sâmbătă, 29 martie 2014

Starea Interioară Naturală


Dacă toți oamenii de pe Pământ ar surâde în același timp, dacă ar păstra starea de dăruire, de comuniune, de acceptare a celorlalți, douazeci și patru de ore încontinuu, ar genera o transformare planetară fără precedent și Bucuria nu ne va mai părăsi niciodată. Amintește-ți: nimeni, absolut nimeni și nimic nu are nicio putere asupra surâsului tău. Adevărul acestor cuvinte este adânc păstrat în Inima ta. Surâsul tău poate transforma în apă de izvor cea mai dură stâncă, poate face ca toate armele de pe Pământ să tacă pentru totdeauna și toate conflictele să dispară. Poate transforma solul sterp în holdă roditoare, poate aduce pacea în suflete. Un surâs poate alunga orice nor.
Am uitat să ne bucuram, am uitat „ce suntem” și ne afundăm tot mai mult în „cine suntem” în această viață. Dar Viata este Continuă, nu a început și nu se va sfârși vreodată. Doar noi călătorim prin felurite întruchipări ale Ei. Suntem manifestări ale Ființei Unice, ale Energiei Pure, ale Conștiintei Universale. Toți Suntem Unul și fiecare dintre noi este Luminos, Frumos, Perfect așa cum este, fără a fi facut nimic pentru asta. Suntem Nemuritori. Suntem Perfecți asemenea Creatorului nostru. Doar că am uitat Adevărul și ne-am afundat în tot felul de dogme ce încearcă să se interpună între noi Ființa și ceea ce mintea noastră percepe ca fiind realitatea obiectivă.
Încearcă să ne separe de Divinul din noi.

Privește în jur! Pretutindeni doar „feţe lungi”, ca cele pictate prin biserici. Dacă acei sfinți l-au aflat pe Dumnezeu în Inimile lor, cum de sunt triști? Cum de privirea lor nu este o Sărbătoare a Iubirii? Te-ai gandit la asta? Îmi poate explica cineva contradicția? Nu. Nu, în mod logic. Privește în jur! Oameni triști, preocupați, înverșunați unii împotriva altora, împotriva cuiva sau împotriva a ceva, oameni necajiți, oameni săraci deși Uni-Versul este Însăși Abundența. Chiar și cei ce par a fi înstăriți se uită fără a vedea, privesc fără a participa emoțional în vreun fel la ceea ce se petrece în jur. Doar copiii și cei foarte tineri păstrează încă pe chipuri Bucuria de A Fi.

Amintiți-vă că suntem Nemuritori. Că suntem Călători și Împreună-Creatori a Tot ce ne înconjoară și bucurați-vă! Amintiți-vă că suntem Darul Creatorului plămădit din Lut, Lumină și Iubire pentru Mama Pământ! Dăruiți Bucuria voastră tuturor celorlalți! Fără alegere. Toți oamenii merită la fel de mult să primească Bucuria pe care o trăiți. Toate Ființele. Este ușor, este simplu, este în Firea noastră să dăruim Bucurie și Iubire. Așa am fost creați. Dăruiește în jurul tău Bucuria și Iubirea ta și Darul tău va alina suferințe, va aduce gânduri bune, va îndemna fără cuvinte la tot ce este bun și frumos. Deloc întâmplător, cuvântul Surâs își află originea în cuvântul Soare - Surya, în limba Stră-Moșilor noștri Daci.

Amintiți-vă: Nu te poți bucura cu dinții strânși. Trăiește cu brațele deschise, primește și îmbrățisează cu Bucurie toate Darurile cu care Viața te întâmpină. Fericiți sunt doar cei ce se bucura pentru că ei și-au aflat Nemurirea și trăiesc în Iubire și Devoțiune. Aceasta este Puterea Infinită a Surâsului tău.

Paul Buică

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu