joi, 10 aprilie 2014

Ce este cu adevărat important?

Important este că ne-am născut  Aici şi Acum pe acest Pământ pe care eu îl consider Sfânt. Şi nu mă refer doar la teritoriul pe care au trăit Dacii chiar dacă este uriaş ci la Planeta Pământ. Nu cred în superioritatea unor rase sau etnii, nu cred că peştele mare trebuie să-l înghită pe cel mic. Ideea stupidă că unele Fiinţe sunt superioare altora a fost adusă în lume de teoriile evoluţioniste şi sunt în contradicţie cu unitatea Uni-Versului.

Sunt sigur că deîndată ce vom cerceta mai cu luare aminte istoria Stră-Moşilor noştri, vor apărea şi o mulţime de informaţii numai bune de dăruit copiilor noştri. Sunt o mulţime de site-uri care postează astfel de informaţii dar cred că ar fi interesant de aflat şi promovat lucrurile minunate cu care Dacii au contribuit la dezvoltarea civilizaţiei umane.

Câteva exemple:


G. Constantinescu – inventatorul motorului sonic aflat în prezent la Muzeul Tehnic – aceasta invenţie care are la baza Teoria Sonicităţii a condus la brevetarea tehnologiei forajului sonic de către Ion Basgan. Invenţia este estimată de către experţii germani la 8,4 miliarde dolari. Este aplicată de către companiile petroliere americane.

Nicolae Paulescu a inventat insulina În acelaşi an, medicii şi biochimiştii canadieni Fr. Grant Banting şi Colin Munro au anunţat descoperirea insulinei. Altor savanţi li s-au acordat Premiul Nobel dar prioritatea savantului roman a fost recunoscută după 50 de ani de la brevetarea primului procedeu de fabricare a insulinei.

Ştefania Maracineanu a fost savanta care a lucrat pentru teza să de doctorat în Franţa, în laboratorul familiei Curie. A descoperit radioactivitatea artificială, fenomen pus în evidenţă prin constanta poloniului. Pentru aceasta epocală descoperire, în anul 1935, soţilor Frederic şi Irene Joliot Curie li s-a acordat Premiul Nobel. Într-un interviu acordat ziarului “Neues Wiener Journal” soţii Curie declarau: “Ne amintim că savanta romana Maracineanu a anunţat, în 1924, descoperirea radioactivităţii artificiale”.

Traian Vuia i-a devansat pe fraţii Wright dar probabil că nimeni nu va recunoaşte asta vreodată. Avionul lui Vuia s-a ridicat prin forţe proprii pe când cel al americanilor era lansat de o catapultă deci, şi din punct de vedere tehnic i-a devansat nu doar ca dată. Ciudat este că acea comisie care a examinat proiectul a concluzionat că este conceput de un nebun dar Vuia nu s-a lăsat învins şi în August 1903 a brevetat invenţia. Pe câmpia Montesson avionul a zburat prin forţe aflate la bord marcând începutul erei aeronautice. Henri Coandă a afirmat întotdeauna că adevăratul inventator al avionului este Traian Vuia. 

Henri Coandă la rândul său a inventat avionul cu reacţie.
La Cotu Miculinti, Comuna Coţuşca din Judeţul Botoşani au fost descoperite cele mai vechi elemente de civilizaţii din lume: harponul de pescuit, lancea cu două tăişuri, ciocanul de minerit şi dovezile locuirii în bordeie.

La Dardu Nicolaescu-Plopsor la Bugiulesti, pe Valea lui Graunceanu, s-a descoperit cel mai vechi schelet de hominid din emisfera nordică. Este vorba de Australoantropos Olteniensis cu o vechime de 1.800.000 – 2.000.000 ani.

La Drobeta Turnu Severin, la Schela Cladovei s-a descoperit cel mai vechi atelier de metalurgie din lume cu o vechime de 8.000 ani.
Pe teritoriile vechii Dacii se afla şi cea mai veche mină de cupru din lume iar cea mai veche exploatare auriferă din Europa se afla în Munţii Apuseni.
Dacii au calculat anul având valoarea de 365,242197 zile – astronomia modernă a stabilit că valoarea este de 365,242198 zile. Sigur că apare întrebarea cum au calculat Dacii şi la ce aplicaţii foloseau milionimile de an?

Tăbliţele de la Tărtăria stabilesc adevărul şi cu privire la locul unde s-a dezvoltat prima scriere din lume – şi-atunci de ce sunt consideraţi Dacii analfabeţi…?
Dacii au mai inventat vagonetul folosit la minerit – descoperit la Brad la minele de aur.
Tunarul dac Orban a inventat tunurile grele.
Petrache Poenaru a brevetat în 1825 stiloul.
Ion I. Irimie a brevetat în 1836 chibritul.
Ioan Romanul a inventat pulberea de tun.

Medicul neurolog Gheorghe Marinescu a făcut în 1897 primul film ştiinţific din lume.
Dragomir Hurmuzescu a inventat în 1894 primul electroscop modern din lume cu ajutorul căruia în 1896 Henri Becquerel descoperea radioactivitatea.
Născut la Alba Iulia, Rudolf Eisenmenger a construit precursorul aparatului de ventilaţie mecanică.

Savantului Norbert Wiener i s-a acordat Premiul Nobel deşi Stefan Odobleja - Dacul din Mehedinţi - a pus bazele ciberneticii.
George Emil Palade a adus contribuţii majore în dezvoltarea biologiei celulare şi a descoperit ribozomii. Pentru aceasta a primit Premiul Nobel.
Nicolae Tesla are o contribuţie atât de mare la dezvoltarea civilizaţie încât mii de savanţi lucrează şi azi şi îi continua cercetările. Un exemplu este fisiunea nucleară. Tot el a pus bazele experimentului Philadelphia condus de Einstein. Prima teleportare a unui foton a fost realizată tot de un urmaş al Dacilor.

În 1912 Aurel Vlaicu a realizat primul zbor din lume cu un aparat metalic.
Herman Oberth din Sibiu a construit primele rachete din lume.
Conraad Haas, şeful artileriei din Sibiu, a construit 17 tipuri de rachete şi prima rachetă cu trepte multiple.

Gheorghe Botezatu a fost primul care a calculat posibilele traiectorii între Pământ şi Lună pentru o navă spaţială – aceste calcule au fost folosite în pregătirea programului Apollo. Tot un roman a fost şeful departamentului tehnic de la NASA cu ocazia primului zbor spaţial.
Lista e lungă şi sper că mulţi din cititori vor contribui la completarea listei[1] 
.
Ciudat sau nu, cea mai mare parte a savanţilor noştri, a artiştilor, a muzicienilor, a scriitorilor, au emigrat pentru că nu au primit niciun sprijin şi pentru că au constatat că… “nimeni nu-i profet în ţara sa”… oare de ce? De ce nu suntem în stare să ne păstrăm valorile? De ce nu ne respectăm fraţii şi surorile spirituale?

Zicem că suntem vestiţi pentru ospeţia noastră dar fii şi fiicele noastre pleacă pe-aiurea să scrie software de exemplu şi să îmbogăţească alte meleaguri. Cred că pe undeva am rătăcit Înţelepciunea Stră-Moşilor noştri şi chiar dacă ei strigă acum din piatră la noi suntem prea fascinaţi de mărgele colorate ale societăţii de consum pentru a-i auzi. Dar în viitorul nu prea îndepărtat lucrurile se vor limpezi.

Paul Buică


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu