luni, 31 martie 2014

Ego

Ego-ul este starea și modul de lucru ale mentalului inferior. Este iluzia a ceea ce crede mintea că este. Nicio altă Ființă în afară de om nu trăiește în această iluzie. Copacul este copac, pescărușul este pescăruș, muntele este munte și apa este apă. Îți dai seama de haosul care s-ar produce în Uni-Vers dacă muntele s-ar comporta ca pescărușul și apa s-ar crede pădure? Dar Creația este Inteligentă și fiecare prezență, fiecare ipostază a Sa știe în ce fel să se manifeste. Doar mintea omului face notă discordantă și, crezând că este altceva decât este în realitate, generează o lume de haos. Se poate vedea cu ochiul liber, comunitatea speciei umane în ansamblul ei este dizarmonică, este instinctuală, este primitivă și este pe sfârșite în forma sa actuala de organizare. Dar nu pierdem nimic odată cu sfârșitul acestui tip de „civilizație”.


O pădure nu are nimic primitiv în existența sa, în ritmul vieții sale. Nimic instinctual, nimic dizarmonic. Totul este Armonie, totul este Inteligență și Frumusețe Divină. Fiecare viețuitoare este perfect integrată și adaptată mediului ei de viață, fiecare viețuitoare consumă resurse și produce resurse pentru sistemul viu al pădurii, traiește în simbioză cu alte viețuitoare, creează și menține biodiversitatea atotprezentă, curață mediul, creează și păstrează Armonia Spațiului, menține puritatea pădurii. Astfel, putem spune că pădurea este o Unică Ființă, o ipostază a Creației, o Manifestare a Divinului, Un Spațiu al Iubirii, o Vibrație și o REverberație Holo-Fractală a Intenției Creatorului.

Armonia și viața dispar deîndată ce apar oamenii cu fierăstraiele lor mecanice și distrugând copacii, distrug totodată și mediul de viață a milioane de alte Ființe. Ei vor să modifice Creația și nu reușesc decât să distrugă. Spațiul Iubirii se destramă și nu mai poate susține Viața. Reverberația distrugerii unui Spațiu al Iubirii afectează întregul mediu de viață planetar. Mesajul morții transmis de copacii muribunzi ai unei păduri tăiate din Amazon de exemplu, poate reverba amplificat și poate produce un seism în Asia de sud sau în Europa, o erupție vulcanică devastatoare în Kamciatka sau o deșertificare accelerată în unele zone africane. Știința, cunoașterea mentală, analitică, egotică a lumii, nu poate lega aceste fenomene între ele pentru că nu poate recunoaște, admite, percepe, observa, cataloga și eticheta existența Spațiului de Iubire Planetar.

Mintea egotica nu poate cunoaște și recunoaște Iubirea, nu știe și nu înțelege Iubirea pentru că funcționează doar prin semnale instinctuale. Nu poate percepe Vibrația Iubirii pentru că este doar un mecanism logic, perfect logic iar Creația este în totalitate ilogică, imprevizibilă, liberă în manifestare, dinamică în evoluție, sublimă în Vibrație, miraculoasă în expresie, delicată în dăruirea Iubirii. Abia dupa ce face saltul în Conștiință, mintea descoperă Structurile Divine prezente în fiecare forma de manifestare a Creației, poate trăi Iubirea, poate înțelege ce este un Spațiu al Iubirii, poate înțelege că Întregul Univers este un Spațiu al Iubirii. Mintea descoperă că ea însăși este o structură a Creației menită tocmai pentru a descoperi Structura Holo-Fractală a Infinitului Multi-Vers.

Într-o pădure te poți plimba, poți locui, te poți integra, poți comunica nemijlocit cu toate celelalte viețuitoare, poți respira, mânca, dormi, absorbi Vibrația Iubirii, te poți vindeca de iluziile lumii materialiste și consumiste, te poți ilumina la umbra unui copac sau pur și simplu privind o gâză micuță dar doar dacă o accepți așa cum este și nu dorești să o modifici în niciun fel. Doar dacă vii cu mintea deschisă, cu brațele deschise, cu sufletul vibrând de Bucurie. Doar dacă o accepți pădurea așa cum este, la fel cum o accepți pe femeia pe care o iubești sau îl accepți pe bărbatul pe care îl iubești și cu care vrei să-ți petreci în Iubire și Armonie toată viața. Dacă vrei să modifici ceva nu vei face decât să strici pentru un timp scurt Armonia Creației și reverberația încercării tale fără rost te va afecta profund fără măcar să-ți dai seama. Învață să accepți Creația așa cum se manifestă Ea indiferent dacă este vorba de o pădure sau de o Ființă dragă.

Poți doar să-i dăruiești Iubire, să te lași absorbit, absorbită în Spațiul Iubirii lui, al ei și să ființezi în Armonie cu tot ceea ce te înconjoară. Renunță la mintea egotică pentru că nu-ți va aduce niciodata nici cel mai mic beneficiu ci doar dizarmonie. Vei atrage în jurul tău alte minți egotice, conflictuale, instinctuale. Vei genera conflicte, vei vedea conspirații pretutuindeni în jurul tău, vei crede că toți îți sunt dușmănoși, că au ceva cu tine și asta vei și produce în viața ta pentru că asta radiezi. Uni-Versul îți va răspunde fără greș scenariilor tale aducându-ți amplificat ceea ce tu, inconștient, permanent, agresiv, ceri cu obstinație. Vei produce numai tsunami-uri și seime în propria-ți viață, îți vei usca sufletul și acest preț este mult prea mare pentru oricine. Poți fi fericit, fericită, doar dintr-un singur clic al minții. Este o optiune interioară și decizia îți aparține în întregime în fiecare clipă. Este miraculosul mecanism al Creației care îți stă permanent la dispoziție și se numește Libera Alegere. Doar Tu Decizi ce faci cu Viața Ta, nimeni altcineva.

Creeaza Spații ale Iubirii cu celelalte Ființe din viața ta, cu cei dragi, cu locul în care trăiești pentru ca Tu să fii fericit, fericită, să ai o Viață în Armonie cu Divinul. Nu-i analiza, nu-i judeca, nu-i eticheta pe cei care trăiesc în interiorul propriei lor minți egotice. Dacă o vei face, Vibrația ta va deveni asemenea celei a lor și îți vei crea o legatură emoțională cu aceștia prin care vei pierde permanent energie. Folosește-ți Energia Divină doar pentru a creea. Creează-ți propria Viață în Armonie cu Divinul. Fă din viața ta o Capodoperă a Înțelepciunii, un Spațiu al Iubirii. Contemplă Creația și intră în Armonie cu Întregul, cu Firea Înconjurătoare. Nimic altceva nu este mai plin de Iubire. Fii un devot al Mamei Pământ și al Tatălui Soare! Iubește-te cu pasiune! Fii Tu așa cum ești pentru că „a fi Tu” este cel mai frumos lucru pe care ți-l poți dărui în această Viață, pe aceasta Vibrație fără seamăn a Creației!

Paul Buică 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu