joi, 3 aprilie 2014

Eu vreau

Mintea Ta spune: “problema mea e că vreau cu disperare să îi ajut pe ceilalţi”. Inima Ta spune: “problema mea e că vreau cu disperare să îi ajut pe ceilalţi”.
Fiinţa însă nu spune nimic pentru că Ea ştie. Acolo trebuie să cauţi Adevărul.

Treaba Maestrului nu este să-i ajute pe alţii ci să radieze intens, permanent, benefic, Iubire. Din Iubire şi numai din Iubire transmite în cuvinte, în gesturi, în gânduri, în trăiri ceea ce este experienţa lui. Maestrul nu-ţi poate transmite o experienţă, ţi-o poate doar relata, îţi poate spune ce a simţit el, cum a trecut el un hop dar nu poate trece hopurile tale în locul tău. Orice Maestru este onest şi îţi va spune că experienţa lui nu te poate ajuta cu nimic pentru că tu trebuie să ai - şi vei avea cu certitudine - experienţele care îţi vor fi Ţie potrivite.


Unii se vor simţi atraşi de Tine, vor simţi profund şi îţi vor fi în preajmă, alţii se vor simţi atraşi dar vor oscila, alţii Te vor ignora, alţii Te vor considera ţicnit iar unii - puţini la număr este drept dar pe treapta cea mai de jos - îţi vor fi ostili. Aruncă un ochi (preferabil Ajna) prin istorie şi vei înţelege. 

Ştiu că doare când asemenea Maestrului Iubirii afli că “nimeni nu-i profet în ţara sa” dar cu timpul te “hârşeşti” (scuze de licenţă - aici înseamnă înţelepţeşti) şi înţelegi că fiecare are o cale pe care evoluează, un drum mai bolovănos sau mai neted, o pantă mai abruptă sau mai lină de urcat şi că nu poţi şi nici nu ai dreptul să intervii. Este drumul pe care şi-l alege fiecare în fiecare clipă a vieţii sale pe Pământ. În fiecare clipă ai posibilitatea să alegi, în fiecare clipă poţi lua o altă decizie, în fiecare clipă îţi poţi schimba viaţa. “Pisica” asta se numeşte Liber Arbitru şi este în permanenţă la tine.
Iar Universul răspunde negreşit numai şi numai opţiunilor Tale: „Your Wish Is My Comand!” 

Un Maestru, după ce-ţi va da Binecuvântarea îţi va spune că tot ce ţi-a transmis este bine să arunci la gunoi şi să porneşti pe drumul tău. El nu vrea să te inoculeze cu experienţele, trăirile, cuvintele lui. El vrea ca Tu să fii liber(ă) pe deplin, să alegi şi El se va bucura indiferent care este alegerea Ta. Pentru că Maestrul este doar o undă, un murmur abia perceptibil, o vibraţie asemenea Uni-Versului, o Prezenţă discretă. Este Iubire.

Când ai pornit pe drumul autocunoaşterii trebuie să înţelegi din prima clipă că nu poţi deveni o cârjă pentru nimeni. Nu că nu ai vrea să-ţi dăruieşti întreaga pricepere celorlalţi, nu că n-ai avea disponibilitate şi răbdare ci doar pentru că nu este bine pentru ei să fii o cârjă. Mai bine îi “dai o undiţă decât un peşte”. Uneori, dacă vrea, îi poţi da şi un peşte dar dacă-l refuză nu mai poţi insista pentru că intri pe Liberul său Arbitru şi… tocmai te-ai „apucat” să fii diferit, să respecţi Liberul Arbitru al celorlalţi.

Maestru tău Interior îţi va spune cu mult mai multe. Ascultă-L pentru că acel Maestru nu greşeşte niciodată, este în deplină Armonie cu Firea Înconjurătoare, cu tot ceea ce există, cu Divinitatea Însăşi.

Acel Maestru care radiază în permanenţă doar Iubire eşti chiar Tu.

Paul Buică


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu