sâmbătă, 29 martie 2014

Permacultura sau Omul Sfințește Locul

Hrana Naturală, Cultura Non-Invazivă, Nutrienți Naturali, Investiție minimală, Atitudine Armonioasă, Sănătate și Longevitate, Iubire si Respect, Devoțiune și Compasiune. Aceasta este definiția Permaculturii și mai spun că este cea mai bună exemplificare a anticei Înțelepciuni: Omul Sfințește Locul. Omul iubitor de pământ, Omul ce trăiește în Armonie Deplină și Divină cu Firea Înconjurătoare, Omul dăruit muncii sale, Omul Harnic este cel ce dobândește Prosperitatea Materială și Spirituală. Avem ce învăța de la acești adevărați Pioneri ai Noii Omeniri și este bine pentru noi să alegem să le urmăm exemplul. 

Este bine să alegem să nu ne mai văicărim cu sărăcia noastră și s-o afișăm cu obstinație și ostentație în mass-media ci să punem ambele mâini să lucrăm pământul acesta frumos și bogat pe care l-am moștenit de la Stră-Moșii noștri Daci. Să ne folosim inteligența de care nu ducem lipsă și nu cleveteala fără rost pe la talk-show-uri primitive cu pretenție de expertiză economică. Este vorba doar de LENEA atotmolipsitoare cu care ne autoinfestam ascultând manele și privind telenovele, pierzându-ne timpul cu  poveștile de prost-gust ale unor miliardari inculți.

Sunt milioane de hectare de teren agricol nelucrate în toată țara și dăm banii pe produse aduse de peste mări și țări îmbogățindu-i astfel pe cei de a caror pricepere de a face bani suntem încântați. Este rețeta autosărăcirii. Ne văicărim stând cu picioarele pe un pământ rodnic, ne văicărim de fapt, că ne este tare lene să ne producem Hrana și să ne redobândim independența economică și Prosperitatea Familiei și a Romaniei. Să ne recăpătăm Demnitatea.

Dacă nu ne vom vindeca de lene și de orgoliu, nu vom dobândi niciodata Prosperitatea Materială și Spirituală. Dacă alți oameni și-au transformat deșerturile, munții și dealurile în grădini în condiții de climă mai puțin prietenoasă decât la noi, cu siguranță că noi putem transforma întreaga Românie într-o Minunată și Unică Grădină a Bucuriei și Prosperității. Cheia este în mâna noastră și este în întregime alegerea noastră.

Nimeni în afară de noi nu poate decide dacă dorim să fim Bogați sau săraci, Prosperi sau cerșetori pe la ușile băncilor din toata lumea. Dacă vrem să fim Fericiți sau necăjiți, Liberi sau sclavi.Este doar o alegere a noastră. Și este suverană. Nimeni nu ne poate împiedica, nimeni nu ne poate obliga.

Permacultura este una dintre soluțiile pentru economiile viitorului. Principiul este simplu: observi Natura, creezi condiții în grădina ta și aplici ce și cum procedează Natura pentru a fi de miliarde de ani prosperă. Cât de greu poate fi? Internetul este o sursă inepuizabilă de idei și în acest domeniu. Sunt milioane de filmulețe prin intermediul cărora oameni pasionați împărtășesc experiențele lor. Este fascinant. Încearcă!

Este plăcut să-ți produci legumele și fructele fără a folosi chimicale din comerț, fără a ara, fără a modifica genetic plantele și să obții recolte cel puțin surprinzătoare sub toate aspectele. Este benefic să ai în permanență în bucătăria ta fructe și legume proaspete care să-ți asigure nu doar toți nutrienții, vitaminele, enzimele și mineralele de care trupul tău are nevoie. Sănătatea și Longevitatea sunt darurile celor care știu să se hrănească cu legume și fructe cultivate cu Iubire.

Ți-am stârnit curiozitatea? Fă o mică cercetare pe internet. Caută permacultura sau  permaculture (pentru engleză), polyculture, shiitake.

Paul Buică



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu