luni, 28 aprilie 2014

La Pieptul Mamei Pământ (40)

Am mai vorbit despre stima de sine dar cum subiectul este vast, am ales ca astăzi să-ți mai împărtășesc ceva din Tainele cu care Divinul îmi luminează Calea.

Competiția, promovată intens dea lungul timpului și ridicată astăzi la rangul de mod de viață este calea cea mai scurtă și sigură a distrugerii Respectului de Sine, a stării naturale de sănătate și a stării naturale de vitalitate. Întrecerea absurdă dintre oameni în toate domeniile posibile, în cuplu, în familie, la servici, în viața socială, nu este deloc stimulantă pentru individ deși ar putea apărea astfel unui ochi neexperimentat. A fi în competiție cu ceva sau cu cineva este o Atitudine care îți secătuiește toate rezervele de Energie. Îți induce un stress care la rândul lui îți afectează starea de Sănătate. Vitalitatea.

Îți scurtează practic Viața. Competiția te împinge la forțarea limitelor naturale și uneori la încercarea de a ocoli Căile Firești ale Evoluției. Când vom vorbi despre capacitatea noastră totală de regenerare, voi detalia.

Povestea este veche de când lumea și este ilustrată abundent până și în desenele animate. Îți amintești de acei luptători din antichitate care înainte de a intra în luptă beau o licoare magică preparată de vrăjitorul satului și căpătau pentru un scurt timp puteri nefirești? NE-FIREȘTI. Înafara Legilor Firii. Copiii sunt învățați astfel de mici că pot fi mai puternici, mai competitivi dacă ocolesc Legile Firii, dacă introduc în corp substanțe destinate acestui scop. Se mai numesc “substanțe interzise”. Păi dacă este interzisă dobândirea temporară a unor capacități fizice ne-firești, atunci de ce acest concept este promovat în filmele destinate copiiilor? Fiind de mici inoculați cu astfele de programe, copiii vor aborda o anumită Atitudine în viața lor și te las să descoperi singur(ă) cât de dăunătoare poate fi această schimbare provocat prin intermediul nevinovatelor desene animate. Poți găsi o multitudine de exemple, de situații asemănătoare.

Să extrapolăm acum. Fetele vor fi mai frumoase dacă vor folosi cutare sau cutare produs cosmetic sau de slăbire și astfel vor putea să mănânce aceleași lucruri ne-sănătoase și să piardă orele cele mai bune pentru odihna trupului și a minții. Ele cred că își vor putea păstra frumusețea fizică vreme îndelungată apelând la operații estetice pentru că li s-au inoculat standarde false despre frumusețe, standarde înafara Legilor Firii. Își vor modifica trupul prin tăieri traumatizante și adăugiri sintetice pentru a atinge ceea ce li se spune că este perfecțiune.

Ca exemplificare, redau discuția pe care am auzit-o în metro între două tinere:

“- Știi ce mi-a spus iubitul meu dimineață când mă studiam în oglindă?
 - …
 - Mi-a spus așa: “Tu crezi că atunci când te iau în brațe mă interesează câtuși de puțin celulita ta…?” Eu cred că noi suntem obsedate de lucrurile astea și credem că suntem privite cu lupa. Ei n-au nicio treaba cu obsesiile noastre despre cum arătăm. Cred că doar alte femei privesc femeile critic și pun etichete.
 - Zici...?”

Merită să te gândești la asta!


Să continui. Bărbații vor merge la sală să “tragă de fiare” pentru că femeilor le plac mușchii. Pentru că așa li s-a sugerat în reclame, emisiuni, reviste. Nici pe ei nu-i va interesa să afle cât de bine este pentru trupul lor, pentru funcționarea optimă a inimii lor să aibă un alt trup decât cel pentru care a fost dimensionat sistemmul lor circulator, digestiv, nervos. Orice kilogram în plus față de greutatea naturală a fiecărui individ înseamnă încă 5.000m (cinci kilometri) de vase capilare. Și nu vorbim doar de un kilogram de mușchi… Ce spune inima oare în fața acestui permanent efort suplimentar la care este supusă absolut degeaba? Doar din pricina unor concepte induse artificial legate de standarde de frumusețe…? Nu-i mai simplu să ai un program natural de viață, cu hrană naturală, sport ne-competitiv, cu un program de muncă, de relaxare și de odihnă echilibrat, cu abordarea permanentă a unei Atitudini firești? Eu spun, DA! Tu?

Toate aceste atitudini competititive, comparative și multe, multe altele legate de relaționarea dintre prieteni, colegi, rude, de familie, de cuplu, ne fac treptat să ne pierdem Stima de Sine. Să nu ne mai acceptăm așa cum am fost creați(te). Să uităm că suntem perfecteți(te) pentru misiunea pe care o avem în această Viață. Să uităm că adevărata frumusețe izvorăște din Interior, din Inima noastră și că nu există standarde ale acestei frumuseți. Dacă ar fi fost nevoie de standarde, Firea Înconjurătoare le-ar fi creat din începutul lumii și cu siguranță le-am fi cunoscut. Creatorul nu avea de ce să aștepte ideile celor care cred că pot vinde frumusețe cu pastila, cu crema, cu bisturiul, cu halterele. Frumusețea este pretutindeni în jurul nostru fără ca noi să fi intervenit în vreun fel. Privește în ochii celor de lângă tine. Sufletul lor este acolo și dacă acele suflete sunt pure, frumusețea privirii lor este desăvârșită. Și vei vedea că Ei sunt desăvârșiți. Că trupul lor are o frumusețe aparte. Că Atitudinea lor este benefică tuturor celor din jur pentru că le este lor însăși benefică. Ei au descoperit ceva minunat și trăiesc, ființează, în Stimă de Sine. 

Nu ai de ce să fii în competiție cu nimeni. Nu ai de ce să te compari. Frumusețea este infinită asemenea Creației. Iubește-Te, Respectă-Te, fii mândru(ă) de Tine pentru TU Ești asemenea gândului celui mai curat al Creatorului, gând pe care l-a născut atunci când te-a plămădit. El nu te-a trimis în lume pentru a te lupta, întrece, pentru a te compara cu altă Ființă. Te-a plămădit din Iubire și ți-a oferit tot ce este mai bun și mai frumos pentru ca Tu să cunoști, să înțelegi și astfel, îmbogățit(ă) și înțelepțit(ă) să te întorci Acasă. În Izvorul de Stele.

Paul Buică

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu