duminică, 23 martie 2014

Patriot și Patriotism

Cuvântul „Patriot” este foarte frumos. Patriotismul este o stare interioară înălțătoare de Iubire a Țării în care te-ai născut. Cuvântul „Patriot” nu se poate demonetiza așa cum ne-au sugerat unii după 1989, datorită folosirii într-un sistem social sau altul pentru că nu are legătură cu organizarea politică a societății ci cu Iubirea Patriei. Iubirea Patriei nu are legătură cu niciun sistem politic sau cu vreun conducător fie el rege, dictator sau orice altceva. În cazul nostru, cuvântul „Patriot” exprimă Iubirea României, indiferent de etnia în interiorul căreia ne-am născut fiecare. Ca să fiu foarte explicit, Patriotul este cel care prin toate trăirile sale interioare, prin gândurile și rostirile sale, prin acțiunile sale, pune pe poziția cea mai înaltă a ierarhiei sale valorice, a acțiunilor pe care le inițiază, Iubirea Patriei și apără în orice situație de orice tip ar fi, interesele Patriei și ale Cetățenilor acesteia. Ale Poporului Român. Este cel care acționează în folosul Patriei și a Compatrioților săi în orice împrejurare. Patriotul este cel care este gata în orice clipă să-și dea viața pentru Patria sa.

Antonimul Patriotului este trădătorul de Neam și de Țară. Trădătorul este cel care acționează în folosul intereselor străine țării în care s-a născut, care este obedient intereselor străine de stat sau organizaționale, care inițiază acțiuni menite să saboteze interesele Patriei sau, care nu inițiază acțiuni menite să producă efecte benefice României și Poporului Român deși are pârghiile economice și politice să o facă.
Care provoacă destabilizarea economiei Patriei prin distrugerea mijloacelor de producție mobile și imobile ce duce în mod implicit, la desființarea locurilor de muncă pentru Compatrioți. Care permite vânzarea către străini a suprafețelor agricole ale Patriei. Trădătorul de Neam și de Țară este cel care permite intereselor străine sau autohtone să distrugă vestigiile istorice ale Neamului, care vinde resursele Țării în care s-a născut străinilor, sărăcind Neamul și Țara. Trădător este cel care, cu bună știință, permite jefuirea Compatrioților și a României de către organizații comerciale, bancare și/sau financiare străine prin toate mijloacele specifice ale acelora. Trădător de Neam și de Țară este cel care permite distrugerea sistemului de învățământ și schilodirea Istoriei Neamului și a Limbii Române. A Artei și Culturii. A valorilor Stră-Moșești.

Observ cu bucurie că Patriotismul a reînceput să înflorească în Inimile Tinerilor din România. Este minunat! I-am văzut cum au luat și iau Atitudine în cazurile de vânzare de Țară de la Roșia Montană și în cazul tentativei de otrăvire Apelor României prin extragerea gazelor de șist. I-am văzut cu piepturile goale în fața jandarmilor care au uitat că „ordinele se execută, nu se discută” doar dacă nu contravin Jurământului pe care l-au depus de a apăra interesele Patriei și ale Poporului Român chiar și prin sacrificiul suprem. Din păcate, jandarmii au apărat în cazurile Roșiei Montane și ale extragerii gazelor de șist, interese străine României și Poporului Român. Tinerii Patrioți și jandarmii au fost față în față și, în cea mai mare parte, aparțin aceleiași generații de Români. Câtă cruzime să asmuți Români împotriva Românilor pentru că unii apără România și Poporul Român de un jaf la scară națională iar ceilalți nu cunosc Adevărul! Și unii și alții sunt Poporul Român. Oare când ne vom trezi și vom înțelege aceste lucruri simple? Când le vom și aplica?

Am văzut câteva imagini cu cei peste o mie cinci sute de voluntari care au plantat zilele trecute patruzeci de mii de puieți pe un deal pentru ca generațiile următoare să se bucure de un aer mai curat, pentru ca mii de viețuitoare să-și afle adăpostul pe care l-au pierdut prin tăierea haotică a pădurilor și exportarea lemnului aiurea. Până la reîmpădurirea României la nivelul anilor 1800, orice export de lemn trebuie interzis. Să fie permis doar exportul de mobilă. În acest timp, sătenii din acea zonă se îmbătau la cârciumă deși ei erau cei dintâi beneficiari ai viitoarei tinere păduri. La fel s-a întâmplat și cu ani în urmă când sătenii stăteau în cizme pescărești la cârciuma satului în apă până la brâu și cu țuica-n nas în timp ce soldații le curățau ogrăzile de noroi după inundații. La fel și cu orășenii care deîndată ce ninge puțin, așteaptă să vină nu știu cine să le dea zăpada de pe trotuarul din fața blocului pentru că suferă de lene cronică. De fapt, suferă de lipsă de Iubire de Țară.

Câteva milioane de cetățeni români de la sate muncesc ca sclavii pe plantațiile străinilor sau le cresc copiii, făcând să înflorească economiile acelor țări în loc să-și muncească propriul pământ și să ridice astfel economia României. Le amintesc că înainte vreme, România hrănea toată Europa la care slugăresc ei acum și nu exista nici pe departe tehnologia de azi. Europa a crescut cu „papa bun” de la România. „Papa bun” fără chimicale! Ei au crescut mari și puternici, noi am sărăcit și ne-au călcat tot felul de pribegi. Au uitat asta? Dar noi? Țăranii românii erau foarte harnici. Ei se autonumeau pe bună dreptate „Gospodari”. Pe Gospodarii Români i-au numit chiaburi, i-au umilit și i-au ucis ticăloșii care au primit de la un sistem criminal drept de viață și de moarte asupra Românilor. Se întâmpla acum mai bine de șaizeci de ani.

Unora le place să fie sclavi. Este treaba lor. Ar munci și mult mai puțin dacă și-ar lucra propriul pământ iar beneficiile le vor putea astfel aparține în totalitate. În loc să-și asume propria Viață și să-și susțină existența, să prospere și să trăiască în Abundență, unii așteaptă să le dea altcineva de lucru. Patriot înseamnă să muncești în Țara ta și nu să mănânci „salam cu soia” cum se spunea până nu de mult ci să produci Abundența, să generezi Prosperitatea pentru tine și Poporul Român. Pentru România. Dar, sigur, fiecare este liber să aleagă dacă dorește să fie Patriot sau slugă. Prosper sau slujbaș.  

Patriot înseamnă să nu permiți nimănui din România sau de aiurea să-ți tâlhărească Țara și Poporul. Să nu permiți ca importurile de mâncare să sufoce fermierii și producătorii români. Importurile pot fi permise doar dacă producția autohtonă nu este suficient de mare pentru a acoperi necesitățile Poporului Român. Acest lucru se întâmplă foarte rar și doar punctual. România exportă permanent produse agricole. A permite importuri de produse alimentare în dauna producătorilor autohtoni este un act care trebuie sancționat de Poporul Român. Pentru toți cetățenii Români, fie ei muncitori, pensionari, studenți, militari sau conducători, indiferent de etnii și convingeri religiose, politice sau de orice alt fel, înainte de oricare alt interes este interesul României și al Poporului Român. Sau cel puțin așa ar trebui să fie dacă afirmă că sunt Patrioți și iubesc România. Dacă nu, nu este niciun inconvenient pentru Poporul Român dar măcar să aibă un minimum de demnitate umană și să declare public, sus și tare, că nu iubesc România și nici Poporul Român. Așa este corect dar n-o vor face pentru că trădătorii suferă și de lașitate.

Patrioții sunt oameni frumoși și sunt respectați de cei care pășesc pe treapta de Conștiință numită Iubire. Dintre Ei, unii au fost, sunt și vor fi Eroi. Au existat întotdeauna și vor exista mereu. Patriotismul a fost, este și va fi o trăsătură specifică Poporului Român și dovada vie a acesteia este existența noastră continuă pe acest pământ al Stră-Moșilor noștri Daci. Am certitudinea că Dacia va renaște. Că România își va redobândi Prosperitatea de odinioară și că toți Românii se vor întoarce din pribegie Acasă. 

Paul Buică


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu