marți, 8 aprilie 2014

Apocalipsa este mintea bolnavă

Circulă o vorbă care spune că nu ai niciodată a doua ocazie să faci prima impresie.

Categoriile şi categorisirile funcţionează perfect în spaţiul social pentru că ele sunt un transfer de energie inscripţionată de la o minte la altă minte sau la alte minţi, la o anumită intensitate, vibraţie, pe un anumit palier de valori şi în diverse tipuri şi niveluri de inteligenţă. Mintea ta mă aşează într-o categorie plăcută sau neplăcută minţii mele. Nu Tu ci mintea ta! Pentru că Tu, Fiinţa nu cunoşti nicio categorie, Tu eşti deopotrivă picătura şi Oceanul, Tu eşti o manifestare a Lui Unu. SUNTEM CU TOŢII O UNICĂ FIINŢĂ. Fiinţa Unică nu are exterior şi ca atare, nu se poate raporta la nimic altceva pentru că altceva nu există

Dacă te depărtezi puţin, dacă rămâi martor la spectacolul social, dacă faci un pas înapoi şi îţi eliberezi mintea de povara gândurilor, poţi observa cu uşurinţă o horă nebună a minţilor dezlănţuite. Se luptă pe toate planurile posibile pentru întâietate. Sunt într-o concurenţă acerbă pentru componente materiale pe care Fiinţa nici nu le percepe. Se dezlănţuie în furtuni de trăiri de joasă şi foarte joasă frecvenţă. Este un uragan care a cuprins întregul Pământ şi în acel plan fals se petrece o adevărată Apocalipsă. Nu în real ci în mental. Realul este în Tine, este Lumina, Adevăr, Viaţa


Ţine minte: Apocalipsa este mintea bolnavă.

Să dau un exemplu: milioane de amerindieni au fost torturaţi, schingiuiţi, tâlhăriţi, violaţi, ucişi pentru a li se fură ţara şi aurul. Minţi bolnave au comandat un măcel la nivel continental pentru a obţine două lucruri: aur şi putere. Dar, aurul poate dăinui miliarde de ani. Acelaşi aur va fi aici până la sfârşitul planetei ca entitate cosmică. El nu poate fi în posesia nimănui, doar minţi aflate în suferinţa profundă cred că-l pot dobândi. E un proces mental care poate duce la distrugerea une civilizaţii. Aurul trăieşte atât de mult raportat la scara vieţii umane încât pentru el, luptele dezlănţuite pentru a-l poseda sunt doar nişte scântei nesemnificative în noapte.

Puterea este cancerul minţii.

Se declanşează atunci când mintea crede că aurul îi poate conferi o putere. Mintea aleargă după aur pentru a obţine putere. Este o goană teribilă către tenebre. Mintea funcţionează după Legea Aurului adică, cine deţine aurul face legea. Şi acum extrapolează şi înlocuieşte aurul cu orice bun material, cu orice valoare intelectuală, cu orice mintea crede că poate poseda sau măcar domina şi ai reţeta perfectă a dezastrului. QED.

Mintea nu poate înţelege că Puterea vine doar din interior şi numai atunci când nu doreşti aur ci pur şi simplu permiţi Armoniei să te învăluie, să te pătrundă. Lasă Divinul să-ţi treacă pragul Fiinţei! Nu din afara către înlăuntru ci dinlăuntru către în afară. Aici este diferenţa. Dumnezeu irumpe din Tine atunci când Tu îi permiţi să se manifeste. Lumina Lui te înnobilează şi Diadema îţi luminează Calea. Dumnezeu nu este o altă persoană, de accea Maeştri se feresc să-l numească în vreun fel, pentru a nu te îndepărta de Tine.

El ESTE Singularitatea din Inima Ta. Orizontul acestei Singularităţi este Conştiinţa Ta. Este Uni-Versul conştient de propria-i existenţă. Existenţa.
Am divagat. Scuze… Dar totul pleacă de la neînţelegerea fenomenului miraculos al Vieţii, de la împărţirea lumii pe sexe, rase, religii, de la inventarea categoriilor, castelor, de la a diseca în loc de a unifica. Dacă pici în această capcană a minţii ajungi să-ţi scrii pe uşa nu numele ci profesiunea: Fam. Dr. X, Fam. Ing. Y, Fam. Arh. Z. Mintea X interacţionează cu mintea Y şi judeca mintea Z. Sunt şi Fiinţe pe-acolo sau doar umbre monstruoase…?

Paul Buică


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu