marți, 8 aprilie 2014

De la Turnul babel la Omul Solar

Construirea Turnului Babel a reuşit pe deplin. Iniţiatorii proiectului, investitorii, executanţii şi beneficiarii pot jubila pentru moment. E clipa lor. Priveşte în jur! Nu este vorba de un turn din piatră, din lemn, din chirpici ci de societatea în care trăim, pe care o hrănim copios, societatea care ne va înghiţi şi va distruge Planeta dacă rămânem pasivi. Turnul Babel este societatea din care au fost alungate Bunul Simţ, Respectul, Armonia, Iubirea, Creativitatea. Bunul Simţ a fost pe negândite înlocuit cu prostul-gust, cu sub-urbanul, cu sub-umanul. Suntem invadaţi de manele, de droguri de tot felul, de telenovele, de clanuri de mafioţi, de emisiuni pline de indivizi şi individe inculte şi despuiate care-şi spun „vedete”, de pornografie, de produse modificate genetic, de chimicale care otrăvesc mediul, de corupţie, de trafic de influenţă, de incultură şi prostie, de crime, jafuri, violuri. Multă prostie că... încă nu doare. Ne uităm copios la toate aceste pentru că asta „ni se dă pe post”. Big Brother a evoluat de la un singur canal de comunicare la tot mai multe şi s-a retras în Regie, la butoane. 


Respectul nu se preda în şcoli ci se dobândeşte prin exemplul oferit de părinţi, educatori, învăţători, profesori, prin exemplul oferit de oamenii aleşi (ce cuvânt frumos şi cât de departe sunt cei cărora li se atribuie de sensul spiritual al acestuia) care ar trebui să ia deciziile corecte, armonioase în societate. Respectul pentru Divin a dispărut pentru că designerii Turnului Babel au hotărât că omul este mintea sa şi că tot ce există este Materia. Iar mintea a preluat controlul şi a inventat un dumnezeu material, convenabil scopurilor sociale ale investitorilor în construcţia turnului, adică un dumnezeu răzbunător, pedepsitor care abia aşteaptă să moară un om pentru al face harcea-parcea într-un proces de tip stalinist. Cu un astfel de dumnezeu la dispoziţie poţi uşor controla minţile mulţimii şi le poţi face să acţioneze în direcţia dorită de beneficiarii turnului.

Armonia a fost înlocuită cu competiţia pentru că Armonia aduce/induce Libertate. Se merge pe „divide et impera”. Cei dezbinaţi pot fi uşor stăpâniţi iar dezbinarea se obţine cel mai uşor inoculând oamenilor spiritul malefic al competiţiei. Nu-ţi poţi iubi colegul de servici cu care te baţi pentru acelaşi post, nu-i poţi întoarce celălalt obraz, e mult mai practic să-l loveşti tu primul, decisiv, şi să tranşezi repede situaţia în favoarea ta. Nu are nicio relevanță dacă el are mai multe calităţi pentru acel post. „Trosnindu”-l ai şanse mai mari să obţii postul râvnit şi faci şi o impresie bună „mai marilor”, să obţii o altă poziţie socială, mai mulţi bani, mai multe avantaje. De ce-ţi doreşti mai mult? Simplu, pentru că aceiaşi designer-i ai societăţii au avut deja grijă să-ţi creeze nevoi tot mai multe, să ţi le inducă şi astfel să te afunde tot mai mult în condiţia ta de sclav. Armonia, pornirea interioară către Comuniune cu celelalte vieţuitoare te-ar împiedica să intri vreodată în competiţie cu vreun semen, cu celelalte Fiinţe cu Mama Pământ dar Turnul Babel s-ar prăbuşi şi asta ar fi o catastrofă pentru iniţiatori, investitori. Armonia Interioară te-ar face să vezi, să auzi, să simţi atingerea Divinului. Te-ar face iubitor şi creativ. Te-ar transforma într-un Om Solar. Vrei să continui să trudeşti la acest turn sau vrei să dobândeşti libertatea interioară, să vieţuieşti în Lumină? Tu decizi. Este doar o opţiune interioară.

Paul Buică

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu