duminică, 23 martie 2014

Despre Semne

Mulți oameni mă întreabă cum pot avea o viață calmă și în pace? Cum pot să se balanseze singuri în această lume în mișcare și grabă tot timpul, în această himeră a vieții zilnice de supraviețuire în care uităm că focusul în viața noastră este noi, creșterea noastră continuă și îndeplinirea scopului vieții.

De fapt, nu este atât de dificil așa cum cred mulți. Depinde doar de tine, de puterea minții tale, de spiritul tău, de credințele tale (paternuri de genul „Asta e greu”) cât și de determinarea ta de a realiza țelul și de credința în succes.

Doar decide că, a avea o viață liniștită este pentru tine mai important decât alte lucruri și oameni. Nu uita că tu ești creatorul vieții tale. Nimeni altcineva nu știe ce e mai bine pentru tine sau ce ți se potrivește mai bine. Ești în controlul fiecărui minut din viața ta și astfel îți creezi viața. E alegerea ta cum îl folosești și cum reacționezi. Nu poti acuza pe nimeni altcinea de ceea ce se întamplă în viața ta.

IA-ȚI RESPONSABILITATEA ACUM!

Prin paternuri de genul „E  foarte dificil pentru mine”, „Săracul de mine ce mi-a făcut” ajungi în poziția de victimă și din start renunți la orice putere de schimbare așteptând doar un miracol din exterior. Ești în triunghiul lipsei de putere fără a avea imaginea de ansamblu a situației.

Mintea este foarte puternică. O dată ce știi sigur că se va îndeplini ce vrei, corpul și universul acționează în acest sens. Singura condiție e să nu ai urmă de îndoială și orice s-ar întampla, să crezi că universul știe ce este mai bine pentru tine. Astfel, chiar dacă nu este comod, ai convingerea că este spre binele tău să mergi spre acest drum, poate mai ocolit, dar care duce la același rezultat acumulând și lecții noi pe care altfel nu le-ai fi avut și cunoscând noi persoane. CREDE ȘI ȚI SE VA ÎMPLINI spune chiar în biblie.

Începi să crezi că e poate chiar o conspirație a universului făcând să apară sincronicitatea. Universul și rezonanța energiei tale, care este pe aceeași frecvență, atrage persoane, evenimente, lucruri de care ai nevoie. Deci ele vin la tine singure. Trebuie doar să ai deschiderea pentru a observa oportunitățile din fața ta și a profita de ele. Deci data viitoare când ceva sau cineva te deranjează realizează că e alegerea ta să reacționezi astfel și să te lași afectat de asta. Nu este nimeni altcineva responsabil de asta. ACȚIONEAZĂ nu REACȚIONA! Vezi ce din tine a fost deranjat de către celălalt căci fiecare suntem oglinzi ale celor din jur pe care îi atragem, vrem sau nu, pentru a ne învăța o lecție. Ceea ce te deranjează la cineva este de fapt ceva din tine ce nu acepți. Dar dacă în relaxare te conectezi cu sinele tău adevărat ești sincer, o să-ți dai seama că de fapt au fost situații când ai fost și tu așa. Ceea ce îți place la alții vrei să dezvolți mai mult la tine.

Odată ce realizezi asta începi să fii în controlul vieții tale și să nu dai puterea și controlul celorlalți.

Odată ce zici: Destul! Este problema lui nu a mea! Nu o să o iau asupra mea! - întreaga ta viață se schimbă.

Tu devii mai ușor și fericit fără a căra poverile lumii asupra ta. Nu înseamnă că nu trebuie să fii lângă cei din jur prin compasiunea și iubirea ta. Doar că alegi să nu retrăiești problemele lor și să rămâi pe calea ta.

Și mulți oameni nici nu realizează ce impact mare și ce schimbare poate face asta în viața lor, în creșterea lor spirituală. Odată ce ai mai mult calm și pace în viața ta, te poți focusa mai mult pe tine și poți să te conectezi cu sinele tău adevărat. Îți poți face timp să observi sincronicitățile deci, miracolele ce se întamplă în viața ta când ai nevoie de ele, să observi semnele că ești în sau înafara fluxului natural al vieții spre îndeplinirea destinului.

Și toate aceastea aduc o viață și mai abundentă, plină de lucruri care vin ușor la tine exact la momentul potrivit și atunci când ești pregătit. Miracolul acestui fenomen este că abundența este o stare a minții și spiritului aducând chiar și mai multă abundență pe toate planurile căci atragi mai ușor lucrurile la tine. Aceasta este posibil datorită faptului că îți schimbi energia în jurul corpului și vibrezi o altă frecvență, aceeași ca cea pe care vrei să o atragi.

Ai înotat vreodată împotriva curentului? Este atât de obositor să lupți să înaintezi chiar și pentru un centrimetru căci irosești multă enegie doar ca să rămâi în același loc. De aceea în scufundări, în cazul în care te intorci, scufundarea începe împotriva curentului căci ești mai odihnit la început. Dar când mergi cu curentul la întoarcere, este atât de ușor. Chiar și natura și curentul te ajută să te deplasezi mai repede și în față.

Deci, secretul este să observi semnele, când e momentul să te miști în acea direcție și să mergi cu acest flux atunci. Atunci când vrei cu adevărat ceva, semnele vor veni la momentul potrivit. Tu trebuie doar să fii calm și să te conectezi cu tine pentru a le observa.

Știu că pare nu atât de simplu să vezi semnele și să aștepți pentru momentul potrivit. Mulți dintre noi și și eu, am fost învățati încă din copilarie, din scoală că pentru a obține ceva trebuie să muncești din greu și să faci sacrificii. Și vouă vi s-a repetat asta mereu. Atunci e momentul să scăpați de această condiționare care vă guvernează viața și nu vă lasă să trăiți cu adevărat și să primiți ceea ce meritați.

Câteodată obții ce vrei și după multă muncă dar cu ce preț? Poate sănătatea ta e ma șubredă? Familia a avut de suferit? Relațiile cu prietenii s-au deteriorat? Ți-ai pierdut echilibrul? Merită asta?

De fapt, e ușor să observi semnele când ajungi înafara fluxului. Trebuie doar să te conectezi cu pacea interioară, cu sinele adevărat care are raspunsurile la orice pe baza a ceea ce a acumulat în viața asta sau în cele anterioare.

De exemplu: vă simțiți obosit, stresat, supărat de mult timp și vă simțiți chiar bolnav?

Acesta este un semn că nu sunteți în fluxul optim sau în locul cel mai bun. Corpul dumneavoastră știe ce e mai bine pentru voi și își ia măsuri protective și vă dă semne.

Invers: sunteți fericit? Energetic și plin de entuziasm? Este un semn de la corp că sunteți în curentul spre îndeplinirea destinului. Deci, este bine pentru dumneavoastră? Vin lucrurile ușor la dumneavoastră? Atrageți circumstanțele de care aveți nevoie? Întâlniți oamenii care vă dau ce aveți nevoie în acel moment din viață pentru împlinirea țelului? Atunci universul vă dă semne că sunteți pe drumul corect spre sinele superior, pentru îndeplinirea scopului acestei vieți și este de dorit să mergeți pe aceiași direcție.

Simona Ioniță

www.simonaionita.com 
simona@simonaionita.com
edencenter.ro@gmail.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu