duminică, 13 aprilie 2014

La Pieptul Mamei Pământ (9)

Să vorbim puțin despre stima de sine. Am fost învățați de mici să fim într-o permanentă competiție cu toți ceilalți oameni din Orizontul Vieții noastre, cu toate celelalte forme de viață, cu Natura. Și mai greșit decât orice, cu noi înșine. Ni s-a inoculat ideea că omul este în vârful unui presuspus lanț trofic, că trebuie să cucerim Natura, Cosmosul, orice. Această idee primitivă induce și crește în fiecare om o Atitudine lipsită total de Armonie interioară, lipsită de Armonie în raport cu celelalte elemente ale Creației, de lipsă de Respect pentru celelalte forme de Viață, pentru semeni. Falsa poziționare a omului în raport cu Creația, generează ceea ce se numește orgoliu iar orgoliul este departe de a fi stimă de sine. Este uitare de sine. Este crearea unui halou fals, o iluzie care ne îndepărtează de Inima noastră. Voi dezvolta acest subiect într-un alt articol.

Lanțul trofic în vârful căruia ar fi chipurile specia umană, nu există. Există o Sferă a Vieții în care fiecare Ființă are o dinamică specifică ei și în deplină Armonie cu toate celelalte Ființe. Sfera Vieții sau Biosfera (Bio-Sfera, un termen des folosit în lumea științifică - oare de ce nu suntem atenți la structura cuvintelor…!?), este mediul viu creat de toate formele de manifestare ale Vieții. În acest mediu, fiecare Ființă dăruiește și primește de la celelalte
Ființe fluxuri emoțional-informațional energetice corespunzătoare stadiului ei evolutiv, Frecvenței sale. Cu cât devenim mai conștienți de structurile și dinamica Firii Înconjurătoare, cu cât ne apropiem mai mult de Ființa Sălășluitoare în Inima noastră. Cu cât Vibrația pe care ființăm păstrează un timp tot mai extins valori înalte, cu atât reușim mai mult să comunicăm cu celelalte Ființe din Sfera Vieții. Cu cât dăruim mai multă Iubire cu atât primim mai multă Iubire din Sfera Vieții.

A crede că avem un loc privilegiat în această structură a Vieții este un orgoliu străin naturii noastre Divine, o barieră care ne împiedică să evoluăm pentru că vom fi într-o permanentă compețiție, o luptă cu toate celelalte forme de viață pentru păstrarea acelui presupus tron. Vom crede că datorită presupusei poziții privilegiate, avem drept de viață și de moarte asupra altor Ființe, că putem să facem orice dorim cu acestea. Această Atitudine în primul rând auto-distructivă, a generat societatea sclavagistă în interiorul speciei umane și în raport cu toate celelalte viețuitoare (care în forme tot mai cosmetizate continuă și astăzi) și aproape că a distrus Planeta.

Deîndată ce înțelegem, conștientizăm cum stau lucrurile în realitate, nu mai putem opera cu vechile seturi de valori. Ne dăm seama că dacă vrem să ajungem în Vârful Muntelui de Lumină, este necesar să aruncăm la gunoi toate sistemele de valori, toate dogmele, toate sistemele de relaționare învățate ori induse discret și să fim Împreună-Creatori ai unui Nou Pământ. Un Pământ al Iubirii. Înțelegem că este necesar să construim o lume nouă, o lume a Armoniei. Să ființăm doar în Lumină.

Primul pas pentru a aduce în materialitate Lumea Iubirii, este să ne acceptăm așa cum suntem și să ne iubim. Să cultivăm stima de sine. Cum facem asta? Simplu. Începem prin a ne oferi în fiecare zi un timp doar pentru noi. Poate fi pentru început doar o oră dacă avem o activitate care ne acaparează întreaga zi, dacă avem o familie, copii. Important este să ne oferim cu regularitate acea oră. Apoi este bine să alegem să analizăm activitatea care ne ocupă întreaga zi. Să vedem dacă ne place, dacă este pasiunea vieții noastre, dacă nu cumva am dori să facem cu totul și cu totul altceva dar “s-a nimerit” să facem asta. Să facem pași în direcția schimbării modului de viață, a alimentației, a practicării mișcării fizice (alta decât căratul plaselor pe scările blocului), a relaționării, a cunoașterii unor metode străvechi de păstrare a sănătății și dobândirii longevității și câte și mai câte.

Printre tehnicile străvechi de autocunoaștere, de sondare a Profundului, de întâlnire cu Maestrul Interior, de cunoaștere a Efectului de Formă, a Tehnicilor Regenerative, de creare a unei protecții împotriva informațiilor și energiilor subtile, de tămăduire, este și lucrul cu cristalele. Este un domeniu vast, un domeniu fascinant de interacțiune cu forme de viață pe care nici măcar nu le-am bănuit a fi ceea ce sunt. Cristalele sunt Ființe. Sunt vii și foarte, foarte puternice. Sunt păstrătoarele multor Taine ce nu numai că merită a fi cunoscute dar ne și ajută și ne protejează. Poți crede că sunt simple podoabe dar dacă observi sunt fascinante. Te atrag asemenea unui magnet și înțelegi că ele sunt cu mult mai mult, că au un rol, o influență aparte în Sfera Vieții. Purtarea cristalelor este o formă de Eleganță Celestă.

Lucrez de ceva timp cu Cristale și le mulțumesc pentru emoțiile, informațiile, energiile pe care le radiază cu Iubire în Firea Înconjurătoare. Dacă vrei să experimentezi, să cunoști și să percepi cu Inima ta ceea ce ți-am spus azi, apropie-te de aceste minunate cristale, ține-le în căușul palmei stângi, închide ochii și deschide-ți cu încredere Inima. Darul lor este acolo și te așteaptă.

Paul Buică

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu