miercuri, 9 aprilie 2014

Poţi fi doar participant

În prezenţa unui creator, fie el Poet sau Maestru, poţi fi doar participant, niciodată spectator. Spectator poţi fi la un curs de economie-politică, la un meci de K1, la o prezentare de produs, la o şedinţă de consiliu. Poezia, dansul, pictura îţi induc o Vibraţie aparte şi te îndeamnă să participi, îţi induc o trăire asemănătoare cu cea a Creatorului. Arta are un dinamism fantastic şi când spun Artă, mă refer deopotrivă la marii creatori şi la milioanele de creatori neştiuţi. 

Când ţin în mâini o farfurie de lut, o lingură de lemn, ţin de fapt în palmele mele zeci de mii de ani de istorie, ţin în Inima mea toate bucuriile şi suferinţele acestui neam al Dacilor. Simt cum aerul, pământul şi apa vibrează, cum Focul Sacru arde timpul unind pentru totdeauna trecutul şi viitorul într-un veşnic Prezent. Simt în mine forţa alchimică a Lupului Alb.


Olarul crează folosind materia, Maestrul crează ceva inefabil în Interior. Nu se poate traduce, poţi doar să te apropii, să-i simţi Vibraţia şi să participi. Abia atunci înfloreşte acea relaţie mirifică între Maestru şi Discipol pe care o numim Prietenie. Şi atunci, în acel moment, cuvintele nu-şi mai găsesc niciun rost, Maestru şi Discipol sunt Una.

Omul ESTE o Fiinţă Divină. Dumnezeu este Perfecţiune şi poate crea doar Perfecţiune. Poate crea doar asemenea Lui şi tot ceea ce vedem în jurul nostru este Fiinţă Divină. Îi era imposibil Divinului să creeze Fiinţe care să nu aibă la rândul lor Darul Creaţiei, ar fi fost imperfecte şi asta este imposibil. Vezi, şi Doamne-Doamne are limite: nu poate crea imperfecţiuni!

Toţi oamenii au Darul creaţiei doar că nu au aflat decât puţini asta. Nu toţi trebuie să scrie poezie, ar fi monoton, nu toţi trebuie să compună muzică sau să danseze, nu. Dacă fiecare însă, va elimina din viaţa sa toate inutilităţile care-i obturează vederea spirituală, care-i acoperă “sticla lămpii” cu funingine, atunci un Miracol Planetar se va produce. Oamenii vor ieşi din starea de spectatori şi vor deveni participanţi, vor fi prezenţi în Viaţa lor Reală, vor fi conştienţi de ceea ce sunt cu adevărat, Fiinţe Divine, Copii ai lui Dumnezeu - indiferent cum este El numit prin felurite culturi.

Poţi fi creator şi când calci o cămaşă şi când pictezi o capelă. Poţi fi absent. Poţi fi un tehnician. Dar când ceea ce faci este un Act de Creaţie atunci Vibraţia cu care „inscripţionezi” produsul muncii tale va aduce Bucurie, va induce o bună stare de sănătate şi Armonie. Un mic-dejun preparat cu Iubire este un Act de Creaţie, este ca şi cum ai recrea Uni-Versul, şi este o adevărată terapie. 

Permiteţi-i Divinului să coboare în viaţa voastră, şi toată viaţa vă va fi Bucurie. Invită-L pe Doamne-Doamne să vină în casa ta şi în Inima ta şi te asigur că nu trebuie să-I spui de două ori. Este un tip tare de treaba şi-i place când copiii săi îşi amintesc de El. Pune chiar şi Mâna şi te ajuta în tot ceea ce vrei să faci.

Paul Buică


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu