marți, 8 aprilie 2014

Cuvântul Înțeleptului din Andronicon

„- Străbunii noştri, Cei Buni şi Cei Drepţi au pecetluit în Toiagul Înţeleptului5  şi deopotrivă al Zeilor, Taina Părintelui Zalmoxa. AOR este Esenţa Înţelepciunii lui Zalmoxa aflată în Capul Toiagului. Este împlinirea deplină a transmutarii alchimice a Interiorului cu ceea ce pare a fi Exterior, deşi este doar o oglindire a Interiorului. Este împlinirea transmutării alchimice a principiului etern feminin Artemis şi a celui etern masculin Apollo6, împlinirea prin compunere, descompunere şi iarăşi compunere a Puterilor Creatoare ale principiilor feminine şi a celor masculine ce desăvârşesc şi întruchipează în trupul de lut şi în trupurile subtile Creaţia izvorâtă din Izvorul de Lut7şi din Izvorul Celest8. Cei doi şerpi ai Toiagului ce tind să se unească în AOR sunt simbolul şi Puterea Înţelepciunii feminine şi masculine, ce în trup şi în Conştiinţă sunt Împreună-Creatori ai Fiului OM. Astfel, cel numit OM este Cel ce Împlineşte şi dăruieşte Puterea Iubirii semenilor pământeni, Fraţilor şi Surorilor sale. Stră-Bunii noştri l-au aşezat în Capul Toiagului pe Lykos, Lumina lui Zalmoxa şi deopotrivă Fratele nostru Lup. Lykos este Lumina pogorâtă asupra oamenilor din Toiagul Părintelui Zalmoxa, este Cheia ce deschide Porţile Cunoaşterii şi luminează Calea Înţelepciunii.
Prin cele şapte culori ale Podului de Foc, Zalmoxa ne vesteşte sfârşitul furtunii şi ne iniţiază în Taina Luminii Sale. Zalmoxa este Marele Lup Luminos şi este Spiritul Fratelui nostru, Marele Lup Alb. El este Creatorul Pământului şi este deopotrivă Şarpele ce urcă pe Toiag. Zalmoxa locuieşte în Inima Soarelui şi deopotrivă în Inima fiecăruia dintre noi, în Inima fiecărei Fiinţe şi a fiecărei pietre. Atunci când coborâm în cămara cea mai de Taină a Inimii noastre, îl aflăm acolo pe Însuşi Zalmoxa, Părintele a tot ce ESTE, Lumina Lumii noastre. Înţelepţirea este Darul Luminii lui Zalmoxa, iar noi toţi suntem Fiii Lupului Luminos şi de aceea ne numim Daci9 şi suntem Nemuritori. Suntem deopotrivă Fiii Şarpelui Înţelept, Principiul Creator, ce este în egală măsură simbolul lui Zalmoxa Creatorul. Toiagul Înţeleptului este simbolul Axei Lumii10 pe care coboară Lumina Lupului Celest, Lumina lui Zalmoxa, şi se uneşte cu Înţelepciunea Iniţiatului şi Iniţiatorului Şarpe sau Principiul Creator, în Divină Armonie. Înţelepciunea ne deschide Poarta Creaţiei. Suntem Împreună-Creatori şi fiinţăm împreună pe acest minunat Pământ-Dar, uniţi pentru totdeauna cu Zeul-Celest. Strămoşii noştri au creat astfel Stindardul Dacic. Capul de Lup cu coadă de Şarpe în culorile Podului de Foc. Urcarea Şarpelui semnifică de asemenea şi coborârea Sa, semnifică mişcarea şi diversificarea infinită a manifestării Creatorului în Cel creat, a manifestării Creatorului în tot ce semnifică lumea creată. Semnifică Infinitatea Uni-Versului şi a Multi-Versului. Zalmoxa ne spune astfel că Însăşi Creaţia este Necuprinsă în manifestare, că pretutindeni în Timp şi în Spaţiu, Ea se manifestă necontenit şi naşte Timp şi Spaţiu. Naşte noi şi noi forme de manifestare a vieţii, însămânţează Viaţă şi rodeşte Viaţă. Totul este Viu, Totul este o Fiinţă Unică, ce se manifestă în infinite forme şi în infinite vibraţii. Totul ESTE El, Creatorul.
5Toiagul Înţeleptului - Caduceul

5Toiagul Înţeleptului - Caduceul
Paul Buică
Fragment din cartea Dhyanna, Prințesa Dacă (Vol I)
Sursa:
www.buyby.ro

Fragment din cartea Dhyanna, Prințesa Dacă (Vol I)
Sursa: www.buyby.ro



Ascultăm în Inimă încuvântarea Înţelepciunii în iniţiatica şi nemuritoarea noastră Limbă Dacă şi înţelegem de ce este bine să alegem să nu pierdem Darul Cuvântului Dac. Este în Menirea noastră să transmitem celor din vremurile viitoare Lumina Adevărului lui Zalmoxa, Creatorul nostru cu Cap de Lup şi Trup de Şarpe. Acum înţeleg de ce îmi spunea Înţeleptul Aisus să fiu Ageră ca Lupul şi Înţeleaptă precum Şarpele. Cuvintele Înţeleptului din Andronicon izvorăsc asemenea apei cristaline a muntelui: 

- Cei ce vor să stăpânească lumea vor ca oamenii să nu primească Lumina Înţelepciunii. Vor să-i ştie sclavi în întunericul necunoaşterii şi de aceea răspândesc cuvinte mincinoase, ce spun că Şarpele ispiteşte omul la neascultarea poruncii Creatorului, la nespectarea Cuvântului Divin de a nu gusta din Pomul Cunoaşterii. Ce Părinte Creator al Lumii şi al Omului poate fi acela care doreşte ca Fiii şi Fiicele sale să rămână în mlaştina ne-ştiinţei? Fiecare părinte Cum-Se-Cade vrea ca Fiul ori Fiica lui să cunoască tot mai mult, pentru că ştiut este că, adevărata Putere îşi are Sălaşul Sfânt, atât în Cunoaştere, cât şi în Înţelepciune şi că Înţelepciunea nu este posibilă fără Cunoaştere. A încerca să desparţi Cunoaşterea de Întelepciune, Ştiinţa de Spirit, capul Lupului de Trupul Şarpelui, Mintea Omului de Inima Sa, este o cale sigură de a te îndepărta de ambele şi de a te afunda tot mai adânc în smârcul întunecat al ne-cunoaşterii şi ne-putinţelor, de a-ţi uita Nemurirea şi de a vieţui sub spaima morţii. Un zeu care îi porunceşte omului să nu se hrăneasca din rodul Pomului Cunoaşterii şi îl sperie că, de se va hrăni, va pieri, nu este cu adevărat un Zeu, nu poate fi un Zeu, ci este doar halucinaţia unei minţi satanice11 hrăpăreţe, bolnave de invidie, hipnotizate şi stăpânite de dorinţe primitive, de control şi stăpânire a oamenilor şi de bogăţii trecătoare. Cei ce se închină halucinaţiilor minţii au inventat sclavia şi au dat altă valoare Aurului decât aceea de Simbol a lui AOR, Înţelepciunea Transmutării Alchimice a Trupului de Lut în Trup de Zeu Nemuritor. În zadar caută şi în zadar vor căuta şi peste timpuri să transforme plumbul pământului în Aur şi mai cu seamă în AOR, pentru că Taina Transmutării Alchimice este pecetluită în Inima Înţeleptului cu Cap de Lup şi Trup de Şarpe, iar Cuvântul său rostit de Gura de Rai a Lupului Celest Zalmoxa nu poate fi auzit de urechile iscoditoare, ci numai de cele aflate în Plaiul de Rai al Inimii12. În Stare de Ascultare, în Liniştea Inimii. În Armonie Divină şi Iubire Neîngrădită. Oare când Înţeleptul Aisus le spune celor veniţi la Piatra Norilor să primească Cuvintele Sale întru Înţelepţire, să fie înţelepţi asemenea Şarpelui Celest, asemenea Părintelui Zalmoxa, îi îndeamnă să fie asemenea lui satan? Nu, nu îi îndeamnă să fie asemenea zeului satan, scornit de minţile zdruncinate, ci să renască în Lumina Lupului Celest şi să vestească Lumina prin Înţelepciunea Şarpelui Celest.
Aceasta este Taina Stindardului Dacic.”
6Apollo = Zalmoxa
7Izvorul de Lut - Mama Pământ, Maica Sfântă, Fecioara Născătoare de Fii şi Fiice
8Izvorul Celest - Înţeleptul, Zeul, Duhul lui Dumnezeu, Tatăl Celest al Fiului Omului 
9Dac - În limba veche a tracilor, daoi/daos înseamnă lup
10Axa Lumii - Axis Mundi - Columna Celestă, Pomul Vieţii pe care urcă Şarpele Înţelept şi dăruieşte Cunoaşterea neamurilor. Axa Lumii este Stâlpul Cerului - Coloana de Lumină vizibilă uneori chiar şi cu ochii trupului deasupra Kogaionului
11Satanice - Satan - Zeu + Tanathos [ Zeul morţii, fiul Zeiţei Nyx (noaptea)  şi al Zeului Erebos (întunericul), frate geamăn al lui Hypnos. În Thegonia, Hesiod îl numeşte „zeu teribil cu inimă de fier, suflet de aramă, nepăsător în pieptul sau”)]
12Plaiul de Rai al Inimii - Liniştea inimii - Meditaţie. 
 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu