duminică, 13 aprilie 2014

La Pieptul Mamei Pământ (13)

Continuăm în acest articol cu informații despre efectele benefice pe care Cristalele le pot aduce în Viața noastră și vorbim astăzi despre Magnezit și Perle.

Eliberarea de ideile preconcepute permite tămăduirea minții, trupului și sufletului. Perla este simbolul Fericirii și Înțelepciunii. Este singura piatră de natură organică ce se formează într-un organism viu și acest fapt ne aduce conștientizarea adevărului rostit de Maeștri din toate timpurile că Fericirea, Înțelepciunea, Prosperitatea materială și spirituală își au Cristalinul Izvor în interiorul nostru, în Divinul Sălășluitor în fiecare Ființă.

Purtată la gât, perla are calitatea de a debloca căile respiratorii, de a dilua blocajele emoționale și implicit de a favoriza începutul unei alte perioade din viață pe alte coordonate și într-un alt sistem de valori. Simbolizează deopotriva Ființa Divină din Inima noastră, nestematul din centrul Lotusului cel cu o mie de petale. Calitățile și capacitățile Perlei sunt puse în valoare și amplificate puternic de Magnezit. Această piatră magnifică induce pacea interioară și pregătește Ființa pentru momentul în care Meditația coboară asupra noastră, pentru momentul când pătrundem Atenți și Alerți în profundul propriei Ființei, acolo unde doar Divinul există.



Meditația nu este o acțiune sau o activitate. Nu există practic verbul “a medita” deși foarte mulți oameni și așa-ziși îndrumători spirituali îl folosesc ca atare. Meditația este absența acțiunii, este starea firească de Atenție Alertă pe care o putem cunoaște și trăi doar la indicativul prezent. Meditația nu este în trecut și nici în viitor, ea este starea Aici-Acum. Nu este rostire interioară ci Liniște. Nemișcarea trupului atrage liniștirea minții. Este starea intensă de ființare în care mintea tace. Este acel “Eu Sunt” știut, nerostit, atotcuprinzător.

Magnezitul ne dăruiește prin ceea ce este ca vibrație acea frecvență care ne conduce subtil către starea firească izvorâtă din profund pe care nu am cunoscut-o încă. Acea stare este Iubirea. Unii o numesc “Iubire necondiționată” dar eu o numesc simplu Iubire pentru a evita pleonasmul. Iubirea nu poate fi decât necondiționată pentru că orice condiție înseamnă manifestarea unui interes cât de mic și atunci nu mai putem vorbi de Iubire ci de un sistem de relații materiale.

Iubire înseamnă printre altele, respectarea Liberei Decizii a celuilalt, a omului iubit, în mod necondiționat, în orice împrejurare. Grea treabă! Dar asta este Iubirea. Orice altă Atitudine, orice altă trăire, orice alt gând ce-ți dă târcoale, poate fi orice dar nu Iubire. Magnezitul ne îndeamnă să înțelegem aceste prime coordonate ale Atitudinii pe care alege un cătător autentic să le trăiască deplin pe Calea sa către Lumina Interioară. A fi, a ființa în Lumină în fiecare clipă a vieții tale, este o Decizie a ta. Nu este un efort, este o alegere și deîndată ce ai ales, ai decis, tot ce urmează este firesc. Lumina este acolo în Inima ta. Alege să o lași să-ți învăluie Ființa și să te călăzească. Atât. Nimic mai mult.

Magnezitul ne invită la o călătorie interioară. Ne susține în procesul de eliminare din mintea noastră a trăirilor grosiere de tip invidie, gelozie, stări puternic egotice, furii, intoleranță. Prin efectul de formă susține echilibrarea funcțională a emisferelor celebrale, atenuează stările puternic emoționale, stabilizează corpul emoțional și curăță corpul de suferință de gândurile nocive ce provoacă instabilitatea emoțională.

Efectele sale tămăduitoare acoperă o paletă largă de afecțiuni și există o întreagă literatură de specialitate pe această temă. De reținut este faptul că toate afecțiunile își au origine în emoțiile, trăirile, gândurile noastre, în atitudinea noastră ca rezultante a sistemelor de valori cu care operăm în această viață. O vorbă înțeleaptă spune să fii Tu schimbarea pe care vrei să o vezi producându-se în lume.

Cu alte cuvinte, Uni-Versul vieții tale interioare și fizice începe cu tine. Tu îl creezi. Social și spiritual. La nivel macro și la nivel micro. De la celulă la Galaxie. Dacă o suferință fizică sau de altă natură a apărut în orizontul vieții tale, privește în interior pentru că doar acolo îi vei afla cauza. Și odată cauza aflată și eliminată, efectul va înceta să se producă.

Magnezitul și perlele pot fi pentru tine o poartă către propria Ființă. Cu cristalele poți lucra, poți comunica. Te poți lăsa îndrumat(ă). Cristalele sunt ele însele Ființe aflate pe o treaptă, pe o Cale de Evoluție. Faptul că nu au aspectul exterior al unor Ființe, așa cum suntem noi învățați și implicit obișnuiți să acceptăm viul, nu înseamnă că nu sunt vii. Gândește-te doar că ele trăiesc câteva miliarde de ani iar noi, de regulă, mai puțin de o sută de ani. Pentru cristale, noi suntem scântei minuscule ce abia le poți prinde strălucirea. Forța lor spirituală este imensă. Dacă simți că ești pregătit(ă), pășește în lumea frumoasă a Cristalelor, pentru a le cunoaște, a le descoperi forța lor spirituală și a o atrage în beneficiul tău material și spiritual.
Paul Buică

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu