gândească corect în direcția corectă. Viitorul este generat de prezent. AUTOMAT. Nu trebuie și nu merită să consumi vreun strop de Energie pentru a genera un viitor sau altul. Prezentul tău este cel care generează viitorul tău. Prezentul din mintea ta. Gândul de azi este ceea ce vei trăi mâine. Viitorul va fi identic cu starea ta interioară de azi. Așa cum starea ta interioară de azi a fost generată de starea ta interioară din trecut. Gândul de ieri este ceea ce ai trăit azi. Extrapolează acum la întreaga ta viață de până acum și vei înțelege perfect, deplin, ce ai generat cu puterea nesfârșită a minții tale.
Dacă în trecut ți-ai spus în gând că nu ești în stare să realizezi ceva sau altceva, rezultatul este astăzi cel pe care îl cunoști și care nu are cum să te mulțumească în vreun fel. Comută gândurile pe Prosperitate. Nu mai are importanță ce ai gândit atunci. De ce astăzi pe Planetă sunt doar puțini oameni cu adevărat prosperi? Prosperi atât material cât și spiritual? Longevivi și fericiți? Pentru că toți ceilalți își lasă mintea să zburde printre amintiri mai tot timpul, vorbesc despre întâmplări trecute, fac proiecții în viitor fără a fi convinși că le vor putea vreodată aduce în manifestare, pierd vremea la televizor, pe stadioane, în discuții fără nicio finalitate, sunt foarte preocupați de ce fac ceilalți indiferent cine sunt aceia, își caută scuze pentru starea de inactivitate. Ei învinovățesc sistemul, soarta, părinții care n-au făcut avere, etnia sau națiunea din care s-au născut, vremurile grele, inflația, economia mondială, naționala de fotbal care le-a stricat ziua, ploaia, arșița, vecinii, familia. Orice scuză este bună pentru a nu face nimic. Pentru a nu începe să-ți construiești cu Dăruire, cu Bucurie, cu Entuziasm, cu Iubire și cu stimă de sine, Visul.
Tu poți schimba asta!”
Extras din cartea „Dă-i Uni-Versului de lucru!” – autor: Paul Buică
 
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu