vineri, 4 aprilie 2014

Creație și Creatori

Oricine a creat ceva ştie că este un moment în care primeşti informaţia, scrii, desenezi, modelezi, defineşti o partitura, schiţezi un dispozitiv, descoperi un fenomen, îţi dai seama de o posibilă aplicaţie, scrii o linie de cod, realizezi un brand etc., după care canalul de comunicare se închide şi chiar dacă te chinuieşti nu mai poţi adăuga nimic.

Fiecare creator ştie că a primit pur şi simplu ceea ce a creat dintr-un nivel superior şi că oricare ar fi pe mai departe strădania lui nu va mai crea nimic până când canalul de comunicare nu se va redeschide. Creaţiile nu sunt ale noastre, noi suntem doar un releu, un mesager prin care Universul ne transmite la un moment dat ceva care să folosească speciei noastre.

Asta înseamnă că niciuna din toate creaţiile noastre nu ne aparţin, că ele trebuiesc dăruite necondiţionat tuturor oamenilor. Nu are niciun sens din punct de vedere spiritual să ne protejăm creaţiile prin tot felul de brevete. Ne-au fost date pentru a ne uşura şi înfrumuseţa viaţa.


Îţi dai seama ce s-ar fi întâmplat dacă Doamne-Doamne şi-ar fi brevetat Creaţia? Adio Liber Arbitru, Adio Daruri pentru că nu ne-am fi putut atinge de niciun fir de iarbă fără a primi înainte o licenţă şi nici măcar nu am mai fi putut respira pentru că şi aerul tot El l-a creat. Doar că El este un tip tare inteligent şi iubitor şi şi-a dat seama că ar fi creat sclavi aşa că ne-a dăruit propria Sa Creaţie să ne bucurăm cât putem noi de tare de Ea. Dar noi ne credem mai deştepţi şi nu vrem să ne urmăm Creatorul: noi am inventat banii şi odată cu ei, sclavia sub toate aspectele. 

Societatea actuală are la baza banii şi atâta timp cât oricărui lucru sau invenţie indiferent cât de mare sau mică va fi cuantificat în bani, vor exista interese ca descoperirile şi invenţiile să nu fie dăruite tuturor, să nu beneficieze toţi oamenii de ele. Ne văduvim astfel singuri de bucuriile unei vieţi mai uşoare şi mai plăcute.

Am mai spus-o de nu ştiu câte ori şi o voi repeta mereu: important este ce dăruieşti, bucuria pe care o creezi în Inimile celorlalţi, Iubirea pe care o radiezi necondiţionat în jurul tău, altfel, nu este Iubire ci tehnică de marketing.


Şi ce uşor poţi crea bucurie în sufletul unui om! Putem crea o lume în Armonie cu Uni=Versul! Este doar o opţiune a fiecăruia dintre noi.

Paul Buică 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu