joi, 13 martie 2014

Ființe de Lumină (3)

Este în puterea noastră să transformăm întreg Pământul într-o abundentă, prosperă și frumoasă grădină. Să refacem pădurile, să curățăm apele, să îi permitem Oceanului să își refacă fauna și flora. Nimeni nu ne poate împiedica să facem asta. Este suficient să avem această Intenție vie în Inimile noastre. Este suficient să fim ceea ce suntem în adâncul Ființei noastre. Mintea va primi cu siguranță cele mai bune idei, va dezvolta cele mai bune tehnologii, va extinde la nivel planetar cele mai bune aplicații, cele mai bune tehnici regenerative. Este fără îndoială un instrument minunat pe care îl avem la dispoziție. Trebuie doar curățat de inutilități și pus la lucru în direcția corectă.

Putem începe reformarea planetară chiar în acestă clipă. Fiecare dintre noi. Putem fi tot ce dorim să vedem că se schimbă în lumea noastră. Putem să facem curat în primul rând în gândurile noastre, în trăirile noastre, în rostirile noastre și în acțiunile pe care le inițiem. Fiecare dintre noi, pierde o cantitate uriașă de energie în fiecare zi și noapte rulând la nesfârșit gânduri care nu au nicio legătură cu ceea ce dorim să se petreacă în mod real în viața noastră. Toți, fără excepție, am experimentat această risipă de energie. Putem să-i punem punct printr-un simplu act de voință. Este o decizie pe care o luăm noi, în interiorul nostru. Nimeni nu ne poate împiedica să o facem.

Eliminăm de pe ecranul mental toate gândurile care nu sprijină energetic imagine noastră despre lumea în care vrem să trăim, despre locul nostru în această lume nouă, despre proiectele noastre. Decidem că Energia Gândurilor noastre nu mai poate fi distorsionată de părerile, acțiunile sau voința altora care se află încă în capcana modelelor și sistemelor de valori induse pe căile deja cunoscute. Ca atare, ne urmăm Calea Interioară cu dinamism, cu încredere, cu Bucurie. Putem schimba lumea doar schimbându-ne noi și înțelegând să fim, așa cum spunea Steve Jobs, acei nebuni care cred că pot schimba lumea și, din această credință nebunească, care chiar o schimbă. Până la urmă, toate schimbările notabile din lumea noastră au fost făcute de „acei nebuni” nicidecum de cei care au urmat în liniște dogmele servite pe tavă fără să-și pună întrebări, fără să încerece să vadă cum este și altfel, fără să elibereze puterea infinită a imaginației lor.

Momentul cel mai bun pentru a înțelege că nicio dogmă, de orice fel ar fi ea (politică, economică, religioasă), nu este experiența ta ci a altor oameni aflați și ei pe diverse niveluri de înțelegere a Tainelor Vieții și ale Multi-Versului, este clipa prezentă. Momentul cel mai bun pentru a iniția o schimbare profundă în viața ta este „Acum”, la indicativul prezent. Clipa în care ai aflat acest lucru este cea mai propice inițierii schimbării. Nu spune nimic de genul „m-apuc de luni” pentru că nu te vei mai apuca nciodată. Dacă ești cu o țigară în mână, stinge-o Acum dacă vrei să te lași de fumat. Dacă nu ești încă vegan, schimbă-ți din clipa asta regimul alimentar. Dacă vrei să sădești un copac, pune o sămânță în pământ Azi. Nu contează cine se va bucura de roadele lui pentru că dacă fiecare dintre noi va pune o sămânță în pământ, toți vom avea fructe și legume din abundență. Dacă pui în pământ în o sută de semințe și dacă doar din zece dintre acestea vor crește copaci și dacă zece milioane de oameni din țara ta vor face același lucru, anul viitor, Mama Pământ va fi mai bogată cu o sută de milioane de arbori și pomi fructiferi. Gândește-te câte fructe vor fi pe mesele noastre. Adio importuri, plante modificate genetic, chimicale. Fructe GRATIS pentru toți oamenii!

Locul cel mai propice pentru a iniția schimbarea este cel în care te afli chiar în acest moment. „Aici” este cuvântul magic. Dacă te gândești că nu te afli în locul potrivit, este o eroare. Schimbarea pe care o dorești petrecându-se în lume, se produce dacă tu o inițiezi în interiorul tău, oriunde ai fi. Poți face asta! Toți putem. Îți propun o experiență. Ia câteva semințe de legume, fructe, verdețuri, orice și pune-le la germinat pe câteva șervețele umede, într-o farfurie. Ai grijă să pui în fiecare zi câte un strop de apă în așa fel încât suportul de hârtie să-și păstreze umezeala. După câteva zile vor germina. Când au germinat ia-le și plantează-le undeva pe un câmp înafara localității, la margine unei păduri, într-un luminiș dacă sunt semințe de copaci sau pomi fructiferi. Fii atent(ă) la schimbarea pe care această acțiune o produce în starea ta interioară. Crezi că vei simți tristețe, inutilitate? Crezi că după un asemenea gest vei cădea în depresie sau vei fi stresat(ă)? Eu cred că vei simți Bucurie și că vei zâmbi pentru că ai dăruit o șansă vieții acelor mici din interiorul semințelor dar eu îți spun doar ce trăiesc eu în asemenea momente de Împlinire. Este doar experiența mea. Tu, trăiește-o pe a Ta pentru că doar experiența Ta contează pentru Tine. 

Așadar, Taina Schimbării este în Aici-Acum și în aducerea în Manifestare a schimbării cu ajutorul Energiei generate de Intenție. Așa cum știi deja, Izvorul Intenției este Iubirea. Iar Timpul pe care-l acordăm Uni-Versului pentru a produce schimbarea, se numește Răbdare. Niciun copac nu crește într-o singură zi dar odată inițiată, Viața nu mai poate fi oprită. Așa se trezește în noi Ființa de Lumină iar odată trezită, este în fiecare clipă cu noi pentru totdeauna. Acesta este Darul Divinității și al Divinului din noi. 

Paul Buică


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu