joi, 3 aprilie 2014

Creatorul iubeşte Bogăţia

Nu este nimic rău în a fi bogat. Nimic imoral. Nimic nereligios. Priviţi Uni-Versul, este un simbol al Bogăţiei. Creatorul iubeşte Bogăţia, El a creat trilioane de galaxii fiecare cu sute de miliarde de stele fiecare având un număr greu de imaginat de planete. De fapt, numărul obiectelor create este infinit pentru că după cum putem vedea cu ajutorul telescoapele spaţiale, Creaţia continuă la nesfârșit.

Doamne-Doamne nu şi-a luat liber nici de Paşte nici de Crăciun şi lucrează şi în weekend. A lucrat chiar şi în noaptea de Anul Nou, te asigur. El continuă să creeze cu Bucurie Divină alte şi alte corpuri cereşti, forme de viaţa, energie.


Pe Pământ sunt câteva milioane de specii de plante şi animale şi în fiecare zi se descoperă noi specii. Dumnezeu nu a creat o singură floare ci milioane de specii de plante, nu un gândăcel ci câteva milioane de specii de insecte. Şi toate sunt perfecte, fiecare este un microunivers miraculos, fiecare interacţionează cu întregul Uni-Vers, fiecare este un Dar de Iubire. Este bine să învăţăm să privim cu ochii noştri fizici şi spirituali şi să ne dezobişnuim să lipim etichete fabricate de alţii.

Toate acestea mie îmi spun că Doamne-Doamne iubeşte Bogăţia. Şi dacă Cel Perfect ne dă un astfel de exemplu, nu cred că sărăcia este o opţiune pentru nicio fiinţă umană. Lucrurile nu stau însă deloc aşa şi există miliarde de oameni care-şi duc viaţa de pe o zi pe alta, există încă oameni care mor de foame în timp ce alţii îşi etalează bunurile materiale şi cochetează pe la baluri cu strângerea de fonduri în scopuri de binefacere. Cât la sută din averea lor o dăruiesc? 

Pe mine nu mă interesează cum şi-a dobândit fiecare averea sau cum o cheltuieşte, asta este problema fiecăruia când se priveşte în oglindă. Sunt convins că există zeci de milioane de oameni de afaceri oneşti care muncesc din greu să-şi menţină pe linia de plutire mica firmă de familie în care lucrează câţiva angajaţi şi că fac eforturi să nu-i concedieze când lucrurile merg mai greu.

Altceva cred că este important de conştientizat: tot ceea ce posezi te posedă. Problema nu este că deţii active, bani, bijuterii sau obiecte de artă. Problema este să nu te identifici cu acele valori. Este necesar să rămâi detaşat pentru că numai astfel îţi păstrezi libertatea, numai astfel rămâi o Fiinţă Umană, rămâi Tu Cel Curat, aşa cum te-ai născut şi aşa cum vei pleca spre alte existente.

Se spune că Alexandru Macedon, grav bolnav fiind, a primit Lumina în ultima zi a vieţii sale, pe drumul de întoarcere către casă. El a cerut să îi fie lăsate mâinile afară pentru a înţelege astfel fiecare din cei care-l vor însoţi pe ultimul drum că nu a luat nimic cu el din cel mai mare imperiu care a existat vreodată. El a înţeles că nu poate poseda de fapt nimic, că Uni-Versul i-a pus oricum la dispoziţie tot ce există fără ca el să ceară măcar acest lucru şi că nu era nicio nevoie să facă vreo campanie militară pentru că  avea deja Totul din prima clipă a vieţii. 

Toţi primim Totul din clipa în care ne naştem, este un Dar doar că nu înţelegem asta şi până nu ne spune cineva, pur şi simplu nu vedem Darul, nu-l percepem.

Dacă din raţiuni mai înalte decât putem noi să înţelegem acum, dispunem din start de mai multe resurse intelectuale, materiale, de o familie care are posibilitatea să ne asigure o educaţie complexă şi avem un traseu mai bun decât al altora în viaţa este pentru că avem ceva de făcut cu aceste Daruri în beneficiul celorlalţi oameni, mai puţin hăruiţi în această viaţa. Dacă putem crea o afacere şi crea locuri de muncă, dacă avem idei şi descoperim sau inventam ceva este pentru că am fost aleşi să primim aceste idei, am fost aleşi să avem puterea de munca să conducem o companie sau să ocupăm un post important, decizional într-o companie. Şi am fost aleşi pentru a avea posibilitate de a dărui şi celorlalţi. Am fost aleşi pentru a avea mai lesne acces la Cunoaştere pentru a o dărui mai departe, am fost aleşi pentru a mişca lucrurile. Şi am fost aleşi pentru că avem mai multe şanse de a materializa acea idee primită. Dacă nu reuşim, atunci altcineva va primi şi materializa ideea. Materializarea se va produce oricum. Aşa funcţionează Creaţia.

Pentru asta însă trebuie să renunţăm la ego. Nu-i uşor. Ego-ul este cel care ne facem să ne credem superiori altora, să punem etichete, care ne face să ignorăm suferinţa altora, să ne facem că nu vedem că încă sunt oameni care nu au ce mânca în timp ce noi aruncăm în fiecare zi la groapa de gunoi mii de tone de alimente care pot fi procesate, uscate şi transformate în îngrăşăminte naturale şi dăruite unor ţări sărace. Apropo, acum se numesc țări emergente pentru că ne este jenă de ceea ce am generat. Jena planetară este un început pentru schimbarea situaţiei.

Ce altceva dacă nu ego-ul te face să dormi liniştit ştiind că şi un singur copil din lume a adormit flămând şi nu se ştie dacă se va mai trezi mâine? Bogăţia este bună când este folosită în beneficiul tuturor, când plus valoarea pe care o produci pentru că ai fost dăruit, menit să faci asta aduce un bine în lume, când nu eşti ataşat de bunurile materiale ci de nevoia imperioasa de a ajuta, de a dărui, de a alina.

Dacă un singur copil din lume a adormit în seara asta flămând, bogăţia ta este de prost-gust. Ține minte asta!


Paul Buică

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu