joi, 3 aprilie 2014

Azi, este un Dar

Oricât de departe ai încerca să fugi, oriunde ai fi, orice ai căuta să uiţi sau să laşi în urmă, vei fi pretutindeni cu Tine. Totul este cu tine pentru că Tu generezi acest holo-fractal al prezentului tău, al animalului social şi al animalului singuratic. Mintea se joacă şi spune “acum sunt singur, mă pot izola de societate, sunt doar eu şi ceea ce-mi place” dar după perdeaua de fum sunt toate celelalte de care încerci să te lepezi, măcar pentru câteva clipe. Abia când dai un răgaz minţii, când o laşi pentru o clipă să se odihnească, atunci când Timpul şi Spaţiul dispar şi se aprinde Lumina Conştiinţei ai păşit în Akasha (Acasă). Când păşeşti inspirând Lumina şi expirând Creaţia.

Observă trunchiul copacului. La baza mişcarea lui în bătaia vântului este insesizabilă, apoi încet-încet, pe măsură ce te ridici spre ramurile de sus mişcarea este tot mai amplă. Coroana este una cu vântul şi cântă deodată cu el. Aminteşte-ţi: “eu sunt un flaut gol prin care Uni-Versul cânta”. Dar acest Miracol este posibil datorită stabilităţii şi statorniciei trunchiului, fermităţii, rădăcinilor adânci cu care se întrepătrunde cu structura fizică a Zeiţei Mamă Pământ. Şi a Respectului pe care îl poartă atât Zeiţei Pământ cât şi Zeului Vânt. Priveşte pădurea prin frunzele copacului şi vei avea o experienţă minunată. La indicativul prezent.


Aminteşte-ţi cuvintele Maestrului Ursulețului Panda din filmul de desene animate: “Ieri este Istorie, Mâine este un Mister dar Azi, Azi este un Dar”.

Totul ESTE Aici şi Acum.

Paul Buică


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu