vineri, 21 martie 2014

X Știri pe care nu le vezi la „Știri”

De ceva timp a apărut o expresie în vocabularul prezentatorilor de știri: „urmează imagini care vă pot afecta emoțional”. O întrebare firească își caută în acest context răspunsunsurile: „dacă imaginile pe care le difuzează ne pot afecta emoțional, atunci de ce le difuzează?” Cautând răspunsuri acestei întrebări, am ajuns să mă întreb care este scopul jurnalelor de știri, ale discuțiilor televizate cu „formatorii de opinie”, ale existenței unor emisiuni „de divertisment”, al difuzării filmelor „de acțiune”? - în traducere directă: filme cu conținut violent. Care este rolul acestor formate de emisiuni și a conțuntului lor? Care ar trebui să fie rolul real al televiziunilor în societate și în viața noastră? De ce tot mai mulți oameni închid pentru totdeauna televizorul? Oare lumea reală este cea care ne este prezentată la Știri?

În lumea reală se petrec lucruri minunate de care deși bănuiești că există nu ești informat. Prezentatorii de Știri ar fi nevoiți să schimbe expresia de mai sus cu una de genul acesta: „urmează imagini care vă vor încânta sufletul”. Hai să vedem care sunt „Știrile” difuzate și care este realitatea:

1. „O casă a ars în întregime după ce... și toți cei patru locatari...” vs „Șapte milioane de familii din țara noastră se bucură de această dimineață minunată a începutului de primăvară...” Incendiile sunt devastatoare pentru cei implicați dar nu sunt definitorii pentru societatea noastră. Sunt accidente care au cauzele lor materiale și spirituale. Propagând imaginile dezastrului se induc, se activează în noi și se hrănesc matricele emoțional-informațional-energetice ale acelor evenimente. Se formează astfel o potențialitate ce poate, în condiții asemănătoare, să producă efecte asemănătoare.

2. „Asupra unui elev au fost găsite etnobotanice și urmează să fie internat...” vs „Ne incântă în fiecare dimineață acești copii frumoși care merg la școală cu bucurie...” Cei mai mulți elevi din țara noastră nu se droghează, nu vând droguri în școli și nu sunt duși în arestul Poliției sau condamnați. Pentru sunt promovați infractorii? Majoritatea elevilor merg la școală în fiecare zi și se străduiesc să-și creeze un fundament informațional și o profesiune sau o meserie. Olimpiadele școlare au adus mai multă faimă României decât toți politicienii din toate timpurile. De ce Olimpicii noștri nu sunt prezentați decât succint uneori la știri și nu în emisiuni ample?

3. „Un șofer în stare de ebrietate a intrat cu mașina într-o benzinărie și a provocat...” vs „În această zi minunată, trei milioane de mașini circulă corect pe șoselele țării....” Cele mai multe Știri sunt despre accidentele rutiere. Ai impresia că doar asta se întâmplă la tot pasul deși nu este deloc așa. Pentru ce se creează această impresie de țară devastată de accidente rutiere și de șosele pline de morți?

4. „O femeie a fost dusă cu elicopterul la spital după ce... și a fost necesară intervenția medicilor pentru a aduce pe lume...” vs „O mie cinci sute de femei au născut astăzi în mod natural, prunci frumoși și sănătoși. Mamele se simt excelent și abia așteaptă să...” Marea majoritate a femeilor nasc firesc, pe cale naturală. Toate „vedetele” nasc prin cezariană. Ai putea trage concluzia că au toate o slăbiciune a trupului sau vreo afecțiune din naștere care le împiedică să aducă pe lume prunci așa cum este firesc să o facă. Dacă se tem de durere, trebuie să știe că se poate naște orgasmic, aproape fără dureri. Poziția nefirească în care nasc femeile în spitale este cea care provoacă cele mai mari dureri. Pe YouTube găsiți filmulețe și interviuri cu femei care au născut orgasmic și o vor mai face. Căutați: Amber Haramein. Este soția Fizicianului Nassim Haramein. S-a filmat nașterea orgasmică și există și un interviu cu cei doi. Acolo veți putea vedea mai multe video-uri la temă. Viitorul aparține acestei metode și nu operațiilor. Copiii născuți pe cale naturală sunt mai sănătoși și mai puternici, mai adaptați vieții pe care o încep și pentru că, prin acel traseu parcurs în momentul nașterii, toate structurile sunt stimulate. De ce nu se prezintă aceste informații la Știri? De ce nu se fac emisiuni pe această temă?

5. „A fost arestat... pentru săvârșirea...” vs „A fost medaliat cu Aur la Salonul de Invenții de la... pentru Invenția... România îi mulțumește pentru sporul de imagine... Dl. ... va fi prezent mâine în emisiunea...” Aceasta este România Frumoasă care este corect să fie promovată. Pentru ce sunt omniprezenți pe ecran toți infractorii, toți politicienii, popii, traficanții, care fac de râs țara noastră? Ei există, nu putem nega acest fapt dar este treaba Justiției să-i adune și să facă dreptate. Destul că au făcut să sufere alți oameni, mediul planetar, alte Ființe. Nu este necesar să fim toți intoxicați cu imaginile lor.

6. „Oameni sunt șocați... după patru ani de... vedeta ics a divorțat de vedeta igrec și se însoară cu vedeta zet...” vs „Tot mai multe cupluri de toate vârstele evoluează către o relație frumoasă și își atrag Prosperitatea prin construirea unei Vieți-Împreună în Armonie cu Firea Înconjurătoare prin abordarea... puteți vedea și asculta câteva asemenea cupluri în emisiunea de joi...” Asta ar fi cu adevărat interesant de văzut și de știut. Zilele trecute s-a difuzat o știre despre implanturile cu silicon și pericolele la care se expun cele care au optat pentru o astfel de operație. Câtă minte trebuie să ai ca să îți implantezi în trup un material toxic? Femeia Reală nu arată ca o păpușă din plastic. Modelele din omniprezentele imagini sunt prelucrate. Femeile inteligente sunt conștiente de frumusețea lor interioară și știu că aceasta nu le poate fi luată prin niciun mijloc și nici de trecerea anilor iar trupul poate fi modelat așa cum doresc prin sport, alimentație vegană și Viață în Armonie cu Natura. Două dintre beneficii ar fi Longevitatea și Sănătate. Sunt de neglijat? De ce nu se transmit aceste emisiuni la știri și prin emisiuni dedicate? Ar crește cu siguranță audiența.

 Sunt doar câteva exemple. Știri extraordinare, cu adevărat valoroase se prezintă foarte puțin sau deloc. De ce?

În sport avem instaurat un adevărat monopol: fotbalul.

1. Avem un campion european la GO, un copil de care nu se vorbește, nu este invitat în emisiuni, nu este promovat. GO-ul ca sport nu este promovat deloc deși este un sport al minții cu nimic mai prejos decât șahul. Ar trebui predat în școli încă din cursul primar împreună cu șahul. În schimb se vorbește până dincolo de orice limită a bunului simț de infractorii din fotbal. De ce? În fotbal nici nu se pune problema să câștigăm vreodată vreun campionat european sau mondial și totuși se vorbește aproape doar de acest sport. Pentru că fotbalul are foarte mulți spectatori și telespectatori care pot fi inoculați cu reclame? Da, dar și pentru că celelalte sporturi nu sunt promovate și oamenii nu prea au alternative. Ajung să se uite aproape exclusiv la fotbal. Pe când GO, este la granița dintre sport și artă. Sunt înclinat să spun că este o artă dar având în vedere că se organizează competiții este corect să fie numit sport.

2. Simona Halep obține victorie după victorie și este în primele jucătoare de tenis din lume. Este într-adevăr prezentată la știrile sportive dar nu am văzut niciun meci al ei transmis în direct. În schimb, toate meciurile din fotbal sunt transmise pe mai toate canalele. Care este motivul? Tenisul este un sport frumos, elegant, nobil la care Românii au real talent. Echipele de fotbal și naționala nu sunt deloc în primele echipe din lume și cu toate acestea suntem intoxicați cu informații despre jucători, antrenori, manager-i, patroni și competiții. Dacă strănută unul dintre ei, este „știre” pentru toate televiziunile. Care este logica?

3. Avem rezultate foarte bune în mai multe sporturi dar timpul de emisie alocat fotbalului, sport în care rezultatele sunt mediocre în raport cu celelalte sporturi, este predominant. De ce? Nu ar fi firesc să promovăm în primul rând sporturile în care performăm și sportivii respectivi? O promovare pe criteriul meritului ne-ar aduce foarte multe beneficii și ar elimina vulgarul și prostul-gust din sport. Poate așa vor dori mai mulți copii să facă sport și asta ar însemna în primul rând o Națiune Sănătoasă și Longevivă care nu-și va mai irosi banii pe medicamente.

Am ajuns la capitolul Știință și Cultură

Vrem să vedem la știri și să cunoaștem prin intermediul emisiunilor dedicate, toți oamenii de cultură ai noștri și ai altor Națiuni, toți Inventatorii, toți Arhitecții și Designer-ii, toți Artiștii Artelor Vizuale, toți Muzicienii, într-un cuvânt, toți oamenii care creează într-un domeniu sau altul și prin creațiile lor împing societatea umană înainte. Așa a fost întotdeauna și așa va fi mereu. Am să notez doar câteva sugestii de subiecte de emisiuni pe care le fac televiziunilor de pretutindeni și celorlalte mijloace media dar mai cu seamă celor din România:

1. Transformarea tuturor orașelor mai mari și mai mici precum și a comunelor în „Așezări Sustenabile”. Dezvoltarea Conceptului „Living Off The Grid”.
2. Dezvoltarea tehnologiilor pentru obținerea Energiei Libere - „Free Energy”, tehnologii pentru obținerea energiei din surse regenerabile.
3. Oameni de Știință care au schimbat în mod benefic lumea. Exemplu: Tesla.
4. Misiunea arhitectului este ca prin arta sa să producă modifică benefice în societate. Exemplu: Jacque Fresco
5. Cum să-ți construiești singur o Casă Naturală Pasivă folosind materiale locale?
6. Vehicule electrice acționate de generatoare cinetice.
7. Viața Vegană.
8. Haine, lenjerie de pat, decorațiuni din Fibre Naturale.
9. Atelier de Învățat Meșteșuguri, Arte și Terapii Tradiționale și Contemporane: croitorie, preparate pentru iarnă fără foc, cultivarea, recoltarea, păstrarea și întrebuințarea plantelor medicinale, grădinărit, Permacultură și Policultură, grădinărit de pădure, fabricarea jucăriilor din materiale naturale, aero și navomodelism, limbi străine (a fost odată...), IT, programare, web design, robotică. 
10. Documentare de Cunoaștere și Înțelepciune: Maeștri de pretutindeni și Înțelepciunea lor, trăitorii în Amonie cu Firea Înconjurătoare - Înțelepții neștiuți din țara noastră, Arte Orientale, Cultura altor Națiuni.
11. Creatori de Frumos: reportaje din expoziții, prezentare artiști români din toate ramurile artei.
12. Folclor autentic și porturi tradiționale.
13. Colecționarii și colecțiile lor ciudate.
14. Bibliotecile lumii, cum ne creem o bibliotecă personală valoroasă.
15. Meditații pentru elevi și studenți și cursuri pentru toate disciplinele.
16. Exerciții fizice explicate. Programe de gimnastică ce se pot face urmărind emisiunea. Cursuri de supraviețuire.
17. Explicarea regulamentelor sporturilor, îndrumarea tuturor către practicarea a cel puțin unui sport.
18. Sănătate și Longevitate: experiența altor culturi pe aceată temă.
19. Filme artistice non-violente la care nu va mai fi necesar să apară acele mesaje legate de copiii care pot viziona sau nu acele filme, împreună cu părinții sau de capul lor când părinții sunt la servici în țară sau în lumea largă. Mesaje care mai spun și ce conțin filmele ca violență. Nu-i mai simplu să nu fie difuzate dacă tot pot aduce prejudicii sănătății copiilor și adulților dar despre asta nu se mai spune nimic în mesaje?
20. Spectacole de divertisment de calitate.
21. Concerte cu muzică bună din tot spectrul de exprimare al acestei arte.
22. Sport: Șah, Go, Handbal, Volei, Oină, Natație, Aikido și alte Arte Orientale, Sporturi de Iarnă, Sporturi Aviatice.

Sunt doar câteva idei. Probabil că soluția este înființarea unei televiziuni cu adevărat utilă evoluției noastre științifice, culturale, spirituale. O televiziune și o presă scrisă în folosul oamenilor. Sunt convins că vor veni foarte mulți realizatori, regizori, actori și tehnicieni care să pună mecanismul complex al unei televiziuni în mișcare. Financiar vorbind, nu cred că se va duce lipsă de reclame pentru că audiența va crește permanent avâns în vedere că tot mai mulți oameni sunt preocupați de schimbarea pe care o simt că se produce în interiorul lor. Reclamele acceptate vor fi cele create în spiritul acestei televiziuni. Mai mult ca sigur că televiziunea va putea fi accesată doar pe internet pentru că se pare că și cele mai mari televiziuni se mută în mediul online datorită evoluției spectaculoase a dispozitivelor care pot accesa internetul. De fapt, vor apărea foarte multe astfel de televiziuni online iar cele clasice își vor pierde treptat audiența dacă nu se vor îndrepta în direcția corectă. Până la urmă, au toate resursele financiare și tehnice să o facă. O simplă decizie și vor deveni ceea ce ar fi trebuit să fie dintotdeauna. Dar...

Am înțeles că Uni-Versul nu poate fi forțat. Am înțeles că Rabdarea este acel timp pe care îl acorzi Uni-versului pentru a-ți aduce în Manifestare Intenția. Am înțeles că respectând Ritmul de aducere în Manifestare al Uni-Versului, îmi respect propria Ființă. Am înțeles că Intenția păstrată vie pune Uni-Versul în mișcare. Am înțeles că Intenția se naște doar din Iubire.

Paul Buică       
 
 
 
                                                                                     

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu