joi, 3 aprilie 2014

Atributul

A Crea este atributul Creatorului şi a tuturor celor asemenea Creatorului. Întregii Creaţii I s-a transmis organic această calitate, şi melcului şi omului şi firului de iarbă, Planetei şi Galaxiei, apei, aerului, cristalului de stâncă şi tuturor celorlalte elemente. Este un Adevăr atât de evident şi simplu, atât de prezent dintotdeauna în structurile şi în viaţa noastră încât până acum nu am simţit nevoia să scriu despre asta. Mi s-a părut un fapt de la sine înţeles de către fiecare om în interiorul său, fără să fie nevoie să-i fie spus de altcineva, încât am relaţionat cu fiecare om că şi cum ar fi ştiut deja asta.

Se întâmplă însă că specia noastră nu este fericită, nu trăieşte în Bună-Stare, nu se bucura de Darurile Divine Atotprezente, Atotbinefăcătoare, Atotdătătoare de Iubire şi am înţeles că de fapt oamenii nu-şi cunosc adevăratele dimensiuni şi atribute sau le cunosc doar în mică parte. Şi m-am întrebat firesc, natural, de ce? Că doar este totul la vedere, nu este nimic ascuns. Dumnezeu este Aici şi Acum în fiecare cuantă a Uni-Versului şi nu te poţi situa înafara Divinităţii pentru că nu are exterior. 


Şi cum nimic nu este întâmplare ci totul este sincronicitate am înţeles că trebuie să transmit un mesaj de Iubire şi pe această frecvenţă să încerc să le dezvălui celor cu care am intrat şi intru în contact ceea ce trebuie să înţeleagă. Ce sunt ei cu adevărat şi dacă Inima lor îi îndeamnă, să pornească pe Calea Autocunoaşterii şi să dobândească Armonia Interioară, Pacea Interioară, să cunoască Fiinţa Interioară cea asemenea Creatorului Ceresc şi a Mamei Pământ, să-şi cunoască adevăratele potenţialităţi şi valorificându-le să ființeze în deplină Armonie Deplină cu Întregul în Bucurie şi Fericire.

Mesajul nu-mi aparţine, el este scris în Matricea Uni-Versului, cea care generează permanent şi la intensitate maximă Fractalul Vieţii. Este vechi de când lumea dar lumea este într-o oarecare măsură surdă: “Cunoaşte-te pe tine însuţi...” - scria pe frontispiciul Templului lui Apollo din Delphi şi poate ar trebui scris azi pe peretele fiecărei grădiniţe, şcoli, facultăţi. Întoarce-ţi privirea către interior şi vei descoperi ceea ce eşti cu adevărat. Vei înţelege şi, toată suferinţa, toată nemulţumirea, toate orgoliile şi dorinţele tale vor dispărea. Până nu renunţi total şi definitiv la orgoliu nu ai cum să dobândeşti Fericirea, Mulţumirea, Armonia. 

Orgoliul înseamnă suferinţă pentru că el nu poate fi niciodată satisfăcut. Deîndată ce ai ajuns pe o treaptă socială îţi şi doreşti să fii pe alta mai înaltă. Ego-ul te îndeamnă să fii permanent în competiţie cu toată lumea, să ai o sumedenie de dorinţe, să faci fiţe, să te crezi mai deştept decât alţii - încă n-am auzit pe cineva să zică despre el că este mai prost decât altul - să-ţi baţi joc de valorile altuia, să fii în permanenţă în competiţie cu soţul, colegul de servici, prietenul, vecinul, socrul, cumnata, chiar şi copilul. Să vadă că tatăl sau sau mama sa este mai “tare” decât tatăl sau mama colegilor şi/sau prietenilor lui.

Orgoliul te împiedica să te deschizi către Cunoaştere şi Înţelepciune pentru că egoul îţi spune că eşti cel mai bun şi le ştii pe toate. Dar cel mai neplăcut este că orgoliul te împiedică să eliberezi potenţialul cu care ai venit şi să eliberezi Forţa Creaţiei.

Renunţând la ego, vei elibera Forţa Creaţiei şi vei deveni creativ în orice vei întreprinde indiferent dacă faci un şurub la strung sau desenezi o clădire cu două sute de etaje. Nu meseria sau profesiunea contează ci câtă creativitate dăruieşti acesteia pentru că nu exista nimic superior şi nimic inferior în Creaţie. Divinitatea nu a creat lucruri inferioare sau superioare ci doar Perfecţiune.

Eliberează Forţa Creaţiei şi competiţia va dispărea ca prin farmec. Tu nu creezi pentru a dovedi că eşti mai cumva decât altul ci pentru că din tine radiază Întreaga Creaţie a Tatălui Ceresc şi a Mamei Pământ. Tu nu faci decât să o materializezi, să o aduci în Manifestare pentru că nu mai poţi altfel. Nu o poţi ţine prizonieră în tine, forţa ei este fără margini şi va irumpe cu sau fără voia minţii tale. Nu o poţi face pentru bani sau glorie pentru că nu vor mai avea sens în curând sen în sistemul nou de valori ci pentru că radiază pur şi simplu din interiorul tău, din Sălaşul Sfânt unde se manifestă Dumnezeu.

Perfecţiunea, Creaţia, Armonia, nu le poţi ascunde după perdea sau în dulap, nu le poţi strecura sub preş dar asta nu înseamnă că toţi ceilalţi le vor observa. Nu. Calitatea vieţii tale va fi diferită şi tu vei şti asta şi Armonia te va înveşmânta.

Tu eşti perfect(ă), doar că nu ai aflat încă asta.

Paul Buică


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu