sâmbătă, 5 aprilie 2014

Oglinda

Uni-Versul pe care-l percepe fiecare dintre noi este Oglinda Interiorului nostru.

Iată ce a spus încă de acum câteva mii bune de ani Tabula Smaragdină a lui Thoth Atlantul:

„ÎNTÂI - Nu spun lucruri născocite, ci ceea ce este sigur şi foarte adevărat.
AL DOILEA - Ce este dedesubt este la fel cu ce este deasupra, iar ce este deasupra este la fel cu ce este dedesubt, pentru a împlini miracolul unui singur lucru.
AL TREILEA - Şi după cum toate lucrurile au fost create printr-un singur cuvânt al Unicului, tot aşa toate lucrurile au fost create din acest unic lucru, prin adaptare.
AL PATRULEA - Soarele îi este Tată, Luna îi este Mamă, Vântul l-a purtat în pântece, Pământul îi este Doică.
AL CINCILEA - El este Tatăl întregii Perfecţiuni a Lumii.
AL ŞASELEA - Puterea Lui este fără margini de-i preschimbat în pământ.
AL ŞAPTELEA - Separă pământul de foc, subtilul de grosier cu băgare de seamă şi cu judecată.

AL OPTULEA - Urcă cu cea mai mare chibzuială de la Pământ la Cer apoi coboară iarăşi pe Pământ şi strânge laolaltă Puterile Lucrurilor superioare şi ale celor inferioare. Astfel, vei dobândi slava întregii lumi şi întunericul se va depărta de la tine.
AL NOUĂLEA - Aceasta are mai multă tărie decât Tăria însăşi, căci cucereşte orice lucru subtil şi poate pătrunde orice solid.
AL ZECELEA - Astfel a fost creată Lumea.
AL UNSPREZECELEA - De aici purced minunile aici înfăţişate.
AL DOISPREZECELEA - Iată pentru ce sunt numit HERMES TRISMEGISTUS, având trei părţi ale filozofiei lumii întregi.
AL TREISPREZECELEA - Ceea ce am avut a spune despre lucrarea Soarelui este complet.”

Știu că după ce pătrunzi sensurile profunde ale acestor cuvinte dobândeşti o Reflexie cu totul diferită a Uni-Versului Tău. Înţelegi că eşti la fel de prezent într-o Inimă de Stea cum eşti într-un fir de iarbă, că eşti Una cu tot ceea ce ştii, cunoşti, percepi în vreun fel. Că Oglinda Lumii îţi dezvăluie un Miracol şi acela este Creaţia, eşti Tu.

Creaţia este un proces dinamic, infinit, o transmutaţie alchimică a plumbului material în Aurul Spiritual, a omului în Om, a cunoscutului în Inefabil. Creaţia este procesul interior al fiecăruia dintre noi, este Aurul Divin, Talantul pe care l-am primit spre înnobilare. Am venit pe Gaya pentru a valorifica potenţialul nostru Divin, pentru a deveni Oameni Solari şi a călători apoi prin alte locuri pline de minunaţii şi mister pe care Divinul le pregăteşte în Creuzetele Creaţiei chiar în această clipă. 

Divinul ne spune că ne-a dăruit întreaga Sa Putere şi că putem crea orice doar rostind în exterior sau în interior dorinţa. Ne spune că dacă ţii palma deschisă de exemplu, şi rosteşti “măr”, ar trebui că în palma ta să se materializeze un măr. Din Energia Iubirii, a Devoţiunii, din Respect. Dacă îţi scrii dorinţele şi aşezi peste bucăţica de hârtie un pahar de apă de cu seara iar dimineaţa o bei şi citeşti încă odată textul, dorinţele tale se vor îndeplini. Suferinţele tale se vor vindeca. Apa este Lacrima Divină. Încercaţi! Mie îmi iese. 

Eşti Fiul/Fiica Soarelui. Te-ai născut dintr-o Inimă de Stea şi te-ai condensat în braţele Mamei Pământ. Eşti o Fiinţă Cosmică şi ai primit în Dar această minunată Planetă să-ţi fie Mamă, Doică, Maestru pentru ca tu să evoluezi şi să te înalţi iarăşi şi să călătoreşti printre Stele. Primeşte Darul (Dhar/Har) cu Bucurie, cu Iubire, în Armonie cu Întregul. Respira Firea Înconjurătoare şi cunoaşte că eşti asemenea a tot ceea ce vezi, că eşti Respiraţie Divină! Trăieşte Miracolul Creaţiei şi minunează-te! Fericiţi cei ce se minunează!

Tatăl, Creatorul, Perfecţiunea, Incognoscibilul, Insondabilul, Doamne-Doamne, te-a creat odată cu Întregul Uni-Vers prin şi din Voinţa Sa. Şi pentru că El este Perfecţiune ţi-a dăruit întreaga Sa Putere pentru ca tu să fii asemenea Lui. Nu putea face altfel, nu avea cum. Iar tu trebuie să cunoşti această Putere Nemărginită şi s-o foloseşti, să continui Creaţia aşa cum crezi tu, cu Liberul Tău Arbitru. Creatorul nu ar fi putut proceda altfel pentru că El este Perfecţiunea dar tu pentru a dobândi Puterea trebui să dobândeşti mai întâi Discernământul Divin. Altfel nu se poate.

Lasă Legea Gratiei Divine să te ridice la Cer şi lasă Legea Gravitaţie să-ţi desluşească secretele Materiei, apoi transmută grosierul în diafan, fii Tu Alchimistul Materiei Tale, fii Tu Lucrătorul care transformă plumbul ignorantei în Aurul Conştiinţei (AOR), fii Tu cel care ajută semenii să vadă Lumina, să dăruiască Iubirea, să îmbrăţişeze Planeta, să zâmbească Soarelui şi să mulţumească Divinului cu fiecare respiraţie. Fii Tu Omul Solar, călător prin Uni-Vers, creator al Miracolelor şi dăruitor al Luminii în ceruri şi în miezul pietrei.

Thoth Atlantul (Hermes Mercurius Trismegistus) ne spune atât povestea Creaţiei cât şi povestea Creaţiei Omului Solar, a Autocunoaşterii, a Căii Evoluţiei pe care păşim fiecare dintre noi, a dobândirii Luminii şi Puterii Spirituale. El spune că, dobândind prin Cunoaştere, Puterea Creatorului, nimic nu îţi este imposibil. Maeştrii din vechime spun acelaşi lucru indiferent de locul în care au trăit. Fii asemenea Creatorului şi vei dobândi tot ce doreşti. Poţi cunoaşte nemijlocit Creaţia, nu ai nevoie nici de telescoape nici de microscoape, trebuie doar să intri în Armonie cu Întregul, cu Divinul. Priveşte-te în Oglindă şi vei vedea unde eşti în acest moment apoi închide ochii şi coboară în Inima Ta. Acolo, Atent(ă) și Alert(ă), te vei întâlni cu Maestrul Interior iar el te va călăuzi către Lumină.

Paul Buică


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu