joi, 3 aprilie 2014

Consecvența

Consecvența tine de nemişcare, de moarte. Morţii sunt cele mai consecvente lucruri din lume. Omul este viu şi vieţuieşte în clipa prezentă. Viaţa are dinamismul organic al căutării Căii. Porneşti într-o direcţie, ai o experienţă, porneşti în alta, te poticneşti, te îndrepţi către alte orizonturi şi, în final, ajungi în Vârful Muntelui exact în clipa în care Lumina se revărsa asupra ta şi tu te naşti în Tu. Nu poţi ajunge nici mai devreme şi nici mai târziu ci doar în acea clipă unică. Viaţa este sinonimă cu Calea, Viaţa este Sincronicitate. Este perfect şi dacă scrii o dată pe săptămână pe blog şi dacă o faci în fiecare zi. Nu ai nevoie de nicio consecventă. 

Dacă simţi nevoia să iei o pauză, ia-o pur şi simplu. Înseamnă că ai nevoie de o pauză. Dacă simţi nevoia să faci o schimbare în viaţa ta, fă-o pentru că dacă o vei amâna, vei fi din ce în ce mai nemulţumit(ă). Nu amâna. Când rosteşti Aici şi Acum chiar asta înseamnă, Clipa Prezentă, nu ieri, nu mâine. Ţine minte că „mâine” poate însemna niciodată. Dacă vrei, dacă simţi nevoia să iei o pauză, nu o predimensiona. Nu ştii Acum dacă va fi o pauză scurtă, medie, lungă sau nu te vei mai întoarce niciodată în acel loc de muncă, în acea situație, în acea localitate, în acea relație. Nu te condiţiona în niciun fel pentru că nu poţi condiţiona nimic şi dacă ceva nu va ieşi aşa cum îţi doreşti, cum simţi Acum, nu vei fi fericit(ă). Vei acumula doar frustrări şi nu asta îţi doreşti.
 

Dacă vrei să evadezi, fă-o dar nu uita că o evadare autentică înseamnă abandonarea trecutului nu un sejur într-o locaţie mai mult sau mai puţin exotică, înseamnă îngroparea tomahawk-ului cum făceau şi poate mai fac amerindienii. Evadare înseamnă un salt calitativ uluitor în viaţa unui om, înseamnă îngroparea trecutului, înseamnă că nu mai are nimic de reproşat nimănui, că faptele, trăirile, cuvintele, privirile, gândurile, obiectele din trecut nu mai produc niciun fel de efecte în Prezent. Înseamnă că trecutul este cu adevărat mort. Este o conştientizare a valorii Prezentului, a Adevărului Prezentului. Evadează şi vei păşi în Lumină!

În fiecare clipă a vieţii tale eşti pe Calea Ta. Eşti în cel mai bun loc posibil, în cea mai potrivită situaţie, ai cea mai bună atitudine. Dacă ai ajuns prea târziu la aeroport şi ai pierdut avionul nu bombăni traficul infernal, şoferul de taxi, lucrătorii vamali, soţia pentru că a uitat să-ţi calce cămaşa, soţul pentru că a uitat să pună ceasul să sune, copilul pentru că a început să se smiorcăie şi s-a agăţat de gâtul tău. Doar mulţumeşte Uni-Versului pentru situaţia în care te afli.


De curând, câteva persoane au ajuns prea târziu într-un aeroport şi avionul a plecat fără ele. După câteva ore, avionul s-a prăbuşit în Atlantic şi nu au existat supravieţuitori. Acei oameni care au rămas bombănind în aeroport au mulţumit Divinităţii la aflarea veştii tragice şi probabil tuturor celor care au determinat întârzierea lor. Poate chiar şi guvernului pentru gropile din asfalt care le-au limitat viteza şi au îngreunat traficul şi poliţistului care i-a tras pe dreapta dintr-un motiv oarecare. Aminteşte-ţi permanent că Totul este Sincronicitate! Un uriaş Fractal în Armonie Deplină cu Divinul.

Paul Buică

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu