sâmbătă, 5 aprilie 2014

Viaţa este un Miracol

Viaţa este un Mister, un Miracol şi dacă o vom privi astfel, vom putea pătrunde mai uşor în adâncul propriei noastre Fiinţe şi vom afla răspunsuri. Acum nu putem înţelege decât un mic fragment din Miracolul Vieţii pentru că nu avem instrumentele înţelegerii Întregului. Nu avem încă acele organe spirituale formate. Este ca şi cum ai duce un membru al unui trib amazonian într-un reactor nuclear şi i-ai explica fisiunea şi fuziunea nucleare. El nu va înţelege nici măcar semnificaţia cuvintelor tale şi demersul tău va fi fără rost. Mai întâi va trebui să înveţe alfabetul limbii pe care o vorbeşti şi limba în sine, apoi va trebui să studieze mulţi ani matematicile superioare, fizică şi alte ştiinţe de frontieră şi poate nici atunci nu va înţelege ce se întâmpla în măruntaiele reactorului şi care este scopul experimentului tău.

Dar ce zic eu de membrul unui trib primitiv? Câţi dintre noi înţelegem pe de-a-ntregul un astfel de experiment? Puţini şi din cei care lucrează la reactor şi cu atât mai puţini din oamenii obişnuiţi. Noi abia începem să descifrăm mesajele Maeştrilor din vechime, Adevărurile ascunse în pilde şi basme, Tainele Geometriei Sacre şi cunoştinţele ştiinţifice pe care ni le transmite. Abia am descoperit Legea Gratiei Divine şi Legea Atracţiei.
Ne chinuim să le aplicăm şi doar unul la o sută de mii poate că reuşeşte câte puţin să obţină efectele mult dorite. Rezultatele sunt mai mult că urmare a acţiunii subconştientului decât a unui act de voinţă.

Gândirea pozitivă are efect doar atunci când reuşim să transmutăm prin Alchimie Interioară, Dorinţa în Rugăciune şi să o coborâm apoi în Inimă. Abia atunci se generează vibraţia Dorinţei/Rugăciune şi se produce, prin reverberaţie, amplificare şi reflecţie în multidimensionalitatea Oglinzii Universului, efectul. Altminteri, la nivel mental, putem cocheta cu orice dorinţe pentru că nu vom obţine nimic. Mentalul cochetează doar cu dorinţa, cu rugăciunea, chiar şi atunci când se jeleşte de toate neajunsurile din lume. Mentalul ştie că dacă i s-ar îndeplini dorinţele nu ar mai avea motive de tânguire, de pălăvrăgeală. Pentru că dorinţele ca şi rugăciunile rostite mental, nealchimizate în Inimă, sunt doar o pălăvrăgeală inutilă. 

Mentalul se comporta asemeni celui care vorbeşte încontinuu de boala sa, oricui este dispus să-l asculte, păstrând-o astfel activă. Dacă se vindecă îi dispare subiectul povestirii preferate şi nu mai stârneşte mila, nu mai este băgat în seamă. De aceea vorbesc oamenii cu predilecţie despre suferinţe, pentru a fi băgaţi în seamă. Şi vorbind necontenit, păstrează suferinţa activă, o hrănesc din energia lor şi din energia celor care impresionaţi fiind îşi creează cu aceştia legături asemenea unui cordon ombilical prin care îi hrănesc permanent din propria Energie Vitală. La rândul lor se îmbolnăvesc și caută inconștient alți oameni din Energia cărora să se hrănească prin stârnirea și întreținerea milei. Subiectul acesta este atât de vast încât nu cred că poate fi cuprins într-o singură carte.  

Gândirea pozitivă a devenit ceva aproape monden despre care vorbeşte toată lumea dar despre care puţini ştiu cum funcţionează în realitate.

Paul Buică


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu