sâmbătă, 29 martie 2014

Particula Unică

Cât cunoaștem de fapt? Ce cunoaștem? În ce fel dobândim Cunoașterea? Cât de profundă este cunoașterea noastră științifică? Până unde se aplică ceea ce știm astăzi? Cât este certitudine? Viața pe Pământ a apărut dintr-o „supă primordială” garnisită cu fulgere și aminoacizi sau este Creația Inteligentă a unui Designer din Nevăzut?
Un singur lucru îl putem afirma fără teama de a greși: Viața este un fenomen perpetuu, dinamic, omniprezent, inteligent și surprinzător în profunzimea sa. Cunoașterea noastră științifică se dezvoltă pe măsură ce tehnologia ne pune la dispoziție echipamente tot mai performante. Cu alte cuvinte, avansarea noastră în Cunoaștere este condiționtă de dezvoltarea tehnologică. Există oare scurtături care să nu implice dependențe? Maeștrii de pretutindeni spun că totul se află in noi.
Ce este însă mai mult decât surprinzător este faptul că, cu cât pătrundem mai adânc secretele Materiei cu atât ne apropiem mai mult de Spirit. Cu cât fărâmițăm mai mult Materia cu atât mai mult înțelegem că nici măcar nu există, că este Energia condensată, că este Iluzie, „Maya” cum spuneau în vechime și cum susțin și azi Căutătorii în Spirit. Iar Energia este creată de dinamica Unicei Particule care la rându-i este Manifestarea Intenției Creatorului sau Creatorul Însuși în Manifestare.

Cu cât mai profund reușim să sondăm Viața prin metodele riguroase ale Științei cu atât mai mult înțelegem că în spatele întregului fenomen se află un Creator. Și cu cât mai mult studiem istoria veche cu atât mai mult ni se relevă Adevărul imposibil de contestat ca acei „primitivi” cunoșteau cu mult mai mult din Tainele Uni-Versului și ale Vieții decât am reușit noi astăzi să aflăm cu toată tehnologia noastră performantă.


Gândește-te la asta: o Particulă Unică cu viteză infinită creează tot ce dorim noi să creem. Este o realitate și o iluzie în același timp. Realitatea palpabilă, materială și iluzia acestei materialități. Este ca atunci când, în noapte aprinzi și stingi o lanternă schimbându-i alternativ poziția. Dacă poți face asta foarte repede, un privitor va fi convins că vede două surse de lumină.

Paul Buică

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu