joi, 6 martie 2014

Energia Oglindirii

Uni-Versul nostru, orizontul vieții noastre este oglindirea a ceea ce se află în interiorul nostru, în mintea noastră, în sufletul nostru, în trupul nostru. Dacă, mai departe, ne îndreptăm atenția către Profundul Înalt, către Ființa noastră, vom vedea că orizontul vieții noastre este o reflectare a acesteia. Sub acest aspect, suntem Darurile cu care am fost înnobilați și suntem deopotrivă creatorii acelor situații, aspecte, trăiri din viața noastră cărora cu greu le putem face față, al căror rol este tocmai acela de a ne folosi zestrea stelară. Ceea ce ni se întâmplă uneori pare o imagine răsturnată a ceea ce suntem, a ceea ce știm cu certitudine că suntem în interior. Este momentul în care nu mai înțelegem de ce ni se întâmplă ceea ce ni se întâmplă. Suntem consternați. Viața ne pune uneori înaintea sufletului și a minții noastre o oglindă cu o energie atât de puternică încât ne împinge pur și simplu înainte, ne forțează să ne punem în valoare toate resursele fizice, psihice, emoționale, inclusiv pe acelea de care nici nu știam că există în interiorul nostru. Oglinda crează în astfel de cazuri, situații aparent fără ieșire, situații pe care credem adeseori că nu știm să le gestionăm, situații care generează furtuni interioare, furtuni financiare și relaționale.

Frumusețea acestei teribile oglindiri este că de fapt, ne ajută să ne punem în valoare adevăratul potențial cu care am venit. Este un potențial uriaș în fiecare om și atunci cînd el începe să îl valorifice iar roadele să le dăruiască semenilor, Planetei, celorlaltor Ființe, acel om înflorește asemenea celei mai frumoase flori. Abia atunci el se trezește parcă dintr-un coșmar și Bucuria îl învăluie. Încercările nu mai par a fi atât de aspre, situațiile devin gestionabile și simți în mod real cum Uni-Versul îți intinde o mână și te ajută să te ridici din țărână. Constați că în viașa ta se petrec minuni la care nici nu visai, constați că apar oameni minunați care au înțeles ceea ce tu abia acum descoperi, că au înflorit trecând prin situații cu mult mai dificile decât cea pe care tu o traversezi, că sunt alături de tine necondiționat și îți recunosc valoarea interioară deși tu nu credeai că ar putea exista măcar o singură persoană pe această Planetă care să poată vedea ce ești cu adevărat. Uneori chiar pe acești oameni îi rănești inconștient cu urletul tău de neputință neștiind, neînțelegând pe moment că ei sunt chiar Îngerii tăi păzitori și neștiind că poți foarte ușor să pui practic Darurile la lucru și să te ridici împreună cu ei în Lumină și Iubire.

Probabil că cei mai mulți dintre cei aleși să realizeze cu adevărat ceva măreț în această viață trec prin astfel de momente care îi pun în fața unei alternative, în iad ori în Rai. Iar iadul și Raiul nu sunt două destinații geografice ci două moduri de a trăi. Poți trăi prin suferință, în lipsuri și conflict interior și exterior sau poți ființa în Iubire, Lumină, Adevăr. Rolul Oglinzii este de a reflecta imaginea Darurilor ca soluție de aplicare în situații aparent dificile și de a genera acea Energie care să te determine să optezi către o direcție sau alta. Oglinda este neutră, Energia ei este deasemenea neutră. Doar tu decizi ce vrei să faci cu această Energie. Poți fi Împreună-Creator cu acei minunați Îngeri păzitori întrupați și trăitori în Inima ta și împreună cu tine sau poți fi distructiv și atunci Îngerii, deși îți dăruiesc tot ce este mai luminos și mai de preț în Ei, Iubirea lor, vor alege să te lase să-ți trăiești viața lipsită de bucurie pentru care ai optat.

Această oglindire este cauza pentru care vedem în lume atât de mulți oameni excepțional înzestrați care nu-și pot nici măcar asigura un trai decent, nu-și pot împlini visele și sfârșesc prin a nu mai avea nici măcar curaj să viseze. Am putea gândi că nu este drept ca oameni așa frumoși în interior să ducă o viață jalnică. Am putea fi tentați să spunem că Legea Cauzei și Efectului nu funcționează așa cum trebuie sau că poate nici nu există. Am putea crede că Legea Atracției este doar o invenție, doar un produs de marketing dar nu este așa. Ceea ce pare o oglindire distorsionată a interiorului în viața noastră, este de fapt un efect al Legii Atracției. Atragem acele evenimente în manifestare care ne sunt cele mai benefice pentru a pune în valoare potențialul cu care am venit, pentru a ne cunoaște toate Darurile cu care am fost înzestrați, pentru a ne cunoaște limitele de rezistență în fața unor situații aparent imposibile, pentru a ne stimula creativitatea chiar și în rezolvarea unor situații mai mult sau mai puțin comune sau extraordinare de viață. Nu numai ca este în firea lucrurilor să fie așa, că o situație ce poate fi percepută ca dificilă este de fapt un mare ajutor, nu numai că Legea Cauzei și Efectului este perfect valabilă și în acest caz pentru că în urma unei astfel de experiențe, un om cu un potențial mare poate aduce foarte multă creativitate în lume dar este și pe deplin în Armonie cu mecanismele Creației pentru că forțat de împrejurări fiind, omul fie cedează fie devine foarte creativ. În ambele cazuri el este în Armonie cu Legile Uni-Versului.
Intenția ta este cea care îți apropie orice situație pe care ți-o dorești cu adevărat. Energia pe care o creează Intenția îți va aduce în orizontul vieții în manifestare absolut toate visele, toate dorințele, iar experiențele pe care le percem uneori ca fiind devastatoare, care ne imping la limita suportabilității, nu sunt de fapt decât ajutoare fără de care am abandona în cele mai multe cazuri și de cele mai multe ori am putea renunța la ceva atât de frumos încât ne sfiim să îl definim.
Iar Intenția la rândul ei, este generată de Iubire.
Paul Buică





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu