joi, 10 aprilie 2014

Papă tot că plecăm tai-tai...

Mintea nu îţi creează doar corpul ci întreaga ta Viaţă. Dacă îi permiţi asta!

Fericiţi cei ce se minunează, fericiţi cei inocenţi, ei sunt eliberaţi din capcanele minţii şi pot celebra Existența, se pot bucura de Împărăţia Uni-Versului şi pot dansa Nemurirea! Fii inocent şi o fereastră infinită ţi se va deschide! Divinul te va atinge şi tu te vei contopi în Divin. Întreaga Existenţă te va proteja şi tu vei fi Existenţa. Nu uita: doar Dumnezeu există!

Este a zecea fericire, cea care ascunde secretul dobândirii Libertăţii. Poate că nu acestea au fost cuvintele dar Mesajul, Adevărul cuprins în ele este unic. L-au rostit toţi Maeştrii de-a lungul miilor de ani. Ei şi-au împărtăşit propriile experienţe dar din păcate foarte puţini le-au înţeles spusele. Au fost otrăviţi precum Socrate, crucificaţi precum Iisus sau decapitaţi precum Monsoor.
Alţii au fost schingiuiţi şi daţi animalelor în arene. Cei mai norocoşi cum sunt Budhha şi Osho au avut doar unele atentate, din fericire ratate pentru că şi printre criminalii plătiţi sau nu, sunt dintre aceia care dau rasol. Acesta a fost răspunsul nostru dat celor care au încercat să ne trezească, să ne scoată din starea somnambulă în care ne complacem. Cui îi place să fie trezit din somn?

Şi mai este ceva: un om treaz pune întrebări autentice, întrebări care deranjează inconştienţa generală. Oamenii trebuie să se mulţumească cu pâine şi circ, adică cu hamburger şi mass-media de scandal: cine pe cine a violat, cât a delapidat cutare om cu funcţie sau ce spaga a luat un obscur funcţionar dintr-o instituţie la fel de obscură şi inutilă. Un om treaz este atent şi observă că mai toate ştirile din mass-media sunt negative. Sunt prezentate cele mai animalice manifestări ale rasei noastre şi, culmea, cu mândria faptului că reporterii respectivi au ajuns primii la locul incidentului. Ei au exclusivitate în a prezenta urâtul. Un om treaz vede cruzimea cu care o parte a mass-media inoculează minţile fragede ale copiilor cu imagini care se vor şocante dar care nu arăta decât nivelul subuman în care continuăm să ne ne bălăcim. Un om treaz nu poate fi manipulat, nu poate fi cumpărat. El este în Armonie cu Uni-Versul. Este Atent. Alert.

Atenţia este cea mai simplă cale către trezire. Interesele societăţii sunt însă altele pentru că, ţine minte: societatea este generată de minte nu de Inimă, este chiar mintea. Inima este în Armonie deplină cu întreaga Existenţă, cu toate Fiinţele, cu Oceanul, cu Planeta, cu Stelele şi singura lege care o guvernează este cea a Iubirii, a Graţiei care te înalță. Inima, adică Centrul Fiinţei tale nu are dorinţe, nu-şi doreşte nimic pentru că are deja totul. Limbajul ei este Compasiunea nesfârşită. Ea este una cu Uni-Versul. Inima ta şi Existenţa nu pot fi separate, Dumnezeu eşti chiar Tu doar că nu ai aflat încă asta. Ţi s-a spus cu obstinaţie că Dumnezeu este o altă persoană şi aceasta manipulare durează de mii de ani, ţi s-a spus că eşti păcătos când tu eşti de fapt, Divin.

Cuvântul Dumnezeu înseamnă: ceea ce este, adică tot ce există. Totul este Dumnezeu, altceva nu exista. Şi Dumnezeu Totul freamătă de Viaţă, de Bucurie, de Iubire. Seriozitatea este o boală cronică a minţii. Mergi pe stradă şi nu vezi decât fețe lungi, grave şi implicit tâmpe. Oameni adormiţi care au capul plin de dorinţe. Toţi vor mulţi bani, poziţie socială, senzaţii tari, adrenalina, sex şi toţi merg la psihiatru sau se îndoapă cu medicamente împotriva stress-ului. Ei se lasă conduşi de minte şi mintea a preluat total controlul. Ea are dorinţe pentru că are o teamă bolnavă de moarte. Ea crede că poate păcăli moartea la fel ca acea bătrână care s-a învelit în scutece, a luat un biberon şi s-a ascuns de Tanti Moarte într-un pătuţ dintr-o maternitate. Moartea însă a venit la ea şi a întrebat-o:
- Ce faci?
- Pap lăptic - i-a răspuns bătrâna dar Moartea nu s-a lăsat păcălită şi i-a replicat:
- Hai, papă tot că plecăm tai-tai!

Mintea este lăcomia. Priveşte în jurul tău şi ai să vezi numai lăcomie. Fiecare minte râvneşte la ceva ce aparţine altei minţi. Este o luptă nebună între oameni, intre etnii, între rase, între soţ şi soţie, între colegi, între şefi mai mari şi șefi mai mici. Fiecare este într-o competiţie absurdă cu fiecare şi toţi se tem de toţi. Şi fiecare crede că i se cuvine mai mult, fiecare crede că el este mai bun, fiecare judeca pe fiecare, toţi privesc înafara şi nimeni spre interior. Tu nu eşti mintea ta, nu te lupta cu tine însuţi. Nu te chinui inutil. Mintea nu poate păcăli moartea dar tu eşti Nemuritor. Numai ce se naşte moare,  tu eşti veşnic. Nu te mai identifica nici cu mintea şi nici cu trupul tău. Ele nu sunt decât nişte vehicule temporare care te ajută să-ţi descoperi adevărata natură dar ele nu sunt Tu. Respectă-le şi foloseşte-le cum ştii mai bine dar nu te identifica nici cu mintea şi nici cu trupul.  

De câte ori ai folosit sintagmele mintea mea, corpul meu, cine era cel care rostea? N-ai spus eu, ai spus mintea  mea, corpul meu. Cine este atunci eu”? Sau mai corect spus: ce este eu”? Acela eşti cu adevărat Tu. Indienii americani aveau obiceiul de a vorbi despre ei înşişi folosind persoana a treia singular. Oare de ce? Nu mai putem afla pentru că o instituţie criminală a distrus întreaga lor civilizaţie. La fel vorbesc mamele atunci când sunt cu pruncii lor: „ce să-i dea mămica puiuţului?” Niciodată nu va spune: „ce să-ţi dau puiule?” Copilul nu înţelege cuvintele  pentru că  mintea lui este încă crudă dar simte bucuria şi iubirea mamei şi ei comunică de la Inima la Inimă. Cuvintele nici nu-şi mai au rostul. O mamă se minunează de fiecare dată când se afl[ în preajma micii făpturi şi în acele momente ea este trează cu adevărat. Toate femeile se schimbă după ce nasc şi este firesc să fie aşa pentru că ele trec printr-un miracol. Societatea are însă grijă să le scoată din această stare în care ele pot dobândi Lumina Interioară.

Păi nu-ţi dai seama! Într-o singură generaţie întreagă Planetă ar dobândi Lumina. Şi-ar pierde atunci locurile de munca milioane oameni politici şi de preoţi de pe cinci continente. Ce să faci cu atâta amar de şomeri? Într-o zi însă, şi aceştia îşi vor întoarce privirea spre interior şi vor înţelege. Toţi, absolut toţi vom trece prin această metamorfoză cosmică înainte de a pleca pentru totdeauna de pe Gaya. Planeta îşi va încheia misiunea atunci când ultimul om se va elibera de încătuşarea propriei minţi, când lotusul cel cu o mie de petale se va deschide. Şi va fi un Lotus Stelar, o Sărbătoare Galactică.

Fii atent! Nimic mai mult. Doar fii atent! Nu emite nici o judecată. Nu rosti nici un cuvânt. Rămâi în linişte. Închide ochii şi fii atent la propria respiraţie. Nemişcarea trupului aduce tăcerea minţii. La început gândurile se vor năpusti asupra ta cu furie, vor dansa, vor căuta cu orice preţ să te facă să te mişti, vor încerca să-ţi inducă ideea că ai scăpat de ele. Fii atent: acesta este tot un gând nu este încă liniştea deplină. Mintea este foarte subtilă, ea s-a antrenat milioane de vieţi în a te ţine captiv. Pentru moment ea deţine controlul dar nu dispera, adevăratul stăpân eşti Tu. Acum ştii asta şi mai devreme sau mai târziu te vei transforma din pasager în vizitiu iar mintea va fi docilă şi-ţi va îndeplini fără crâcnire toate ordinele. Închide ochii şi rămâi atent, conştient. Fii o prezenţă!  Nu încerca să analizezi nimic, nu-ţi diseca trăirile, emoţiile, bucuria.

Descoperă-te şi minunează-te că exişti! Renunţă la a mai spune : eu sunt, pentru că acel eu” ascunde un tu”, un el, un noi”. Existenţa este unică. Ea ESTE! Pur şi simplu minunează-te de acest unic ESTE şi ai să înţelegi fără a fi nevoie de vreun proces mental toate Tainele Uni-Versului. Tainele Lui sunt şi ale Tale. Ai să înţelegi că întunericul nu exista, că nu este decât absenţa Luminii, că odată dobândita Lumina Interioară întunericul ignoranței s-a risipit pentru totdeauna. O lampă a cărei sticlă este afumată nu va lumina prea puternic şi nu poţi distinge mare lucru la lumina ei slabă. Nu-ţi prea este de folos. Dar şterge-i cu grijă sticla şi un Miracol se va produce. Lumina pură va invada încăperea şi totul îţi va apărea foarte limpede. Curăţă-ţi mintea de toate identificările care ţi-au fost impuse, induse - nici măcar nu sunt ale tale - şi lasă Lumina să izvorască. N-o căuta prin alte părţi că n-o vei afla, ea este ascunsă în Inima Ta. Poate că la început va fi doar o flacără mică tremurânda, păzeşte-o cu sfinţenie. Acea plăpândă lumina eşti Tu Cel Adevărat, Cel nenăscut, Cel fără de moarte. Fă acest salt şi înoată în Nemurire.

Tu nu eşti trecutul şi nici viitorul, eşti veşnicul Prezent, Nemuritorul Prezent. Trecutul este mort, el nu mai poate fi readus la viaţă iar viitorul nu s-a născut încă. Tu eşti Lumina care se ridică din Inimă nu ziua de ieri şi nici cea de mâine. Mintea este întotdeauna duală. Ea se zbate intre dorinţa de viaţă şi spaima de moarte, între fericire şi disperare, intre pozitiv şi negativ, intre ce-a făcut şi ce va face, intre sex şi abstinenţă, intre păcat şi sfinţenie, intre Iubire şi ură. Mintea nu poate fiinţa în prezent iar Inima nu poate fi decât în Prezent. Din acest motiv ele nu se pot întâlni niciodată. Inima este prezentă atunci când mintea tace. Mintea disecă totul, ea nu se poate minuna, nu poate atinge extazul. Inima unifică, Ea priveşte întregul şi nu se interesează de părţi. Inima este Lumina, Adevărul, Viaţa.  


Transcende dualul şi asupra ta se va revărsa Graţia Divină. Acum te afli încă la discreţia Gravitaţiei care te trage în jos, în materie. Aici se afla dorinţele, ambiţiile, avariţia, pornirile subumane,  instinctuale. Nu te teme, ai un potenţial nelimitat la fel ca fiecare om de pe această Planetă. Foloseşte această ocazie unică pe care Existenta ţi-a oferit-o. Intră în Armonie cu Uni-Versul şi vei fi Uni-Versul. Şi minunează-te, pentru că doar cei care se pot minuna, doar cei care îşi pot redobândi inocenta, pot atinge Beatitudinea. Și află ce EŞTI.

Paul Buică

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu