marți, 11 martie 2014

Ființe de Lumină (1)


Am primit ideea de a scrie această serie de articole după ce am citit pe internet un articol ce poartă un titlu care mie mi-a adus înțelegerea a ceea ce înseamnă lipsa promovării Cunoașterii Tainelor Vieții și ale Uni-Versului și ale Autocunoașterii. Titlul articolului este „Balancing Hope And Reality To Plan A Dignified Death”. Pentru unii înfricoșător poate, pentru mine ispirator. Am primit încă o dovadă - dacă mai era necesar - a cea ce înseamnă lipsa Cunoașterii și absența Înțelepciunii din perioada timpurie de formare a sistemelor de valori care ne îndrumă viața. La școală nu se predau aceste materii iar părinții și bunicii noștri au trecut și ei prin același sistem de învățământ și metodă de educație, de inoculare cu sisteme de valori lipsite de... valoare.

După explicații de genul:

„With acceptance, the ultimate objectives become quality of life and comfort for the remainder of days, weeks or months. Physicians, hospice, family and other caregivers can focus on assessing the patient's physical symptoms, psychological and spiritual needs, and defining end-of-life goals. How important might it be for a patient to attend a granddaughter's wedding or see one last Christmas, and are these realistic goals to pursue? ”

În finalul articolului, autorul lansează o întrebare:

„In order to plan a death with dignity, we need to acknowledge death as a part of life-an experience to be embraced rather than ignored when the time comes. Will you be ready?”

Încep prin a afirma că moartea nu există. Oricât de surprinzătoare și greu de aceptat ar putea părea afirmția aceasta, este absolut adevărată. În primul rând cuvântul „moarte” și verbul „a muri” au ceva înfricoșător. Pare a fi un fel de capăt de drum, finalul după care nu mai există nimic. Poveștile hazlii lansate de diferite religii legate de iad și rai nu au deloc de a liniști mințile oamenilor. Moartea este considerată o catastrofă deși știm cu toții că primul pas către momentul respectiv îl facem în clipa nașterii. Apoi uităm o vreme despre finalul călătoriei terestre.

N-am să comentez despre poveștile religioase decât că iadul și raiul nu sunt niște locații geografice sau turistice ci stări interioare care alternează de multe ori chiar și în decurs de câteva ore sau chiar minute. Tu alegi dacă vrei să trăiești în iad sau în rai în fiecare clipă a vieții tale. Atitudinea ta este cea care te plasează într-o stare pozitivă sau negativă, într-o situație de viață prielnică sau dificilă. Dacă alegi să te bucuri sau să te intristezi. Nimeni din exteriorul tău nu poate face asta. Doar tu ești cel/cea care alege dacă viața ta este/va fi, un iad sau un rai. Poți să trăiești fără a fi realmente viu, treaz, fără să-ți valorifici potențialul cu care te-ai întrupat în această etapă a devenirii tale numită viață terestră sau poți să pătrunzi în profunzimile sufletului tău, să-ți cunoști Ființa de Lumină sălășluitoare în Inima ta și să te înalți din această viață asemenea Zeilor.

Înțelepții din toate timpurile au încercat să-i îndrume să descopere Adevărul pe cei care au dorit și doresc să-i asculte și să-i urmeze în Necuprins. Maeștri au spus și spun că doar ce se naște este sortit morții și că noi suntem Ființe de Lumină. Așadar Nemuritoare. Iluzia vieții în trup și a morții vine din percepția pe care o primim prin intermediul celor cinci simțuri fizice: văzul, mirosul, gustul, auzul și simțul tactil. Pătrunzând Tainele Cunoașterii și ale Înțelepciunii descoperim Multi-Versul Holo-Fractal, Tainele Creației, Omul Solar. Descoperim că suntem asemenea fragmentelor unei holograme ce păstrează imaginea Întregului. Că fiecare dintre noi este o manifestare a Intenției Creatorului, un Portal prin care Creația irumpe pe alte și alte Ramuri ale Timpului la Infinit. În clipa în care un om își înțelege potențialul, eliberează practic Puterea Infinită a Creației. Devine la rându-i un Creator, un Om Solar. El își poate modela nu doar propria Viață ci, implicit, întregul Orizont al Vieții. El însuși are Puterea de a crea adevărate Uni-Versuri, de a călători nemijlocit printre Galaxii. Această Putere Infinită izvorăște din Intenția Divinului. Știm deja că Intenția născută din Iubire, generează Energia aducerii în Manifestare a tot ce suntem.

Ca să dau și un răspuns autorului articolului spun că NU, nu suntem pregătiți în niciun moment pentru „moarte” și că abandonarea planului fizic și a propriului vehicul terestru numit trup, vine întotdeauna în cel mai nepotrivit moment da că, DA, ne putem pregăti și iniția în Tainele Multi-Versului întrega perioadă petrecută la Pieptul Mamei Pământ, pentru a accesa și valorifica potențialul nostru zeiesc și a fi, a ne înălța ca Ființe Nemuritoare în Lumină.

Paul Buică


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu