sâmbătă, 5 aprilie 2014

Lăsați radiourile deschise!

Autocunoaşterea este sinonimă cu transformarea Haosului în Cosmos. Puterea lui Aici şi Acum este chiar transformarea ta interioară. Poate că foarte puţini vor sesiza ceea ce se petrece cu tine pentru că oamenii sunt foarte preocupaţi de satisfacerea propriului ego şi foarte puţin de înflorirea spirituală a celorlalţi, chiar şi a acelora din imediata lor apropiere. “Nimeni nu-i profet în ţara sa”. Chiar şi Iisus a făcut cunoştinţă cu ignoranţa, interesul meschin, nepăsarea celorlalţi. Tu, ce pretenţii poţi emite...?

Dar când Haosul devine Cosmos este un Miracol perpetuu şi din această transformare interioară se naşte Răbdarea. Timpul nu mai are nicio semnificaţie pentru că în fiecare clipă a vieţii tale eşti în cea mai bună situaţia în care te poţi afla. Ţine minte că oricând poate fi mai puţin bine decât Aici şi Acum, mai puţin confortabil, poate fi... foarte diferit. Nu este o viziune catastrofică ci o realitate spirituală şi materială.


A trăi sub emoţia lui Aici şi Acum înseamnă o permanentă întâmpinare a Vieţii cu şi în Bucurie. Drumul Autocunoaşterii poate părea lung, întoarcerea picăturii de apa către Ocean poate părea o încercare chinuitoare, poteca poate fi şi foarte întortocheată dar odată ajuns Acasă, drumul nici măcar nu mai contează, este doar un zâmbet călător printre stele.

Adu-ţi aminte în fiecare clipă că TOTUL ESTE pentru că este Aici şi Acum, nu ca amintire şi nici ca proiecţie în viitor. Când eşti conştient că TOTUL ESTE nu mai există părţi ci doar Întregul. Eşti una cu Întregul nu o părticică a Întregului. Eşti doar o Manifestare a Întregului, doar un clipit, un zâmbet, o privire. Eşti Atent şi Alert dar niciodată nerăbdător. Când eşti Atent şi Alert timpul nu mai există pentru că el este doar o convenţie mentală pentru ordonarea amintirilor şi a proiecţiilor, niciodată a Prezentului.

Prezentul nu poate fi ordonat pentru că este o clipă continuă, autentică, inefabilă. În Prezent, timpul nu are cum exista pentru că nu are nicio coordonată pe care să se producă. Deși din punct de vedere gramatical este un substantiv, Timpul este un verb din punct de vedere spiritual şi, dacă-i iei verbului acţiunea i-ai luat substanţa, informaţia, dinamica şi nici măcar nu se poate naşte. Nici nu mai există.

Atent şi Alert este starea interioară pe care trebuie să o obţii pentru a fiinţa Aici şi Acum. Se numeşte Meditaţie şi odată ce coboară asupra ta nu te mai părăseşte niciodată. Să nu te aştepţi ca cineva să observe minunata ta realizare. Ca să o vadă ar trebui să o cunoască. Până nu o cunoşti este dificil s-o recunoşti în ceilalţi. Este ceva interior şi nu poate fi cuantificat. Observăm cu uşurinţă doar ceea ce cunoaştem şi acceptăm. Aşa am fost programaţi dar nu de către Divinitate pentru că dacă nu ne-ar fi dăruit Perfecţiunea Sa n-ar fi fost Perfecţiune şi asta nu se poate. Este fals. Perfecțiunea fiecărei Ființe este Axioma Creației.  

Metoda reducerii la absurd te ajuta să înţelegi cum funcţionează Creaţia. Aşa ajungi să înţelegi ceea ce eşti şi ce ai primit în Dar. E simplu. Este dezarmant de simplu dar ca să vezi trebuie să te apropii puţin. Să observi, să fii Atent şi Alert. Gata de acţiune, gata de interacţiune, gata de a primi Înţelepciunea. Uni-Versul transmite permanent dar dacă nu eşti pe lungimea de undă, semnalul nu va ajunge la tine şi vei spune că de fapt nu exista niciun semnal. Sau va veni atât de distorsionat încât nu vei percepe Miracolul pe care îl transmite permanent şi la intensitate maximă.

Atent şi Alert înseamnă să laşi “radioul” tău interior să caute permanent pe Frecvenţele Creaţie, să se racordeze la Cosmos şi să filtreze paraziţii Haosului. Dacă te laşi sedus de frecvenţele Haosului vei pierde emisiunea care îţi este destinată Aici şi Acum.

Paul Buică


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu